Fietsen naar het werk saai? Alleen voor sportievelingen? Of je bent klaar met altijd hetzelfde rondje? Maar je wilt natuurlijk wel de voordelen van pedal power zoals die slanke taille, gezonde blos op je wangen en een goed gevulde portemonnee. 

Dat begrijpen we. Daarom geven we je 5 tips waarmee fietsen naar het werk een fluitje van een cent wordt en de fietskilometers lachend voorbij gaan.

1. Besteed je tijd nuttig met een podcast 

Of een luisterboek. Of zet een lekker muziekje op. Want als je toch onderweg bent kun je net zo goed je tijd goed inzetten en nuttig gebruiken. 

Misschien is er een onderwerp waar je graag meer over wilt weten of luister je liever naar je favoriete mystery crime boekenserie, het kan allemaal onderweg naar het werk op je vertrouwde fiets. Zo ondervind je alle voordelen van fietsen naar je werk met een extra bonus. 

En als extraatje gaat de tijd ook nog eens sneller voorbij. Onze luisterboektip? Wat dacht je van Bike Your Butt Off! 

Aanbevolen: Afvallen met fietsen: zo doe je dat 

2. Fiets samen met een collega

Samen fietsen is natuurlijk heel gezellig, maar het heeft nog een paar grote voordelen. Want je zal sneller gemotiveerd blijven, zelfs als de wind toch iets harder waait dan je van tevoren gedacht had. 

Afzeggen en toch maar die auto pakken doe je ook niet zo snel want: a) je wilt je maatje niet in de steek laten en b) je wil natuurlijk niet  als de verliezer over de streep komen omdat jij het opgeeft en je collega wel z’n stalen ros pakt. 

En als laatste werkt het ook nog eens aanstekelijk als er twee collega’s binnen wandelen met die mooie rooie blos op hun wangen en barstens vol goede ideeën voor de vergadering. Grote kans dat collega’s die op de route wonen ook wel een keer mee willen fietsen. 

Aanbevolen: Gouden combo: snel op het werk met e-bikes en fietssnelwegen

3. Verdien geld met een app

Dat je geld kan besparen met fietsen naar je werk wist je natuurlijk al, maar wist je ook dat je geld kan verdienen met die kantoorkilometers? Zet je spaarvarken maar vast op tafel. 

Er zijn namelijk verschillende apps waar je punten per gereden kilometer kan verdienen en die punten kan je dan weer inleveren voor leuke kortingen in de webshop. We zetten er twee op het podium, maar lees ook ons andere artikel waar we er zes voorbij laten komen. 

Go Velo - deze app kun je een beetje vergelijken met de oh zo bekende Ommetje app van de hersenstichting. Hij is namelijk ook door gedragswetenschappers samengesteld. Hiermee wordt duurzame gedragsverandering gestimuleerd zodat je blijft fietsen. 

Je kunt er badges verdienen, punten scoren om in te ruilen voor leuke producten, je krijgt feedback op je eigen fietsgedrag en je kan meedoen aan challenges in de community. Dus als je fan bent van die andere app of je wilt blijvend resultaat dan is deze app een aanrader. 

RING RING - bij deze app koppel je jouw gereden fietskilometers aan een lokaal of een goed doel. Zo kun je een lokale onderneming een windje in de rug geven of je inzetten voor een doel waar je blij van wordt. 

Het systeem spreekt voor zich: met de punten die je verdient spaar je voor korting bij lokale winkeliers of je zet ze in voor een zelfgekozen goed doel.

Aanbevolen: Maak fietsen naar je werk nog leuker met deze 6 apps 

Wie begint met fietsen naar het werk verliest gemiddeld 6 kilo in 6 maanden tijd 

4. Vul je spaarpot 

Nog een manier om geld te verdienen met je leasefiets van de baas, is om het geld dat je bespaart ook daadwerkelijk opzij te zetten. Je bent nu eenmaal veel goedkoper uit met de fiets ten opzichte van je auto of het openbaar vervoer. Een mooie reden dus om het geld dat je nu overhoudt in je spaarpot te stoppen. 

Onderzoek laat zien dat als je fysiek spaart op een zichtbare plek je nog meer gemotiveerd bent om door te sparen en er een extra trappertje voor in te zetten. Koop daarom een glazen pot, zet hem op de plank en zie hoe wekelijks je “spaarrekening” groeit. 

Als je dan eens uit het raam staat te turen in de ochtend met de gedachte: ik weet het niet hoor. Misschien wel, of zal ik toch de auto pakken? 

Dan denk je gewoon aan die berg met geld en het doel waar je dit geld graag voor wilt gebruiken en wedden dat je toch die fiets pakt. 

Schrijf je doel ook op. Je kan het bijvoorbeeld op een sticker schrijven die je op de glazen pot plakt. Dan heb je twee motivaties om die pot geld te laten groeien.

5. Ontdek je nieuwe plekje

Nieuwe ervaringen zorgen voor nieuwe synapsenverbindingen in onze hersenen en dit zorgt er weer voor dat we creatiever en scherper gaan denken. Probeer daarom eens een andere route uit. 

Met de handige routeplanner van de fietsersbond kun je kijken welke opties er zijn en zal je niet snel verdwalen. Je kan naast een andere route ook denken aan een cafeetje waar je graag langs wilt fietsen of een dorpje waar je leuke dingen over hebt gehoord. Vraag het ook eens aan collega’s of zoek op het internet naar leuke routes en bezienswaardigheden. 

Zo kom je nog eens ergens en ontdek je nieuwe plekken die eigenlijk gewoon om de hoek liggen. Een beetje toerist in eigen stad, zullen we maar zeggen. 

Aanbevolen: Fiets leasen? Zo kies je altijd de juiste fiets 

Nu heb je vijf manieren om dat fietsritje naar je werk nog leuker te maken. Dus als je dacht: fietsen is saai of fietsen is zwaar of gewoon helemaal niets voor mij - dan kun je nu je excuses vaarwel zeggen. Want fietsen is niet alleen gezond, goed voor het milieu en voor je portemonnee - het is ook nog eens hartstikke leuk. 

Wil je ook korting op je nieuwe fiets - welke je fiets je ook wilt - vraag dan vandaag het leasepakket aan en wij helpen je op weg! 

Vraag de brochure aan voor meer informatie