Met een fiets van de zaak fiets je zoveel je wilt, zover je wilt en wanneer je maar wilt. Want de huidige fietsregeling komt met een wel heel bijzondere accessoire: je mag je fiets namelijk onbeperkt privé gebruiken. Sterker nog, ook als je hem alleen voor je privé wilt gebruiken dan mag dat gewoon. 

Denk nu niet gelijk: ga toch fietsen! Dit is niet het enige voordeeltje dat je krijgt. In dit blog laten we je zien dat:

  • je de fiets van de zaak ook (alleen) privé mag gebruiken
  • je uit alle fietsen mag kiezen 
  • je een flinke korting krijgt 
  • je voor een vast bedrag alles krijgt

Met een fiets van de zaak fiets je zo ver wilt, zoveel je wilt

In ruil voor die onbeperkte privekilometers betaal je een bijtelling van 7%. Dit betekent dat door je baas 7% van de nieuwwaarde van de fiets van je brutosalaris wordt ingehouden. 

Je betaalt dus iedere maand een vast bedrag voor je fiets, via je salaris. Soms betaalt je baas nog een deel - bijvoorbeeld een reiskostenregeling - maar dat bepaalt ieder bedrijf voor zich en zal je even aan de HR-afdeling moeten vragen. 

Het grote voordeel van dit systeem is dat er een belastingvoordeel ontstaat. Omdat jij “minder” salaris krijgt, hoeven zowel jij als je baas minder belasting te betalen over jouw inkomen. Deze korting kan oplopen tot wel 40%. 

Eigenlijk werkt het niet anders dan een auto leasen. In ruil voor de bijtelling mag je de fiets altijd gebruiken. Zoveel je wilt, zover je wilt. En het mooie is: je mag uit iedere fiets kiezen. 

Aanbevolen leesvoer: Goede deal; een fiets van de zaak leasen is altijd voordeliger dan er eentje kopen 

Kies voor iedere fiets die je maar wilt

Misschien heb je altijd al stiekem gedroomd van een supersnelle Speed Pedelec van Stromer of zou je eigenlijk je kinderen wel naar school willen brengen in een bakfiets van Urban Arrow. Of je bent nodig toe aan een nieuwe racefiets. Of je wilt nu eindelijk weleens gaan mountainbiken. 

Het kan allemaal. Met de huidige fietsregeling en de service van Hellorider kun je voor iedere fiets kiezen die je maar wilt. 

Wil je de fiets gebruiken voor zowel privé als woon- werkverkeer? Dan is een e-bike leasen zeker aan te raden. In Nederland hebben we nog weleens windje tegen en dan wil je niet bezweet en met een knalrood hoofd van de inspanning op het werk aankomen. Dat is werken voordat je nog aan het werk moet. 

De trapondersteuning van een e-bike is als de wind in je rug, maar dan onder je voeten. Je komt nog steeds relaxed en helemaal droog aan. Vraag wel aan je baas of hij een grote spiegel ophangt, want coupe storm is niet te voorkomen met windkracht 5. 

Wil je weten wat de beste fietsen zijn? Hellorider zocht het voor je uit. Lees hier: De beste fietsen op een rijtje - lease ze met een fietsplan.

Fiets jezelf naar korting met het fietsplan

Je nieuwe fiets is je fiscaal vriendelijke vriend, want het huidige fietsplan komt met een leuk belastingvoordeel. Zo wordt die dure fiets in ene wel bereikbaar. Hier is een rekenvoorbeeld om het je makkelijk te maken: 

Stel je koopt een fiets van 2500 euro en je verdient zo’n 3100 euro per maand, dan betaal je ongeveer 57 euro per maand voor je fiets. En bespaar je uiteindelijk bijna 1000 euro ten opzichte van kopen. 

De totale korting hangt af van de hoogte van je inkomen en hoeveel je werkgever bijdraagt. Maar die korting, die krijg je sowieso. 

Wil je weten hoeveel korting jij krijgt? Bereken het met onze calculator

Je blijft fietsen, dankzij ons all-in pakket

Pech onderweg? Geen probleem. Fiets gestolen? Regelen we voor je. Tegen een boom gereden? Schade zit in het pakket. De weg kwijt? Dat zul je toch zelf moeten googlen. 

Maar de rest, dat doen wij. Want als je bij Hellorider bent aangesloten helpen we je altijd weer in het zadel dankzij ons all-in pakket.

Dit zit er in je Hellorider fietstas: 

  • onderhoud 
  • verzekering voor schade
  • verzekering tegen diefstal 
  • 24/7 pechhulp van de ANWB
  • De overnamesom wordt bepaald door o.a. de staat van jouw fiets en de daaraan gerelateerde dan geldende marktwaarde.

Oh, en hebben we ook al gezegd dat je als zzp’er ook een fiets van je eigen zaak kan leasen? Lees hier hoe dat werkt. 

Ga toch fietsen op die fiets van de zaak

Het enige dat je hoeft te doen is het fietslease-pakket downloaden en aan je baas geven. Wij regelen de rest. Dan heb jij de voordelen, de fiets en de wind in de rug. En vertel je baas gelijk dat hij er fitte en productieve werknemers voor terug krijgt. Een echte WIN-WIN dus. 

Fietsen is heerlijk en heel gezond voor je. Dat wisten we natuurlijk stiekem al in Nederland fietsland. Dus of je nu die fiets van de zaak gebruikt om naar het werk te fietsen, je kinderen naar school te fietsen, over de dijken te racen of om naar de supermarkt te fietsen. Je krijgt altijd korting via het werk (ook als zzp’er)! 

Dus maak je droomfiets waar en schrijf je vandaag nog in! 

Vraag de brochure aan voor meer informatie