Vraag nu meer informatie aan over fietslease

Wanneer je een fiets van de zaak leaset als ZZP’er, rij je zorgeloos, snel en voor tenminste 30% korting. Want je fiets van de zaak is je fiscaal vriendelijke vriend als ondernemer. Maar je wilt natuurlijk wel alle ins en outs weten. Daarom hebben wij van Hellorider de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet. Dan zit je niet alleen zorgeloos op de leasefiets, maar kan je ook zonder gedoe je administratie bijhouden. 

Dit zijn de veelgestelde vragen over een fiets van de zaak leasen als ondernemer: 

 • Een fiets van de zaak als zzp’er: hoe zit dat?
 • Hoe zit het met de btw-aftrek als ik een fiets van de zaak lease als ondernemer? 
 • Fiets van de zaak voor de zzp’er: gebruik hem ook privé 
 • Kan ik een auto en een fiets van de zaak nemen als zzp’er?
 • Wat zijn de voordelen van een fiets leasen als zzp’er? 

Een fiets van de zaak als zzp’er: hoe zit dat? 

De belasting betaalt mee aan jouw leasefiets en daardoor betaal jij veel minder voor die pedal power. Dit is hoe het werkt: de maandelijkse kosten van je leasefiets mag je opgeven als bedrijfsuitgave en daardoor van je winst aftrekken. Dat betekent dus belastingvoordeel. Leuker kunnen ze het niet maken, toch?

Hoe zit het met de btw-aftrek als ik een fiets van de zaak neem als ondernemer? 

De leasekosten worden gezien als zakelijke kosten waardoor je winstbelasting lager uitkomt en dat levert je weer een mooie korting op. 

Wil je weten hoe die korting eruit ziet? Stel je kiest voor een fiets van €2000,- en je hebt een inkomen van zo’n €3500,- p/m. Dan betaal je in dit voorbeeld maar €45,08 per maand en bespaar je dus uiteindelijk €788,46 op je prachtige nieuwe fiets. 

Fiets van de zaak voor de zzp’er: gebruik hem ook privé

Je betaalt altijd een bijtelling van 7%. Dit is standaard vastgelegd. In ruil hiervoor mag je je fiets altijd en overal gebruiken, ook (alleen) privé. Geen kilometers meer bijhouden dus als je een fiets leaset. 

Kan ik een auto en een fiets van de zaak nemen als zzp’er?

Je kan je fiets ook combineren met je andere lease- of privé-vervoermiddelen, zoals je auto of een OV-kaart.  

Wat zijn de voordelen van een fiets leasen als zzp’er?

Wanneer je een fiets leaset wordt alles voor je geregeld. En aangezien je als ondernemer al genoeg zelf moet regelen is dit wel zo prettig. Even op een rijtje: 

 • Voor een vast bedrag per maand fiets je veel goedkoper
 • Je krijgt van ons het bonnetje voor in je administratie waar alles op staat
 • 3 jaar garantie in plaats van 2 jaar 
 • Je kan de fiets onbeperkt gebruiken, ook (alleen) privé
 • Geen administratieve rompslomp 
 • Bij het leasen van een fiets is er geen BKR-registratie

Er zijn nog veel meer voordelen voor de zzp’er op de leasefiets van de zaak. Lees ze hier: Een fiets leasen als zzp’er: zo doe je dat. 

Of je nu een fiets van de zaak wil leasen om meer vrijheid aan je onderneming toe te voegen, om duurzaamheidsredenen, gezondheidsredenen, omdat je sneller en fitter bij je klanten aan wil komen of omdat je van je coronakilo’s af wilt; een fiets leasen is altijd een goed idee. En bij Hellorider zorgen we dat jij op de fiets stapt zonder gedoe. 

Meld je vandaag nog aan en zit binnen 3 dagen al op je nieuwe fiets!