Als werkgever wil je natuurlijk ook voordeel hebben van het fietsplan. En dan hebben we het niet alleen over het belastingvoordeel, en al die fitte en productieve werknemers. Een fietsplan heeft nog veel meer voordelen en die willen we je uiteraard niet onthouden, daarom zetten we in dit artikel de 5 voordelen van een fietsplan voor iedere werkgever op een rij.

1. Hello extra benefit

Omdat het nieuwe fietsplan geheel buiten de WKR (werkkostenregeling) valt heeft een zakelijke leasefiets geen concurrentie van bijvoorbeeld het kerstpakket, een nieuwe tablet of gereedschap. Je kan een fietsleaseplan zonder kosten als een extra benefit aanbieden aan je werknemers. Hellorider denkt graag met je mee om het plan op te zetten dat precies past bij jouw bedrijf. En als je een werkgeversbijdrage wilt doen dan kijken we samen wat het beste past binnen jouw budget. Zo flexibel is het fietsplan bij Hellorider.

2. Hello besparing

De fiets staat al jaren bovenaan de lijst van meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarden. Hij mag dus eigenlijk gewoon niet ontbreken in je pakket. En dat is een WIN-WIN, want fietsen houdt je werknemers fit en verlaagt het ziekteverzuim met 1 tot 2 dagen per jaar. Dit bespaart je bedrijf jaarlijks gemiddeld €260 per fietsende werknemer. 

Daarnaast bespaart het je ook investeringen in dure parkeerplaatsen voor autos. En minimaliseer je tijdverlies doordat je fietsende werknemer niet meer in de file hoeft te staan.

3. Hello nieuwe werknemers

Geschat wordt dat Millennials (mensen die na 1983 geboren zijn) 75% van de werkvloer innemen tegen het jaar 2025. En deze groep gaat niet werken bij een werkgever die zijn verantwoording voor het milieu niet neemt. Het is immers hun eigen toekomst.

Een fietsplan geeft jou als bedrijf de kans om te laten zien dat je betrokken bent bij je werknemers en hun gezondheid belangrijk vindt. Zo’n stukje personal branding trekt nieuwe werknemers aan die graag voor zo’n merk willen werken.

Aanbevolen: 3x bewijs dat een fietsregeling de beste werknemers aantrekt.

4. Hello belastingvoordeel

Wat veel mensen niet weten is dat je een zakelijke leasefiets ook onbeperkt privé mag gebruiken. Voor dit voordeel betaalt je medewerker een bijtelling van 7% over de nieuwwaarde van de fiets. Eigenlijk werkt een fietsregeling tegenwoordig gewoon hetzelfde als een auto leasen. En doordat de werknemer via zijn salaris betaalt ontstaat er nu voor beiden een aantrekkelijk belastingvoordeel. Voor je werknemer kan dat voordeel oplopen tot wel 40%. 

En daarnaast hoeft je werknemer niet in een keer een groot bedrag voor bijvoorbeeld een e-bike neer te tellen, maar kan hij dit over één tot twee jaar verspreiden en ondertussen onbeperkt zijn nieuwe fiets gebruiken, ook in zijn vrije tijd. Wel zo fijn aangezien we vaker vanuit huis werken.

5. Hello schone lucht

Goed nieuws voor je duurzaamheidsbeleid: de gemiddelde persoon die ruim 6 kilometer van en naar zijn werk reist veroorzaakt 11 keer minder CO2 uitstoot dan wanneer hij met de auto zou gaan. (bron: Milieu Centraal

Daarnaast veroorzaakt een fietser minder fijnstof in de lucht in vergelijking tot een auto vanwege minder banden die slijten. En wat dacht je van minder geluidsoverlast? En veel minder afval. 

Kortom, als jij wil laten zien dat je als bedrijf duurzaamheid hoog op de agenda hebt staan, bied dan vooral een fietsregeling aan.Aanbevolen: 3 tips om het fietsplan in te zetten als duurzaam doel.

Hello voordelen van het fietsplan voor jou als werkgever.

Of je nu graag de beste werknemers wilt aantrekken, je beste werknemers wilt behouden of je wilt je duurzaamheidsdoelen behalen: een fiets van de zaak mag eigenlijk gewoon niet ontbreken. En bij Hellorider maken we het je makkelijk. Alle administratie is voor ons, jij hoeft alleen nog te pronken met je extra benefit. Because we put the ease back in bicycle lease. 

Vraag de brochure aan voor meer informatie