Introductie

Koop geen fiets voordat je dit hebt gelezen. Een fietsplan kan je honderden euro’s besparen op een nieuwe fiets. En omdat je tot wel 30% korting krijgt en de kosten kan verspreiden, zijn zelfs de duurste fietsen betaalbaar met een fietsplan.

Sta je te trappelen voor een nieuwe fiets? Heb je er eentje op het oog die zelfs ‘s nachts in je dromen blijft terugkomen? Maar je wilt er eigenlijk niet eerst voor hoeven sparen, het liefst zit je morgen al op je droomfiets.

Of je hebt een dot geld op je bankrekening staan waarmee je die fiets zo neertelt, want schulden die heb je liever niet. Je opa zou trots op je zijn geweest.

Maar als jij een belastingbetalende werkende burger bent, dan kun je honderden euro’s besparen op die nieuwe fiets met een fietsplan!

Ga alvast in de startblokken staan, want al je vragen over de fietsregeling 2021 worden vandaag beantwoord. Zoals:

  • Hoe werkt een fietsplan?
  • Hoeveel geld bespaar ik?
  • Hoe bereken ik het voordeel?

Hoe werkt een fietsplan?

Met een fietsplan van je werkgever en Hellorider kan je uit elke fiets kiezen die je maar wilt. Elke fiets, elk merk, elke prijs. Zo simpel is het. Dus jouw favoriet zit er altijd tussen.

Daarnaast zitten onze dealers in het hele land en zit er dus altijd eentje bij jou om de hoek. Maar je hoeft niet eens perse langs te gaan als je dat niet wilt, want je kan ook gewoon online bestellen. Of via click & collect. Zo is je nieuwe fiets altijd dichtbij.

Wil je weten wat de beste fietsen van dit moment zijn? Wij zochten het voor je uit. Lees hier het artikel.

Hoeveel geld bespaar ik met een fietsplan?

Simpel gezegd: veel. Natuurlijk zijn er factoren die meetellen met de hoogte van de korting, maar je betaalt altijd minder met een fietsplan dan wanneer je een fiets zou kopen. Je krijgt namelijk belastingvoordeel.

Want wanneer je een fiets uit eigen zak betaald, oftewel van je nettoloon, dan heb je al belasting betaald over je loon. Lease je een fiets dan betaal je via je brutosalaris met een bijtelling van 7%. Over deze loonbestanddelen is nog geen belasting geheven. Dus eigenlijk verlaag je als het ware je brutoloon met een fiets van de zaak, waardoor je netto minder belasting betaalt.

Makkelijker kunnen ze het niet maken, maar wel leuker! Laten we het voordeel van een fietsplan berekenen aan de hand van een voorbeeld: 

Rekenvoorbeeld

Stel je leaset een e-bike van €1999,- en je valt onder het belastingtarief van 38,10% dan betaal je een bijtelling van €4,44 per maand (=7%).

Je maandelijkse kosten (dit is de bijtelling en de leasekosten) zijn ongeveer €47,53. Wat je uiteindelijk een totale besparing oplevert van ongeveer €870,- op je spiksplinternieuwe fiets.

Dus zo voordelig is het fietsplan.

Kopen of leasen: wat wordt het?

Als je werkgever besluit om ook een werkgeversbijdrage te doen dan kan je voordeel nog verder oplopen. Maar een fiets leasen heeft nog meer voordelen. Bij Hellorider krijg je namelijk een all-in pakket. Dat betekent dat je het onderhoud van je fiets niet zelf hoeft te betalen, maar ook dat je met de 24/7 pechhulp nooit lang langs de kant komt te staan en je fiets is ook nog eens verzekerd tegen schade of diefstal.

Dat is zorgeloos fietsen: zoveel je wilt, zover je wilt en op iedere fiets die je wilt. En wist je dat je met de fietsregeling 2021 je fiets ook onbeperkt privé(link) mag gebruiken.

Start nu met leasen en meld je vandaag nog aan!

Heeft jouw werkgever nog geen fietsplan? Download dan ons leasepakket en geef hem aan je baas, dan doen wij de rest.