Introductie

Autorijden in de stad wordt steeds moeilijker. Nederland is namelijk aan het verduurzamen. Met de auto naar je werk is niet meer zo makkelijk als vroeger. Gemeentes doen er alles aan om minder auto’s in de stad te zien. Parkeren wordt duurder, maar je kan ook steeds lastiger een parkeerplek vinden.

In dit artikel lees je welke belangrijke stap de overheid neemt om auto’s te verminderen. Ook lees je welk probleem er voor werkgevers ontstaat. Tot slot zie je de beste oplossing voor dit probleem.

Nauwelijks parkeerplek te vinden

GroenLinks probeert Amsterdam al heel lang duurzamer te maken. Het is in 2018 hun doel geworden om voor 2025, 10.000 parkeerplekken uit Amsterdam weg te halen. Wethouder Sharon Dijksma denk zelfs dat 11.200 parkeerplekken kunnen worden weggehaald. Amsterdam is voor Nederland het meest belangrijk. Andere grote steden in de randstad zullen ongetwijfeld volgen.

Het doel

Gemeentes proberen de krappe steden, groter en duurzamer te maken. Auto’s nemen veel ruimte in en ze zijn ook niet altijd even goed voor het milieu. Op zoek naar een oplossing dus. Je zal als werkgever ook moeten gaan nadenken. Met minder parkeerplekken, is er ook minder ruimte voor leaseauto’s. Je moet betere vervoersmiddelen vinden om medewerkers naar werk te krijgen.

Aangezien er steeds minder ruimte is om je auto te parkeren in de randstad, is een leasefiets de perfecte oplossing. Je hoeft niet te betalen voor een vergunning en een fiets kan je overal kwijt. Een fiets is goed voor het milieu en je medewerkers worden gezonder. Ook ontvang je als werkgever een belastingvoordeel.

Vraag de brochure aan voor meer informatie