Alle belangrijke informatie en documenten die voor jou als consument van toepassing zijn hebben we verzameld op deze pagina.

Voorwaarden

Wanneer je als consument een fiets wilt leasen, krijg je te maken met een aantal voorwaarden die we hebben opgesteld. Deze voorwaarden kun je hier downloaden en rustig lezen, ook voordat je een overeenkomst sluit:

Herroepingsrecht / bedenktijd

Zodra jij besluit een fiets te willen leasen en de door ons opgestelde overeenkomst (het contract) tekent, heb jij 14 dagen bedenktijd. Deze bedenktijd begint zodra jij de overeenkomst tekent (je krijgt een kopie van deze overeenkomst, onder jouw digitale handtekening staat de datum en tijd waarop je hebt getekend). Eindigt jouw bedenktijd in het weekend of op een nationale feestdag? Dan mag je de eerst volgende werkdag ook jouw overeenkomst nog opzeggen.

Je kunt jouw overeenkomst opzeggen door onderstaand herroepingsformulier naar ons te sturen (per post of per mail). Je kunt dit ook doen door ons te mailen (privatelease@hellorider.com), te bellen (020-2625990) of met ons te chatten (via de oranje button rechtsonder op deze website). Voor het annuleren hebben we jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer nodig.


Voor het opzeggen is geen reden nodig. Die horen we uiteraard wel graag, zeker als het iets is waarmee we onze diensten kunnen verbeteren. Maar verplicht is het zeker niet.

Zodra je de overeenkomst ontbindt, zullen wij de fiets niet (laten) uitleveren en geen kosten in rekening brengen. Indien je, om welke reden dan ook, toch al betalingen hebt gedaan (zoals bijvoorbeeld een aanbetaling), dan betalen we deze terug. Dit doen we niet later dan 14 dagen nadat we jouw ontbinding hebben bevestigd. Deze terugbetaling doen we via dezelfde betaalmethode als dat jij ons hebt betaald.

Ik wil mijn fiets binnen 14 dagen na ondertekening afhalen

Standaard moet je wachten met het afhalen van je nieuwe fiets totdat jouw bedenktijd is verstreken. Vaak is dit geen probleem, omdat de dealer jouw fiets eerst nog moet bestellen en rijklaar moet maken. Als de dealer echter de fiets al op voorraad heeft of snel geleverd krijgt dan kan jouw afhaalbericht binnen jouw bedenktijd komen. Als je de fiets dan meteen wilt afhalen, dan kan dat. Dit kun je op eigen initiatief doen, door de onderstaande afstandsverklaring ingevuld mee te nemen naar de dealer. In de winkel en in bijzijn van een medewerker van de winkel teken je de verklaring.

Verwerking van jouw persoonsgegevens

Over de verwerking van jouw persoonsgegevens lees je alles in onze privacyverklaring