Je denkt misschien bij een fietsplan aan een hoop gedoe en een compleet administratieplan om alles te moeten bijhouden. Hellorider heeft nieuws voor je. Het nieuwe fietsplan is snel, simpel en hier komt’ie: het kost je niets. Met onze kostenneutrale formule levert een fietsplan jou als werkgever alleen maar voordelen op en daar wordt niet alleen jij blij van, maar ook je werknemers. Volledig kostenneutraal fietsplan!

Onze kostenneutrale formule is heel eenvoudig en in drie stappen in te voeren. Je kan natuurlijk gelijk een belafspraak met ons maken en dan nemen we uitgebreid de tijd om je te informeren. Maar we leggen het hieronder ook nog graag even aan je uit.

Dit is de kostenneutrale formule van Hellorider:

 1. Jouw werknemer least de fiets en financiert hem via zijn of haar loon. Hierdoor is het dus geen echte kostenpost voor jouw organisatie.
 2. Doordat er minder salaris wordt uitbetaald, betaal je ook minder aan sociale lasten. Gemiddeld bespaar je dan zo’n 18%.
 3. Die besparing kun je vervolgens doorgeven aan de werknemer in de vorm van een bijdrage aan het leasebedrag. En hier is dus je kostenneutrale formule.

De voordelen van zo’n kostenneutrale formule:

 • Je werknemer is 100% vrij in zijn fietskeuze. Dus of hij nu gaat voor een Speed Pedelec van Stromer of een elektrische stadsfiets, alles is mogelijk.
 • Het voordeel voor je werknemers is al gauw zo’n 30% ten opzichte van het kopen van een nieuwe fiets. En als je de besparing terug laat vloeien in de vorm van een bijdrage in het leasebedrag, kan het voordeel oplopen tot wel 80%.
 • De leasefiets is een zeer populaire secundaire arbeidsvoorwaarde, dus je komt gelijk goed voor de dag voor zowel je huidige toppers op de werkvloer, als werknemers die je graag wilt aantrekken.
 • Op deze manier kost een leasefiets helemaal niets voor jou als werkgever.

En dat allemaal dankzij die besparing van zo’n 18%. Dit klinkt als een WIN-WIN-WIN. Maar er zijn meer manieren om te profiteren en die besparing weer terug te geven aan je werknemer in de vorm van een werkgeversbijdrage. Hier zijn een paar tips:

 • Om het reiskosten verlies te compenseren kun je een vergoeding geven aan de werknemer.
 • Wie fietst, die blijft vitaal. Dit kun je belonen door een bijdrage te geven voor iedere dag dat een werknemer jaarlijks minder ziek is.
 • Wie fietst, veroorzaakt minder CO2 uitstoot. Voor iedereen die ons milieu een boost wil geven kun je deze vermindering in uitstoot omzetten in een geldbedrag en terugkeren aan de fietsende werknemer.
 • Wie fietst tankt ook minder. En dat geldt ook voor wanneer je medewerker zowel een lease-auto als een leasefiets heeft. Dus voor iedere dag dat hij zijn auto laat staan en voor de fiets kiest, kun je een brandstofbedrag geven.
 • Wie fietst gebruikt minder vaak een dure parkeerplek. Om je medewerker hiervoor te belonen, kun je dit bedrag teruggeven.

Dit zijn allemaal kostenneutrale manieren om je medewerkers te belonen en stimuleren om op de pedalen te gaan staan en met de wind in de haren naar kantoor te komen. Dat betekent voor jou een productievere werkvloer en voor je medewerker een groot fiscaal voordeel.

Wil je helemaal geen omkijken hebben naar je nieuwe fietsplan? Meld je dan aan bij Hellorider en wij regelen alles voor je. Het enige dat jij nog hoeft te doen is de salarisadministratie bijhouden (maar dat moest je toch al). En misschien ook je werknemers het goede voorbeeld geven?

Liever kijken? Bekijk de video!

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.