Afvallen, vaker sporten of je minder druk maken. Welke goede voornemens staan er op jouw lijstje? En zeg eens eerlijk, lukt het om ze vol te houden? 
Onderzoek laat zien dat we het massaal opgeven in de derde week van januari en onderzoek laat ook zien dat afvallen, sporten en je minder druk maken het vaakst op het goede voornemens-lijstje staan. Dan hebben wij goed nieuws. Er is namelijk een manier om ze beide met gemak vol te houden en dat is: pak de fiets naar je werk.

Van fietsen val je af

Mensen die beginnen met regelmatig naar hun werk te fietsen, vallen gemiddeld zo’n zes kilo af in zes maanden tijd. Dat is een mooie winst. Je moet toch al naar je werk toe, dus waarom niet op fiets? Het kost je geen extra tijd, maar het levert je wel een slanke taille en een fitte geest op. 

En het mooie van de fiets pakken naar je werk is dat je het sporten makkelijker volhoudt, want je merkt al gauw dat je veel frisser en creatiever bent op het werk. Terwijl je bij thuiskomt de dag er juist af hebt gefietst en je hoofd leeg is als je de voordeur door stapt. Al die voordelen zorgen er voor dat je straks niet anders meer wilt. En als bonus kun je afvallen eindelijk afvinken van je to do-lijstje. 

We schreven al eerder een artikel over hoe fietsen naar je werk je helpt om af te vallen: Afvallen met fietsen: zo doe je dat 

 'Je moet er ook voor zorgen dat je onbewust niet meer gaat eten, niet overcompenseert met snacks en snoep, en dat je traint op een manier die vetverbranding stimuleert en spierweefsel opbouwt.' - Leslie Bonci, sportvoedingsdeskundige en medeschrijver van Bike Your Butt Off.

Fietsen naar je werk = vaker sporten

Een van de grote obstakels om vaker te sporten is dat je weer de deur uit moet als je net lekker op de bank zit thuis, of als je nog van alles te doen hebt. Je wilt wel vaker sporten, maar het is iedere keer weer zo'n gedoe en na een zucht en een kerm blijft die tas in de hoek staan en die kilo’s op je dijen. 

Wie fietst naar zijn werk heeft hier helemaal geen last van. Want je sport terwijl je onderweg naar je werk bent. Zo zet je “dode” tijd om in nuttige tijd. Je hoeft ‘s avonds niet nog een keer de deur uit. Het scheelt je dure sportschool abonnementen. En je kan ondertussen genieten van de heerlijke frisse buitenlucht met een gezonde blos op je wangen als toegift. 

Kortom, voor wie vaker wil sporten dit jaar is er een oplossing, de makkelijkste, de simpelste en de goedkoopste: ga fietsend naar je werk. 

Fietsen naar je werk is ook heel ontspannend

Fietsen werkt ontspannend, nog zo’n wetenschappelijk bewezen feitje. Dit komt omdat je hart harder gaat pompen, waardoor er meer bloed naar je hersenen gaat waardoor er weer meer endorfine geproduceerd wordt. 

Denk je maar eens in: je collega’s zitten met de monday blues achter hun bureau naar een scherm te staren terwijl jij vol energie de dag door vliegt en de ene taak na de andere uit je mouw schudt. En dat omdat je simpelweg met je fiets bent gekomen naar het werk. Want bij dat fietsritje kreeg je een goed humeur cadeau. 

En FYI: afvallen begint met ontspannen. Dus pak wat vaker de toeristische route en rij eens langs een mooi natuurgebied om zo al die gedachten achter je te laten en gewoon te genieten van je omgeving. 

Zo houd je je goede voornemens wel vol

Eigenlijk heeft de fiets naar je werk pakken zoveel voordelen dat het helpt bij het volhouden van ieder goed voornemen. Maar om je nu een extra windje in de rug te geven hebben we nog een paar tips voor die twijfelmomenten waarbij je stiekem liever de auto zou pakken. 

  • Neem een fietsmaatje 
  • Zorg dat je goed slaapt, dit is belangrijk voor je wilskracht 
  • Het duurt drie maanden om een routine op te bouwen 
  • Maak het concreet, bijvoorbeeld: Ik ga drie dagen per week met de fiets naar mijn werk
  • En vertel het iedereen, als je dan een keertje een dipje hebt dan krijg je gelijk morele steun. 

And last but not least, wat ook helpt is dat je via het fietsplan een nieuwe fiets least met een flinke korting die op kan lopen tot wel 40% en je kosteloos gespreid kan betalen. Dus druk vandaag nog op die grote oranje button en meld je aan. 

Vraag de brochure aan voor meer informatie