Introductie

Er zijn momenteel circa 23,4 miljoen fietsen in omloop. Met 17,5 miljoen inwoners, betekent dit dat iedere Nederlander gemiddeld 1,3 fietsen heeft. Diefstal is erg genormaliseerd, met meer dan een half miljoen diefstallen ieder jaar.

In dit artikel lees je meer over wat je kunt doen om diefstal van je leasefiets te voorkomen. Verder lees je hoe je omgaat met een gestolen leasefiets en tot slot lees je meer over de welbekende fietsgarages.

Simpele maatregelen

Diefstal is nooit 100% te voorkomen. Wel kun je op meerdere manieren de kans verkleinen. De meest voor de hand liggende optie is om een slot te gebruiken. Zorg ervoor dat het slot vastzit aan het frame en niet alleen de banden. Zet je fiets vast aan een hek of een fietsrek. Hiermee maak je het de dieven al een stuk moeilijker.

Ook is het van belang om je fiets in de avond niet op donkere of onverlichte plekken te zetten. Verder moet je voorkomen dat je je accu of andere waardevolle spullen laat zitten, wanneer je je fiets parkeert.

Dagelijks worden in Nederland zo'n 2.000 fietsen gestolen.

Wat moet je doen als je leasefiets wordt gestolen?

Als je Hellorider leasefiets of accu wordt gestolen, dan moet je een aantal stappen ondernemen. Heb je de fiets op slot gezet en heb je alle originele sleutels nog, dan geldt geen eigens risico op de fiets. Mocht je de sleutel(s) kwijt zijn, dan gaan wij samen met jouw leasemaatschappij opzoek naar een oplossing.

Het is belangrijk dat je aangifte doet bij de politie. Stuur vervolgens je aangifte per mail (met framenummer en telefoonnummer) naar [email protected].

Als je de sleutels in bezit hebt, stuur deze in een stevige envelop naar: Diefstaladministratie Hellorider, Teleportboulevard 130, 1043 EJ Amsterdam.

Fietsgarages: Voorkom diefstal!

De beste manier om diefstal te voorkomen is om je fiets te parkeren in een fietsgarage. Dit zijn overdekte stallingen met personeel en cameratoezicht. Bijna alle grote steden binnen Nederland hebben een fietsgarage. Amsterdam heeft begin dit jaar ook weer een nieuwe geopend, met plek voor meer dan 7.000 fietsen.

Met deze tips voorkom je hopelijk fietsdiefstal! