Je hebt je aangemeld voor zakelijke fietslease bij je werkgever. Je weet al precies welke fiets je hebben wilt. En je bent van plan om vaker naar je werk te fietsen, want dat is goed voor het milieu en voor je gezondheid. En dan komt het mailtje binnen. Wat nu? 

  • Welke stappen moet je nu volgen om je droomfiets te bestellen? 
  • Wat heb je nodig? 
  • Wat moet je doen om dat belastingvoordeel te krijgen? 

Vandaag leggen we je exact uit welke stappen je moet zetten voordat jij op je ideale fiets naar kantoor kan. Spoiler alert: het is supersimpel.

Stap 1: kies je zakelijke leasefiets met je unieke pincode

Als je je aanmeldt bij je werkgever voor een fiets van de zaak, dan krijg je een mailtje met daarin een unieke pincode. 

In dit welkomsmailtje leggen we je precies uit hoe jij je nieuwe fiets kan bestellen. Of je er nu voor kiest om bij je lokale dealer om de hoek langs te gaan of je bestelt liever vanuit je luie stoel met een kop koffie in de hand. Het kan allemaal. 

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze enorme online catalogus met meer dan 100 fietsmerken, van VanMoof tot Stromer to Stella tot Urban Arrow. 

Als je je ideale fiets hebt uitgezocht dan is het tijd voor die unieke pincode. Vul hem in en Hellorider doet de rest voor je. Je ziet het vanzelf in de bevestiging. 

Stap 2: vink de voorwaarden aan

Wat jij waarschijnlijk niet weet is dat jouw baas en Hellorider hard hebben samengewerkt om de ideale voorwaarden op te stellen die precies passen bij de wensen en mogelijkheden van het bedrijf en zijn medewerkers. 

In de mail die je nu krijgt kun je deze voorwaarden terugvinden, er staat bijvoorbeeld in of je werkgever ook een werkgeversbijdrage geeft en wat er gebeurt mocht je tijdens de leaseperiode zelf besluiten om bij een ander te gaan werken. 

Aan jou de taak om een vinkje naast de digitale voorwaarden te zetten en het feest kan beginnen.

Stap 3: daar komt je fiets

Zodra je werkgever ook een vinkje heeft gezet bij jouw zakelijke leasefiets is het tijd om je fiets op te halen. Soms moet je nog even wachten omdat hij besteld moet worden door de dealer, maar dat hoor je vanzelf. Jouw nieuwe fiets is in ieder geval onderweg. 

Of dit nu op weg naar jouw dealer is of hij wordt gewoon voor de deur bezorgd. Je fiets komt eraan. 

Ga je met een laptop op pad naar je werk? Lees dan eens dit artikel, dan weet je zeker dat hij ongedeerd aankomt. 
Ben je niet alleen van plan om te gaan fietsen naar je werk, maar ook om aan een slanker taille te werken? Lees dan eens dit artikel: Afvallen met fietsen? Zo doe je dat

Stap 4: geniet van je all-in pakket

Je zit natuurlijk vol spanning te wachten op die deurbel of dat telefoontje. Maar ondertussen werken wij gewoon door. Je krijgt van Hellorider bericht over dat prachtige all-in pakket dat je bij zakelijke fietslease krijgt. Wat dacht je van: service, onderhoud, verzekering en pechhulp. Je krijgt het er allemaal bij. Klaar terwijl je wacht. 

Zakelijk fietslease: zo geregeld

Zo zie je dat je in 4 simpele stappen jouw droomfiets besteld hebt. Eigenlijk hebben wij alles al voor je geregeld, samen met je baas. En dat belastingvoordeel? Ook dat gaat vanzelf. Je betaalt namelijk via je salaris. Het leasebedrag wordt van je salaris ingehouden waardoor je minder belasting hoeft te betalen. En dat levert een flinke korting op. 

Heb je onverhoopt toch nog vragen, dan zijn wij er altijd om je te helpen. Onze klantenservice staat voor je klaar. 

En als je dan toch een momentje hebt omdat je op je fiets aan het wachten bent, dan hebben we nog wat interessant leesvoer voor je: 

Vraag de brochure aan voor meer informatie