Tel uit je winst! Fietsen naar je werk scheelt je geld, gewicht en brengt je geluk. Beter nog, je kan van je tweewieler een echte money-maker maken als je een paar hacks toepast. En zeg nou zelf, als jij € 1540 per jaar kan besparen, dan doe je dat toch ook? 

Hier zijn 3 money making tips: 

Money-maker 1: zo verdien je € 1540 

Reizen naar je werk is eigenlijk dode tijd. Het brengt je alleen van A naar B, maar buiten tijdverlies en een hoop stress krijg je er niets voor terug.  

Wat als je dit nu eens kon veranderen? Wat als je die dode tijd om kon zetten naar harde euro's? Wie wil dat nou niet? 

Het enige dat je hoeft te doen is voortaan die vervuilende statusbak te laten staan en hem in te ruilen voor een fantastische leasefiets die je sneller bij je werk brengt dan de vierwieler. Maar ondertussen levert het je wel €1540 per jaar op.

Dit is hoe het werkt: 

Stel je rijdt met een kleine middenklasse auto, dan kost een autokilometer ongeveer € 0,43. Met de fiets kost diezelfde kilometer je € 0,08. Als je 10 kilometer van je werk woont en je pakt 20 dagen per maand de fiets naar je werk en dit doe je dan 11 maanden per jaar, want hé, je wilt ook nog op vakantie. Dan bespaar je dus € 1540 per jaar. 

Stop het in je spaarvarken en koppel er nog eens een leuk doel aan vast en je zal nog vaker die vierwieler inruilen voor je tweewieler. Hello rider! 

Wil jij je auto VS je fiets precies berekenen? Vul dan deze calculator in.  

Denk hier eens over na: terwijl auto’s op geld rijden en je vet maken. Rijdt je fiets op vet en levert hij je geld op. 

Money- maker 2: met deze apps kun je ook besparen

We schreven er al eerder over: met apps kun je je fietskilometers omzetten in punten en die punten omzetten in korting op producten uit de webshop. 

Heb je al een doel gevonden waar je die € 1540 voor gaat gebruiken? Bekijk dan eens de samengezond app. Hier kun je een weekdoel instellen en als je deze haalt dan krijg je punten en een dikke trofee voor in je virtuele prijzenkast. En daarnaast krijg je ook andere tips om gezonder te leven. 

In dit artikel laten we je nog meer apps zien die je bling bling op kunnen leveren: Maak fietsen naar je werk nog leuker met deze 6 apps 

Money-maker 3: zo bespaar je meer dan € 1540

Naast keiharde cash bespaar je ook op een paar andere dingen waar je misschien nog niet aan had gedacht. En uiteindelijk levert ook dit je weer geld op. 

Je fietst algauw een uur per dag wat dat dure sportschool-abonnement in ene overbodig maakt. Hang je yogabroek maar aan de wilgen, jij pakt voortaan de fiets. 

Je wint niet alleen tijd als je de fiets pakt. Je leeft er ook nog eens langer door. Een onderzoek naar Dutch Cycling laat zien dat je per gefietste minuut een minuut langer leeft. En dat is algauw zo’n  11 dagen per jaar. 

En dan nog een verborgen bespaarder: fietsen is gezond en houdt je dus ook langer fit en vermindert je stress levels. Dit betekent dat fietsen je uiteindelijk medische kosten gaat schelen. En je ook nog eens kan behoeden van de oh-zo-gevreesde burnout. 

En ook deze ga je geweldig vinden. Wie begint met zijn leasefiets op te pakken op weg naar het werk verliest gemiddeld zo’n 6 kilo in 6 maanden. En dat krijg je er niet alleen gratis bij, als een soort bonus, je kan gelijk die dure diëten en vieze afvalpoeders laten staan. 

In dit artikel laten we je zien hoe je je vertrouwde stalen ros nog beter in kan zetten om die zwembandjes in te ruilen voor een slanke taille: Afvallen met fietsen: zo doe je dat.

Zo zie je dat je fiets niet zomaar een gewone tweewieler is. Met een beetje creatief boekhouden kan je er een echte money-maker van maken. En met een fietsplan bespaar je ook nog eens op de fiets zelf - een korting die op kan lopen tot wel 40%. 

Meer weten? Klik dan op deze grote oranje knop en wij vertellen je alles over je geheime spaarpot op twee wielen. 

PS Wist je dat we ook een YouTube-kanaal en een podcast hebben?

Vraag de brochure aan voor meer informatie