Alles over de fiets van de zaak

Wil jij profiteren van de voordelen van een fiets van de zaak? Deze fiscaalvriendelijke vriend heeft namelijk veel pluspunten voor zowel de werkgever als de werknemer. Goed nieuws: een fietsplan van Hellorider is makkelijk, simpel en snel. In drie stappen heb jij al je medewerkers onderweg met de wind in de haren. 

Het nieuwe fietsplan dat sinds 2020 in werking is gegaan, geldt voor alle soorten fietsen, van speed pedelec tot e-bike tot de hippe Urban Arrow bakfiets. De basis is heel eenvoudig: als werkgever tel je 7% bijtelling van de nieuwwaarde van de fiets op bij het loon van je werknemer. En hierdoor ontstaat er gelijk een mooi belastingvoordeel waar beide van profiteren.

Alles weten over de fiets van de zaak?

Vraag nu vrijblijvend de brochure aan. In de brochure staat alle informatie die jij moet weten voor een fiets van de zaak.

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

Fiets van de zaak: hoe werkt het?

Door deze bijtelling kan de werknemer de fiets ook onbeperkt privé gebruiken. Het enige dat jij als werkgever hoeft te doen is het leasebedrag en de bijtelling maandelijks van het loon inhouden, waardoor jij minder sociale lasten hoeft te betalen en je werknemer minder belasting. 

Voor je werknemer kan het voordeel oplopen tot wel 40% korting ten opzichte van het kopen van een nieuwe fiets. Zoals je ziet is een fiets leasen niet veel anders dan het leasen van een auto. Behalve het feit dat een fiets vele malen goedkoper is. 

Maar de fietsleaseregeling heeft nog meer voordelen, want het leasepakket is all-in. Dat betekent dat je als werkgever er verder weinig administratieve lasten van hebt. Het onderhoud, reparaties, eventuele pechhulp en de verzekering zijn in de prijs opgenomen, en dat geeft zekerheid voor zowel de werknemer als voor jou als werkgever. Daarnaast blijft de fiets eigendom van de leasemaatschappij en kan hij na afloop voor een mooi restbedrag overgenomen worden. 

Fiets van de zaak: welke voordelen heb je als werkgever?

Een fiets van de zaak aanbieden heeft heel veel voordelen. Buiten dat het een populaire secundaire arbeidsvoorwaarde is (en met stip gestegen dankzij de e-bike), bespaar je ook nog eens een heleboel CO2 per jaar en zorg je voor productieve werknemers op de vloer. 

En wat dacht je hiervan: 

  • Je hebt weinig administratieve rompslomp
  • De leasemaatschappij blijft eigenaar van de fiets
  • De werkgever faciliteert mobiliteit in combinatie met gezondheid
  • De werknemer kan tegen een laag, vast percentage bijtelling ook onbeperkt privé op de fiets rijden
  • De werknemer hoeft geen groot bedrag in een keer te betalen 
  • Na afloop van het leasetermijn kan de werknemer de fiets overnemen

Ons doel? Een miljoen mensen uit het vervuilende vervoer en op de fiets. Are you ready? Let’s ride!

DGA leasen

Naast werknemers is het ook mogelijk om een leasefiets aan te bieden aan een DGA. Er gelden dan dezelfde regelingen als bij het leasen van een fiets voor een werknemer. Bij een fiets die je zakelijk koopt ben je verplicht 10% van ritten voor woon-werkverkeer te gebruiken en te registreren. Denk hierbij aan het fietsen naar een klant of naar het station.

Een fiets van de zaak en de WKR

Een groot voordeel van het leasen van een fiets is dat het niet valt onder de WKR. Dit betekent dat de leasefiets geen concurrentie heeft van bijvoorbeeld het kerstpakket of een laptop van de zaak. Je kan dus een fietsleaseplan zonder extra kosten als een bonus aanbieden aan je werknemers. Daar worden ze blij van, want de fiets wordt steeds populairder om de route naar je werk mee af te leggen. 

Een win-win, want fietsen naar het werk zorgt voor 1 tot 2 dagen minder ziekteverzuim, fitte en blije werknemers en minder stress op de werkvloer. En het enige dat jij hoeft te doen als werkgever is je aanmelden bij Hellorider. Yes, we put the ease in bicycle lease. 

Ontdek het gemak van Hellorider

Hello digitaal portaal, Dag administratieve rompslomp. Hello all-in pakket, Dag extra kosten. Het fietsplan van Hellorider is er om het jou makkelijk te maken. 

Daarom zorgen wij ervoor dat jij in drie simpele stappen je werknemers op de fiets hebt en iedereen kan profiteren van de vele voordelen. We regelen alles online voor je, zodat je altijd en overal bij je gegevens kunt. Maar we bieden ook het gemak van een dealer om de hoek. 

Het enige dat jij nog hoeft te doen is op de grote oranje knop te drukken en wij zorgen voor de rest. Welkom bij Hellorider.