Fietsen naar je werk is gezond. Fietsen naar je werk is gezond voor het milieu. Fietsen naar je werk is gezond voor de portemonnee. Fietsen naar je werk is ook gezond voor de lijn. 

En om het je nog makkelijker te maken zijn er verschillende apps bedacht die je fietsritje nog leuker maken. Wat heb je aan zo’n app? Ze hebben drie dingen gemeen: 

  • plan een fietsvriendelijke route
  • houd je prestaties bij 
  • verdien punten

Fiets naar je werk met deze apps en verdien geld met je fietsritje

RING RING

Fiets voor het (lokale) goede doel. 

Verdien iets op de fiets, dat is wat RING RING beloofd. Met de app kun je jouw gereden fietskilometers koppelen omzetten in punten. Met de punten die je verdient spaar je voor korting bij lokale winkeliers of je kan ze inzetten voor een lokaal goed doel. Dat is maatschappelijk verantwoord ondernemen 2.0. 

Daarnaast kunnen er ook competities opgezet worden tussen collega’s, afdelingen en vestigingen en kunnen bedrijven een CO2-reductiecertificaat behalen. 

Veel gemeenten doen al mee met deze app, zoals Amsterdam, Nijmegen en Hilversum.

Aanbevolen: Fiets naar je werk en bespaar €1540 per jaar

Livemobility

Fiets jezelf naar een groene en gezonde wereld 

Met de Livemobility app worden het aantal gefietste kilometers vastgelegd en omgezet in punten die je medewerkers kunnen gebruiken voor kortingen uit de Livemobility webshop. Deze webshop wordt samen met de werkgever bepaalt en kan dus leuke kortingen opleveren voor bijvoorbeeld fietsaccessoires. 

CO2 verminderen door kilometers maken 

Als duurzame mobiliteit bij jouw werkgever hoog op de agenda staat, dan kan deze app een echte toevoeging zijn voor de organisatie waar je werkt. Je krijgt maandelijks een mobiliteitsscan met daarbij de punten die je baas kan verbeteren in het huidige mobiliteitsplan. 

Aanbevolen: Fiets je naar je werk? Dit zijn 5 mythes over fietsen die je niet moet geloven

Toogethr

Samen fietsen is leuker 

De app van Toogethr is er speciaal op gericht om een fietscommunity voor jou en collega’s op te bouwen. Je regelt samen ritten, werkt samen aan doelen en doet mee aan challenges, zoals ‘fiets de Tour de France’. 

Ook hier kun je punten sparen met een bonus: ook je privé gereden kilometers tellen mee. Als je een regelmatige fietser bent kan je al snel je fietsspaarpuntenpotje vullen. 

Aanbevolen: Onmisbaar: 5 fietsaccessoires voor een comfortabele rit naar je werk 

Bike to Work

Vind de beste fietsroute 

De Bike to Work app is van de fietsersbond en is speciaal ontwikkeld om jou de beste route naar je werk of school te laten rijden. Op deze manier willen ze de drempel verlagen om de auto in te ruilen voor de fiets.

Je kan kiezen uit drie routes: 

  • De pendelroute: een veilige en comfortabele route naar het werk die weinig inboet aan snelheid, bij voorkeur langs een fietssnelweg.
  • De veilige route: een route die niet langs een drukke weg loopt, een fietspad heeft of enkel voor fietsers en voetgangers bestemd is.
  • De snelste route: een route die je zo snel als mogelijk naar je bestemming brengt.

(bron: fietsersbond) 

In alle gevallen is het een fietsvriendelijke route die je moeiteloos navigeert naar je werk. Daarnaast kun je afgesloten wegen of ongevallen melden zodat andere fietsers niet voor een verrassing komen te staan. 

Ook kun je je fietsritten laten tracken in de app. En dat is niet alleen leuk voor jezelf. De fietsersbond wil deze data graag gebruiken om meer inzicht te krijgen in het Nederlandse fietsverkeer wat ze dan weer in kunnen zetten om te lobbyen voor een betere fietsinfrastructuur. 

Mocht je je baas zover krijgen om je bedrijf op te geven dan komen er leuke extra’s vrij, zoals bike coins inruilen tegen vouchers, meedoen aan de fietsloterij, en team creëren met je collega’s. 

