Is fietslease wel zo gunstig? Is het niet voordeliger om er eentje te kopen? En zo’n fietsplan, hoe voordelig is dat eigenlijk? 

Laten we het omdraaien: Wil jij en supercomfortabele fiets om mee naar je werk te fietsen? Maar je wilt daar vast niet de hoofdprijs voor betalen. Je wilt liever de kosten verspreiden, zonder dat je dat iets extra’s kost. En dan het liefst ook nog eens met een flinke korting.

Ga maar alvast in de startblokken staan. Vandaag leggen we je precies uit hoe je al deze voordelen krijgt door je droomfiets te leasen met een fietplan. 

Hoe werkt fietslease?

Met fietslease lease je een fiets voor een vast bedrag per maand. Net zoals je een auto kan leasen, een wasmachine of een laptop als zzp’er. Je hebt ook een vaste looptijd van 3 jaar waarna je aan het eind je eigen fiets kan overnemen of een nieuwe leaseperiode met een nieuwe fiets begint. 

Een fiets leasen heeft veel voordelen. Want je krijgt niet alleen een fiets, je least er een heel all-in pakket bij. Zo zit je zonder zorgen op de fiets en kun je extra genieten van de wind in je haren. 

De voordelen van fietslease: 

  • Onderhoud zit er bij in;
  • 24/7 pechhulp van de ANWB;
  • Verzekering voor schade en diefstal; 
  • Het leasecontract staat op naam van je werkgever, dus jij doet mee met fietslease zonder BKR registratie; 
  • En aan het einde van de periode kun je je eigen fiets voor een fractie van de prijs kopen.

Voeg daar het fietsplan aan toe en je leaset je fiets met een korting die op kan lopen tot wel 40% en je kan zonder extra kosten verpreid betalen. 

Wat zei je? Je hebt al een tijdje je droomfiets op het oog? Een e-bike, een bakfiets of zelfs een speed pedelec. Heb jij even geluk! Je kan kiezen uit iedere fiets, van ieder merk en voor iedere prijs. 

Wil je weten wat de beste fietsen van dit moment zijn? Wij zochten het voor je uit. Lees hier het artikel. 

Hoeveel geld bespaar ik met een fietsplan?

Simpel gezegd: veel. Natuurlijk zijn er factoren die meetellen met de hoogte van de korting, maar je betaalt altijd minder met een fietsplan dan wanneer je een fiets zou kopen. Je krijgt namelijk belastingvoordeel.

Want wanneer je een fiets uit eigen zak betaalt, oftewel van je nettoloon, dan heb je al belasting betaald over je loon. Lease je een fiets dan betaal je via je brutosalaris met een bijtelling van 7%. Over deze loonbestanddelen is nog geen belasting geheven. Dus eigenlijk verlaag je als het ware je brutoloon met een fiets van de zaak, waardoor je netto minder belasting betaalt.

Makkelijker kunnen ze het niet maken, maar wel leuker! Laten we het voordeel van een fietsplan berekenen aan de hand van een voorbeeld: 

Rekenvoorbeeld

Stel je leaset een e-bike van €1999,- en je valt onder het belastingtarief van 38,10% dan betaal je een bijtelling van €4,44 per maand (=7%).

Je maandelijkse kosten (dit is de bijtelling en de leasekosten) zijn ongeveer €47,53. Dit bedrag wordt maandelijks automatisch door je werkgever van je salars ingehouden, waardoor jullie beide minder belasting hoeven te betalen. De uiteindelijke totale besparing in dit voobeeld is dus zo’n  €870,- op je spiksplinternieuwe fiets. 

En alls je werkgever besluit om ook een werkgeversbijdrage te doen dan kan je voordeel nog verder oplopen. Daarom is fietslease dus voordeliger dan een nieuwe fiets kopen.

Kopen of leasen: wat wordt het?

Ga je voor de vele voordelen van fietslease of wordt het toch een fiets kopen? Als je nu denkt: ik ga liever naar de fietswinkel om de hoek bij mij, dan hebben we nog een verrassing voor je. Onze dealers zitten namelijk door het hele land, dus ook bij jou in de stad, het dorp en om de hoek. Laat je vooral adviseren, doe een proefrit en kijk waar jij blij van wordt. 

Van korting en zorgeloos fietsen worden we in ieder geval allemaal blij. En met ons pakket doe je dat zoveel je wilt, zover je wilt en op iedere fiets die je wilt. En wist je dat je je leasefiets ook onbeperkt privé mag gebruiken? 

Start nu met leasen en meld je vandaag nog aan! 

Heeft jouw werkgever nog geen fietsplan? Download dan ons leasepakket en geef hem aan je baas, dan doen wij de rest. 

Vraag de brochure aan voor meer informatie