Hellorider? Hello happy werknemers

Een fiets van de zaak is nog steeds een van de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarden. Regel het beste voor jouw werknemers en bied hen een voordelige leasefiets. Met deze relatief kleine investering draag je bij aan doelstellingen rondom vitaliteit, MVO en goed werkgeverschap, en geniet jij van een gezonde en blije werkvloer.

Hellorider helpt je om snel en eenvoudig een fietsplan op te stellen. Dat niet alleen, we helpen je ook om er een succes van te maken. Omdat we volledig digitaal werken kunnen we simpel en zonder administratiegedoe binnen één dag fietslease implementeren in jouw bedrijf.

Daarom een fietsplan

 • Verlaag CO2-uitstoot

  Fietsen als alternatief vervoer draagt significant bij aan de verlaging van CO2-uitstoot. Geef je duurzaamheidsbeleid een boost en zet je medewerkers op de fiets!
 • Verhoog vitaliteit

  Fietsende werknemers zijn minder vaak ziek en herstellen sneller. Die goede conditie verbetert ook de productiviteit en maakt beter bestand tegen werkstress.
 • Beter werkgeverschap

  8 op de 10 werknemers vinden duurzame mobiliteit een belangrijk onderdeel van aantrekkelijk werkgeverschap.

Zij gingen je voor

We know what moves you

Omdat jij meerdere ballen in de lucht moet houden, maken wij het fietsplan zo makkelijk mogelijk. Zo hebben we een conceptversie van fietsleaseregeling opgesteld, aan te passen aan jouw wensen. We kijken naar het werknemersbestand om samen de juiste keuzes te maken hoe en voor wie je het fietsplan wil aanbieden. Ook het werkgeversportaal waar je later mee gaat werken richten we in zoals jij dat wilt.

Staat alles klaar? Dan helpen onze brochures en e-mails je om alle medewerkers te informeren en enthousiasmeren. In hun eigen digitale omgeving hebben ze binnen een paar klikken een nieuwe (elektrische) fiets geregeld. Easy does it!

"Onze reden om een fietsplan te introduceren? Het behoud van ons huidige personeel."

- HR Officer Medux

Hoe werkt het?

 • Samen aan de slag

  Van het doornemen van de werknemerspopulatie tot het opstellen van de voorwaarden en salarisadministratie: wij begeleiden je bij alles.
 • Administratie zo geregeld

  Bij Hellorider doen we alles digitaal. Zo houden we het hele proces zo eenvoudig mogelijk en kan je snel van start.
 • Spread the word!

  Enthousiasmeer al je werknemers eenvoudig met behulp van ons communicatiepakket en maak het fietsplan een groot succes.

Gebruiksvriendelijk digitaal platform

Bij Hellorider is het proces om zakelijke fietslease te implementeren geheel digitaal. In de online omgeving voor werkgevers zie je alles overzichtelijk bij elkaar: de afgesproken voorwaarden, de salarisadministratie en welke medewerkers al de fiets pakken naar werk.

Medewerkers accepteren digitaal de voorwaarden en zoeken online hun nieuwe fiets uit. Jij wordt per e-mail en in het portaal van belangrijke activiteiten op de hoogte gehouden. Geen papierwinkel, geen administratief gedoe.

Bereken zelf de kosten

Sinds 1 januari 2020 valt fietslease buiten de huidige werkkostenregeling (WKR). Dat maakt het voor werkgevers fiscaal interessant om fietslease aan te bieden. Wil je je werknemers extra motiveren op de fiets naar het werk te komen? Dat kan met een eigen bijdrage. Met onze online calculator maak je eenvoudig een inschatting van de kosten.

Bereken zelf de kosten

Dit maakt fietslease aantrekkelijk

 • Fietslease kan volledig kosteloos, buiten de WKR worden aangeboden.
 • De fiets wordt over een termijn van 36 maanden gespreid betaald door de werknemer. Dit is belastingtechnisch aantrekkelijk, een dure fiets wordt voor hen al snel 40% goedkoper. Voor een klein bedrag per maand, dat wordt ingehouden van het brutoloon, zitten je werknemers al op een gloednieuwe (elektrische) fiets.
 • Maak het leasen van een fiets nog aantrekkelijker door als werkgever een bijdrage te doen. Met een werkgeversbijdrage van 50 euro nemen de meeste werknemers een leasefiets. Zo geef je je vitaliteits- en duurzaamheidsbeleid een boost.
 • Je komt nooit met oude fietsen te zitten. Als een leasecontract voortijdig wordt beëindigd kan de fiets ingeleverd worden bij een van onze aangesloten fietsendealers. Of de fiets kan door de werknemer overgenomen worden.
 • Milieuvriendelijk en gezond alternatief voor de leaseauto.

Wij zijn Hellorider

Nieuwsgierig met wie je gaat samenwerken? Wij zijn een ambitieus team dat dagelijks bezig is met het opstellen van de beste fietsplannen. Vanuit Amsterdam helpen we onze klanten en werken we continu aan het verbeteren van onze diensten en het platform. Zo geven we jou dat ‘wind mee op de fiets’-gevoel.

Download brochure voor werkgevers

Eerst even rustig inlezen? Dat kan. Al onze kennis hebben we samengevat in een handige brochure, speciaal voor werkgevers, HR-medewerkers en het secretariaat. Voor advies op maat maak je eenvoudig online een afspraak met een van onze adviseurs.

Cortina fietslease