Het kiezen van de ideale leasefiets kan een uitdagende taak lijken, gezien het brede scala aan opties en specificaties. Hier zijn enkele handige tips om jou te helpen de juiste leasefiets te vinden die aan al jouw behoeften voldoet.

1. Bepaal Jouw Behoeften

Voordat je op zoek gaat naar een leasefiets, is het belangrijk om te bepalen waar je de fiets voornamelijk voor gaat gebruiken. Is het voor woon-werkverkeer, recreatie of een combinatie van beide? Zoek je een elektrische fiets voor lange afstanden of een stadsfiets voor korte ritjes?

2. Kies het Juiste Type Leasefiets

Afhankelijk van jouw behoeften zijn er verschillende typen fietsen beschikbaar. Elektrische fietsen zijn ideaal voor lange afstanden of heuvelachtig terrein. Stadsfietsen zijn wendbaar en perfect voor druk stadsverkeer. Als je veel bagage moet vervoeren, overweeg dan een transportfiets of een e-bakfiets.

Voor de sportieve fietsers zou een racefiets of MTB perfect zijn. Mocht je echt flinke afstanden moeten afleggen en houd je van snelheid, dan is een speed pedelec de juiste keuze.

3. Proefrit is Essentieel

Een proefrit is de beste manier om te bepalen of een fiets comfortabel aanvoelt en bij jouw rijstijl past. Let op de zithouding, het stuurcomfort en hoe de fiets reageert op verschillende ondergronden. Bekijk hier ons dealeroverzicht en benader een fietswinkel over de mogelijkheden.

4. Kwaliteit en Onderhoud

De lease dekt alle kosten wat onderhoud betreft. Je hoeft je verder ook geen zorgen te maken over de grootte van de onderhoudsbeurt. Je ontvangt per mail een reminder om onderhoud uit te laten voeren. Oriënteer je op de voor-jou benodigde eigenschappen van de leasefiets.

5. Budget en Leasevoorwaarden

Bepaal jouw budget en bekijk de verschillende leaseopties. Vraag bij jouw werkgever na of zij doen aan een bijdrage. Verder is het goed om te weten dat er geen onverwachtse kosten bij de lease zullen komen. Alles is dus inbegrepen. Bekijk hier hoe de lease precies werkt.

Vraag de brochure aan voor meer informatie