Introductie

Heerlijk fietsen naar het werk. Relaxed aankomen, met een gezonde rode blos op je wangen en een slanke taille waar iedere collega jaloers op is. Hoe je dit ritje nog aangenamer maakt? Dat gaan we je uitleggen. Vandaag 5 fietsaccessoires waar je niet zonder kan als je fietst naar je werk. 

1. De fietspomp

Het klinkt misschien niet zo spectaculair, maar vraag het iedere fietsenmaker: de fietspomp is de beste vriend van je fiets en dus ook van je fietsrit. 

Als je een auto rijdt dan weet je het waarschijnlijk wel: houd je banden op spanning. Check het liefst iedere twee maanden je banden en zorg dat er voldoende lucht in zit. Dit is goed voor het onderhoud van je auto, het rijdt zuiniger en is beter voor het milieu. 

Voor je fiets is dit niet anders. Houd je banden op spanning met een goede fietspomp. Anders krijg je scheuren in je banden, als je een e-bike rijdt zal je actieradius verkleinen en je fiets gaat minder lang mee. Daarom is de oude vertrouwde fietspomp je beste onderhoudstool ( en de best verkochte accessoire bij de fietsenmaker). 

Aanbevolen: fiets naar je werk en bespaar €1540 per jaar 

2. Een schoonmaakset

Bij je basic fietsuitrusting hoort ook een schoonmaakset. Dit hoeft niets fancy te zijn, gewoon een emmer met een sopje voldoet ook. Het gaat erom dat je regelmatig het vuil van je fiets haalt. Dit bijt namelijk en komt je fiets niet ten goede. 

Zeker de ketting is een echte must om af en toe van vuil te ontdoen en daarna even opnieuw te smeren. Voor nog meer schoonmaak- en onderhoudtips lees de tips van de fietsenmaker zelf in dit artikel: Onze dealers aan het woord: de beste tips van de expert Giant Store Veenstra. 

3. Een tas voor je laptop of spullen

Wie fietst naar zijn werk neemt meestal wel wat spullen mee. Denk aan je lunch, spullen voor een presentatie en natuurlijk je laptop. 

Dan is het handig om een goede tas te hebben waar je spullen goed in beschermd blijven. Wat het beste voor jou is hangt vooral af van wat voor fiets je rijdt en wat je eigen voorkeuren zijn. 

Als je een fiets met een stevige bagagedrager hebt dan kan een fietstas een echte uitkomst bieden. Je hebt ze ook met een speciaal vak voor je laptop waardoor hij niet tegen je andere spullen aanstoot. En met een fietstas heb je je handen en stuur vrij wat wel zo veilig is. 

Een andere oplossing is een rugtas. Ook dan kun je vrij bewegen en zijn je spullen op een veilige plek opgeborgen. Dit is niet het geval als je een tas aan je stuur hangt die zo bungelt dat hij regelmatig tegen je stuurpen aankomt of erger nog, je schopt er tegenaan met je voeten als het een grote tas is. 

Wil je meer tips over hoe je je laptop het meest veilig en comfortabel kan vervoeren op de fiets? Lees dan dit artikel: Met deze 3 tips wordt fietsen met je laptop een makkie

4. Een goed slot

Nog een onmisbare accessoire voor bij de fiets: een goed slot. Een goed slot schrikt af en zorgt ervoor dat dieven meer moeite moeten doen om je fiets mee te nemen, en daar hebben ze geen tijd voor. De kans is dus groot dat ze jouw fiets laten staan als er een dik slot omhangt. Vooral als je je fiets aan een paal vastzet of een ander vast voorwerp. 

Aanbevolen: Hallo fietsritje naar het werk: met deze tips wordt dat ritje alles behalve saai

5. Goede verlichting

Last but not least, vergeet je verlichting niet. Het is een van de grootste ergernissen in het verkeer: fietsers zonder licht. 

En het lijkt zo simpel, maar het is de meeste gemiste fietsaccessoire als je weet dat 1 op de 3 fietsers zonder licht op pad gaat. En dat terwijl de oplossing zo simpel en goedkoop is: koop een paar lichtjes met elastische bandjes eraan zodat je ze met gemak op je fiets zet. Je bent goed zichtbaar en het scheelt je gelijk een boete van €60. 

De allerbeste fietsaccessoire is natuurlijk het fietsplan

Zo zie je dat je met een paar simpele accessoires comfortabel, veilig en snel op weg kunt. En als je dan ook nog eens je fiets via het fietsplan van Hellorider regelt, dan ben je helemaal goed op weg. Je kan verspreid betalen, krijgt korting tot wel 40% en je hoeft niet in een keer een groot bedrag te neer te leggen. 

Download vandaag nog het leasepakket en geef hem aan je baas. Dan doen wij de rest.