Aanbevolen: Hallo fietsritje naar het werk: met deze tips wordt dat ritje alles behalve saai

Trappers

Als vaker fietsen naar het werk het doel is

Trappers werkt met een zender die op je fiets wordt geplaatst. Deze zender maakt contact met de registratie-unit bij je bedrijf of je app en zodra je binnenkomt op kantoor kun je je gereden trappers - oftewel trapperpunten - gelijk zien in je account. 

Deze punten zijn kortingen waard in de trappershop. Hierbij kan je denken aan: leuke artikelen, dagjes uit of een cadeaukaart van diverse aanbieders. Op deze manier spaar je automatisch voor kortingen en worden alle ritten geregistreerd voor je baas. 

Aanbevolen: Fiets leasen? Zo kies je de juiste fiets 

Go Velo

Duurzaam veranderen van gedrag 

Go Velo is ontwikkeld in samenwerking met gedragswetenschappers en werkt daarom net even anders dan de andere apps. Je kan het vergelijken met de alom bekende en zeer succesvolle ommetje-app die wandelen stimuleert. 

Door te fietsen verdien je punten, badges en andere beloningen. Go Velo omschrijft het zo: “Go Velo neemt deelnemers mee door de verschillende fasen van gedragsverandering. Het begint met het verleiden om ander reisgedrag te proberen. 

Deze verleiding gebeurt met een financiële of materiële prikkel, de beloning. Binnen Go Velo is dit geld en/of spaarpunten per gefietste kilometer in het woon-werkverkeer. Vervolgens wordt het reisgedrag bekrachtigd en verder gestimuleerd door duidelijke en regelmatige feedback op het eigen gedrag. Dit gebeurt via de slimme fiets app met verschillende ingrediënten, zoals het behalen van badges en groepsuitdagingen. 

In de laatste fase wordt het gedrag verduurzaamd door een community-gevoel (‘ik hoor bij de fietsers’) en zelfovertuiging (‘ik ben een fietser’). De deelnemer zal het fietsen niet meer doen voor de beloning, maar hij ervaart zelf de vele voordelen en is intrinsiek gemotiveerd geworden.” 

Daarnaast is er een online dashboard beschikbaar waarin werkgevers inzicht krijgen in de effecten van het nieuwe reisgedrag, zoals duurzaamheid, milieu, gezondheid en kostenbesparing. Alles wordt in beeld gebracht en je ziet dus direct resultaat. 


Aanbevolen: Met deze 3 tips wordt fietsen met je laptop een makkie

Zo maak je fietsen naar je werk nog ambitieuzer

Fietsen is goed voor de gezondheid, dat weten we allemaal. Het is ook goed voor de creativiteit en ook nog eens voor de productiviteit. Maar wist dat fietsen ook goed is voor de lijn? Gemiddeld vallen mensen zo’n 6 kilo af als ze voortaan op de fiets naar het werk komen. 

Dag coronakilo’s. Hello conditie. 

En deze voortgang kun je natuurlijk ook bijhouden. Dat is een leuk extraatje en zal zeker helpen bij een twijfelmomentje: zal ik vandaag de auto nemen of toch maar de fiets…? 

Aanbevolen: Afvallen met fietsen: zo doe je dat

Runtastic

Je persoonlijke adidas training

De Runtastic app van Adidas maakt je workout nog rendabeler. Na afloop van je route zie je je gemiddelde snelheid, welke hoogtes je hebt behaald en het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Doe mee aan challenges en deel je prestaties met je vrienden. Je kan in de app ook een playlist starten. 

Google Fit

Fiets voor je hart 

Google Fit is gemaakt in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de American Heart Association (AHA) en laat je hartpunten verdienen. 

Behaal je een zeker aantal punten in de week dan heb je minder kans op hartaandoeningen, volgens onderzoek. De app moedigt aan om ook eens je pedal power te verhogen om zo je hart harder te laten werken en te versterken. 

Deze apps zullen je helpen om van fietsen naar het werk een gewoonte te maken en vooral ook om het fietsritje wat makkelijker te maken door alle beloningen. Want als je toch van plan bent om de fiets te pakken, waarom zou je er dan geen extra voordeel uit halen?

Vraag de brochure aan voor meer informatie