Introductie

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat Hellorider fietsen aanbiedt via Full Operational Lease. Misschien dat je je afvraagt waarom hiervoor is gekozen en wat hierbij de voordelen zijn. Er zijn namelijk wel verschillen tussen de leasevormen.

In dit artikel lees je hoe Full Operational Lease precies werkt, wat het belastingvoordeel inhoudt en welke andere voordelen je ontvangt als je een fiets leaset

Wat houdt Full Operational Lease in?

Full Operational Lease is een vorm van leasen waarbij je een totaalpakket leaset. De leasefiets wordt door de leasemaatschappij gefinancierd. Op deze manier kun je als werkgever een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde aanbieden.

Het beheer van de leasefiets wordt volledig door de leasemaatschappij verzorgd. Zo zijn kosten, risico voor afschrijving en rente ook voor de leasemaatschappij. Dit zorgt ervoor dat administratief handelen voor de werkgever en werknemer minimaal is.

Een medewerker betaalt over een periode van 36 maanden een vast leasebedrag. Dit bedrag wordt bepaald door de prijs van de leasefiets en het wordt in het brutoloon verwerkt. De werkgever heeft de mogelijkheid om een bijdrage te geven die de maandelijkse prijs voor de medewerker verlaagt.

Belastingvoordeel

Het grootste voordeel van deze leasevorm is het fiscale voordeel. Met Full Operational Lease kun je een fiets buiten de WKR aanbieden. Dit leidt tot een bruto-netto voordeel van circa 35-40% van het totaalpakket.

Andere manieren, zoals Financial Lease en een renteloze lening, hebben het nadeel dat zij dit grote belastingvoordeel niet hebben.

Andere Voordelen

Er zijn verder andere voordelen die binnen Full Operational Lease vallen. Zo biedt je als werkgever een totaalpakket aan, waardoor de werknemer nergens aan hoeft te denken. Het pakket bevat namelijk verzekering, volledige onderhoud/reparatie en ANWB pechhulp.

Ook ben je als werkgever geen financieel eigenaar van de fiets. Dit zorgt ervoor dat je niet aansprakelijk bent voor de fiets. Dit is namelijk de leasemaatschappij. Hierdoor hoef je als werkgever/werknemer geen investering te doen en komt de fiets ook niet op de balans te staan.

Full Operational Lease voor E-Bikes

Het leasen van een fiets is via deze leasevorm dus erg voordelig, maar het leasen van een fiets kent ook meer voordelen. Zo houdt je je medewerkers gezond, je bespaart parkeerkosten en het verlaagt je CO2-uitstoot.

Vraag de brochure aan voor meer informatie