Hoe promoot je nou zo’n fietsplan? Een paar flyers ophangen? Een email versturen? Als agendapunt? Of doe zoals Codename Future: presenteer het in het kerstpakket. Binnen 2 maanden had de helft van de medewerkers al een nieuwe fiets uitgezocht. 

Wie is Codename Future?

Codename Future is een onderwijsinstelling speciaal voor mbo-leerlingen. Wij leren ze hoe ze een duurzame impact op de maatschappij kunnen maken en dat doen we door onze speciale lesmethoden en programma’s.” 

Hoe werken jullie zelf aan een duurzame toekomst? 

“Wij hebben vier pijlers op het gebied van duurzaamheid: vitaliteit, milieu (fietsplan), sociale duurzaamheid - dit houdt in voor anderen zorgen - en economische duurzaamheid met als centraal punt hoe blijf je financieel op orde.” 

“En natuurlijk letten we ook op de manier hoe we met ons interne milieu omgaan zoals niet te veel printen, gezond eten, zo min mogelijk afval creëren en uiteraard zo veel mogelijk de fiets pakken.”

Hoe werken jullie aan een duurzame relatie met de medewerkers? 

“Wij vinden het belangrijk om gezondheid en bewegen te stimuleren onder de medewerkers. We hadden al een sportschool en met het nieuwe fietsplan dat nu een stuk fiscaal aantrekkelijker is geworden hebben we besloten om ook het dit als extra benefit aan te bieden.” 

Vertel eens over de ludieke manier waarop jullie het fietsplan presenteerden

“Je kan het eigenlijk als een soort kerstcadeautje zien. In het kerstpakket zat bij iedereen een voucher waarop het fietsplan werd gepresenteerd en een verwijzing naar de website om zich aan te melden. En we zijn nu twee maanden verder en de helft heeft inmiddels al een fiets uitgezocht.” 

Quote: Wij geloven echt dat als de mensen het naar hun zin hebben dat de rest vanzelf komt. 

Wat was de reactie? 

“Zeer positief. We zien vooral dat medewerkers onderling het er over hebben: welke fiets heb jij uitgekozen? En wat kan hij allemaal? Of: heb jij een bakfiets? Maar jij hebt toch helemaal geen kinderen!”

“En bij degene die nog geen fiets hebben uitgezocht merken we dat ze er nog over willen nadenken en dan vooral de vraag:  welke fiets wil ik precies hebben? Of ze wachten liever tot later in het jaar als er een nieuw model uitkomt van een bepaald merk.” 

Wat zijn de favoriete fietsen?

“Er zijn veel vanMoofs besteld en we zien ook dat bakfietsen gewild zijn. Dit is ook een van de redenen dat we voor Hellorider hebben gekozen, omdat je uit alle fietsen kan kiezen waaronder ook de vanMoof en dat kan niet bij iedereen.” 

Hoe was jullie ervaring met Hellorider? 

“Wij hebben Hellorider als zeer prettig ervaren. Naast dat je uit iedere fiets kan kiezen bieden ze ook een heel compleet pakket aan, inclusief verzekering. En dat is natuurlijk wel nodig als er veel dure fietsen worden besteld.” 

“Daarnaast hebben wij ze ook als heel hulpvaardig, klantgericht en proactief ervaren. Je hoeft er niet zelf achteraan maar ze wijzen je eigenlijk zelf al de weg. Dat vonden wij een erg fijne werkwijze.”. 

Hoe hebben jullie de reiskostenvergoeding geregeld voor fietsers? 

“Wij faciliteren de hele fiets. Dat betekent dat de bijtelling van 7% procent die de werknemer normaal gesproken zelf betaald ook door ons wordt vergoed.” 

“Dit doen we door de kosten binnen de WKR te laten vallen, dit is een keuze die wij maken maar dat hoeft natuurlijk niet. Omdat we vrij veel doen is deze pot natuurlijk op een gegeven moment gevuld. Alles wat daarboven komt moet je dan wel belasting over betalen maak kun je vervolgens van je winst aftrekken.” 

Hebben jullie nog meer promotietips? 

“Wij houden van een persoonlijke aanpak, daarom hebben we het er regelmatig over als je bijvoorbeeld iemand in de wandelgangen tegenkomt. Zo horen we ook gelijk wat er speelt en kunnen we eventueel dingen bijsturen of aanpassen als dat gewenst is.”  

“We hebben bijvoorbeeld nog geen echte parkeeroplossing. Daar zijn we nog mee bezig, maar alleen door te kijken waar de behoeften liggen, wie er gebruik van zou willen maken en wat er precies nodig is kunnen we met de juiste oplossing komen.” 

Wil je je medewerkers ook een nieuwe fiets met flinke korting en renteloos verspreid betalen aan kunnen bieden? Meld je dan nu aan! 

Vraag de brochure aan voor meer informatie