Introductie

Onderzoek uit 2021 laat zien dat werknemers vaker naar het werk willen fietsen en dat degene die voor het eerst op de fiets zijn gestapt dit als zeer positief hebben ervaren en het vaker willen doen. Corona mag dan een stressvolle periode zijn geweest, één ding hebben we wel geleerd: hoe heerlijk fietsen naar het werk is. 

Fietsen maakt een comeback tijdens lockdown

Waar fietsen vroeger als meer iets voor scholieren werd gezien, hebben lockdowns ervoor gezorgd dat de tweewieler weer op de kaart staat. En dat is meestal goed bevallen  (70%-90%). Zelfs zo goed dat ze van plan zijn om dit vaker te doen (tussen de 69% en 84%).

Vaker buiten zijn, fietsen is gezond en het OV vermijden – het is geen wonder dat het stalen ros aan populariteit heeft gewonnen de laatste twee jaar. En een van de meest positieve ervaringen die deze “nieuwe” fietsers anders heeft doen denken is: het is heerlijk om de drukte van het werk tijdens het fietsen van je af te zetten. 

En nu het leven weer als normaal is zijn er drie categorieën die de fietsende forens het meest doen kiezen voor het zadel: het is prettig om buiten te zijn (86%), fietsen is goed voor mijn gezondheid (84%) en fietsen is goed voor het milieu (65%). 

Wij van Hellorider zijn natuurlijk heel blij dat zoveel mensen de voordelen van fietsen naar het werk hebben ontdekt. 

Aanbevolen: Hoe flexibel is het fietsplan? Hellorider helpt je op weg 

Hou dit vuurtje warm

En van dit succes wil jij als werkgever natuurlijk graag gebruik maken. Want fietsende werknemers zijn fitter, productiever, blijer, creatiever en minder vaak ziek. 

Aan alle werknemers de taak om het enthousiasme van hun werknemers te blijven voeden. Zeker nu alle oude excuses als: fietsen is geen gewoonte van mij, ik woon te ver van mijn werk en ik hou niet van fietsen, de coronacrisis niet hebben overleefd. 

Het zijn de klassiekers als: niet bezweet willen aankomen en regen, maar ook tijd en geen goede fietsverbinding die nog steeds worden gebruikt om de fiets te laten staan. Gelukkig hebben we een uitgebreid artikel geschreven over hoe je deze barrières het beste kan wegnemen: Met deze 5 stappen blijven je werknemers fietsen naar het werk.

Zet de versnelling in duurzame stand

Nu 54% vaker met de fiets naar het werk wil komen is het goed om je fietsplan weer eens onder de aandacht te brengen. Mede omdat “geen goede fiets hebben” sommige er nog van weerhoudt om de vierwieler in te wisselen. 

Met een leasefiets via het fietsplan kunnen je werknemers de kosten verspreiden door iedere maand een stukje salaris in te leveren, er is geen kredietcheck, geen rente. Het is gewoon Hello nieuwe fiets. En door het belastingvoordeel dat ontstaat omdat zowel de werknemer als werkgever minder belasting hoeven te betalen kan de korting oplopen tot wel 40%. 

En dat is niet alles. Bij Hellorider zit alles inbegrepen, van verzekering tot pechhulp onderweg. Jij die fitte en productieve werkvloer, je werknemer de mooie fiets, wij het gedoe. Meld je vandaag nog aan.

Vraag de brochure aan voor meer informatie