Elektrische Fiets versus Elektrische Auto's: Waarom de Fiets de Groenere Keuze is

In de wereld van milieuvriendelijke mobiliteit staan elektrische fietsen en elektrische auto's centraal. Beide bieden een duurzaam alternatief voor traditionele benzinevoertuigen, maar als het aankomt op ecologische voordelen, steelt de elektrische fiets vaak de show ten opzichte van zijn vierwielige tegenhanger.

Het verschil in duurzaamheid

De sector van elektrische fietsensector bespaart volgens onderzoek vier keer zoveel olie als de elektrische autosector. Dat schilt wereldwijd iedere dag miljoenen olievaten. Denk hierbij ook aan de enorme batterijen van de elektrische auto's. Een elektrische fiets kan op één lading meer dan 50 kilometer afleggen, terwijl een elektrische auto voor dezelfde afstand veel meer energie nodig heeft.

Capaciteit en gebruik

Elektrische fietsen zijn compact en nemen veel minder ruimte in beslag dan elektrische auto's. Ze zijn gemakkelijker te parkeren, wat niet alleen handig is in stedelijke gebieden met beperkte parkeerruimte, maar ook bijdraagt aan een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte.

Ook duurt het opladen van een elektrische fiets over het algemeen veel minder lang dan het opladen van een elektrische auto. Dit betekent dat fietsers snel weer op weg kunnen na een korte laadsessie, wat handig is voor dagelijkse woon-werkverkeer of korte boodschappen.

Wat bereik betreft: het KiM meldt dat de helft van de autoritten in Nederland korter zijn dan 7,5 kilometer, een afstand die met een elektrische fiets erg goed te doen is.

Vitaliteit en welzijn

Terwijl elektrische auto's de noodzaak van fysieke inspanning verminderen, stimuleren elektrische fietsen juist een actieve levensstijl. Fietsen is een uitstekende manier om in vorm te blijven en de gezondheid te bevorderen. Het dagelijks gebruik van een elektrische fiets kan bijdragen aan het verminderen van sedentair gedrag en het bevorderen van een gezondere levensstijl.

De leasefiets is goedkoper dan de elektrische leaseauto

Tot slot is een leasefiets simpelweg goedkoper. De maandelijkse leaseprijs voor een startersauto is simpelweg zo'n 4x tot 5x duurder. Verder heeft een leasefiets allerlei verschillende fiscale voordelen. Op onze website lees je nog meer over de voordelen.

Vraag de brochure aan voor meer informatie