Fietsplan van Hellorider

Met het fietsplan van Hellorider kun je makkelijk fietslease aanbieden aan je personeel. De maandelijkse netto kosten worden bepaald door de leaseprijs en hoeveel er bijgedragen wordt door jou als werkgever en de werknemer. Hellorider helpt je bij het eenvoudig berekenen van de voordelen van het fietsplan.

Voordelen leasefiets

Voor het leasen van een fiets met het fietsplan van Hellorider hangen alleen maar voordelen. Het is namelijk een mogelijkheid om gezond te blijven wanneer je een hele dag op kantoor zit. Ook is het een erg duurzame keuze. Fietsen naar je werk is namelijk beter voor het milieu omdat je geen CO2 uitstoot! Je draagt dus ook nog eens je steentje bij aan een duurzame invulling van het mobiliteitsbeleid. Bovendien is het leasen van een fiets tot wel 40% goedkoper dan het kopen van een fiets en is de fiets óók nog eens privé te gebruiken. Ook naast het werk om heb je dus nog plezier van je fiets. Een leasefiets valt daarnaast ook niet onder de werkkostenregeling (WKR) en kan volledig kostenneutraal aangeboden worden. Niet gek dus dat een leasefiets de meest gevraagde secundaire arbeidvoorwaarden is in Nederland!

Belasting voordeel van een fietsplan

Het leasen van een fiets is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Met maar liefs 7% bijtelling op de aanschafwaarde en doordat het verrekend wordt via het brutosalaris, bespaar je tot wel 40% ten opzichte van het kopen van een nieuwe fiets! Uiteraard hangt dit voordeel af van het salaris van de werknemer en de bijdrage van de werkgever.

Voorwaarden leasefiets

Als werkgever heb je veel profijt van het aanbieden van een fietsplan aan je werknemers. In het portaal van Hellorider is makkelijk in te stellen hoeveel je zelf wilt vergoeden en wat je werknemers betalen. Hierdoor weet je altijd precies wat je per maand kwijt ben aan een leasefiets. Bovendien straalt het naar het werk komen van je werknemers ook nog eens duurzaamheid uit. En wie houdt er nou niet van duurzaamheid?

WKR / Werkkostenregeling

Er is een nieuwe fietsregeling bijgekomen die aantrekkelijk is voor de werkkostenregeling (WKR). Een fietsplan valt tegenwoordig namelijk geheel buiten de werkkostenregeling. De fiets kan nu dus ook goedkoop geleased worden en heeft een bijtelling die aantrekkelijker is met dat van een auto. De bijtelling voor een fiets van de zaak bedraagt 7% van de consumentenprijs van de bedrijfsfiets. De werkgever heeft zelfs nog belasting voordeel door het aanbieden van een fiets. 

Hoe werkt het fietsplan?

Wij helpen je graag met het opstellen van een fietsleaseplan waar jij en je werknemers blij van worden. Wil je nog wat meer informatie ontvangen of heb je nog een vraag? Dat kan gewoon. Je ontvangt van ons een informatiebrochure met daarin uitleg en de voordelen over het fietsplan. Wanneer je hierna besluit als werkgever om het fietsplan aan je werknemers aan te bieden krijg je van ons een samenwerking. Deze kan je gemakkelijk digitaal ondertekenen. Als je dit hebt gedaan word je uitgenodigd tot het werkgeversportaal. Op het werkgeversportaal kun je werknemers uitnodigen voor het fietsplan. Zij kunnen vervolgens bij een bij Hellorider aangesloten dealer een fiets uitzoeken die bij hen past.

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.