Verander je werknemers in fans – met een fietsregeling 2023

Een fietsregeling is een van de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarde (en het huidige fietsplan is nog aantrekkelijker), fietsen naar het werk is duurzaam, een fiets van de zaak helpt je bedrijfsdoelstellingen te behalen en het maakt je bedrijf aantrekkelijk voor toekomstige medewerkers. Dus als jij je afvraagt hoe je het juiste personeel kan aantrekken en behouden, dan kun je eigenlijk niet zonder een fietsregeling.

In dit artikel leggen we uit hoe een fietsplan je helpt bij:

  • Het aantrekken van de juiste mensen voor jouw bedrijf
  • Hoe je je beste werknemers binnenhoudt
  • Hoe je je concurrentie voor blijft

"Nog nooit is het fietsplezier zo hoog geweest als in 2022"

Zo trek je de beste werknemers aan

Je wilt natuurlijk mensen die écht bij jouw bedrijf passen. Die aanvoelen als een frisse wind zodra ze binnenkomen en die nieuwe ideeën doorvoeren alsof het altijd al zo geweest is.

De enige manier om de juiste kandidaat aan te trekken is om van binnenuit te beginnen. Want uiteindelijk moet je gewoon laten zien wie je bent, en wat je in huis hebt. Investeer dus in zaken die je werknemers belangrijk vinden.

Laat zien wat jouw interessant maakt als werkgever, alleen zo haal je de beste mensen uit de markt en zorg je voor minder verloop van je zittende medewerkers. Wat er vervolgens weer voor zorgt dat je als bedrijf beter functioneert. En dat is waar het uiteindelijk om draait, nietwaar?

Een van de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarden is het fietsplan. Met een fietsregeling laat je zien dat je de gezondheid van je medewerkers belangrijk vindt, dat je duurzaamheid voorop zet en dat je luistert naar de wensen van de werkvloer.

Zo behoud je je beste werknemers

Als je die toppers binnen hebt, dan wil je ze natuurlijk ook binnenhouden. Dit doe je door waarde te bieden voor je werknemers. Wat heb jij je medewerkers eigenlijk allemaal te bieden?

Leuk een sportschool abonnement, maar een groot deel neemt wel een pasje maar stapt nooit naar binnen. Als je fietst naar je werk krijg je automatisch beweging, wat weer goed is voor de hersenen, wat weer goed is voor het werk en bevordert ook de productiviteit.

Want wat je eigenlijk het liefste wil is een vloer vol productieve, trotse en gemotiveerde medewerkers. Want zij zijn de beste ambassadeurs voor je organisatie.

De beste werknemers blijven alleen bij de beste werkgever. De enige reden dat mensen weggaan is omdat ze een beter bod hebben gekregen. Zorg dus dat er geen beter bod bestaat. Zorg dat jij je menukaart vol extra’s hebt staan waar ze blij van worden.

En zo’n fietsplan blijft immens populair. Met de nieuwe fietsregeling 2023 gebruik je de fiets van de zaak niet alleen voor naar het werk fietsen maar ook onbeperkt privé.

Zo ben je altijd je concurrenten voor

Je imago bepaalt voor een groot deel hoe aantrekkelijk je bent als werkgever. In het huidige klimaat waarin duurzaamheid een must-do is geworden in plaats van een maybe-try kun je niet achterlopen op je concurrenten.

Een fietsplan is een duurzame oplossing, waar je niet alleen de lucht schoner mee maakt, maar ook je imago.

Wees dus je concurrenten een stap voor en bereid je goed voor op de toekomst en je toekomstige medewerkers, want dit is wat ze zeggen: bij het kiezen van een nieuwe werkgever zijn andere criteria van belang, zoals het doen van betekenisvol werk, het krijgen van oprechte aandacht, ontwikkelmogelijkheden en de mate van vrijheid om je eigen (fiets)pad te kiezen.

Die trotse medewerkers wil je maar al te graag belonen en dan is een fietsplan onmisbaar. Hij blijft ongekend populair, je woont nu eenmaal in Nederland fietsland en hij zorgt voor fitte, slanke en productieve fans die vol windenergie voor je organisatie aan de slag gaan.

Zet jouw organisatie ook in de tweede versnelling met een toekomstbestendig fietsplan. Schrijf je nu in!

“Your brand is what people say about you when you’re not in the room.”

Jeff Bezos

Vraag de brochure aan voor meer informatie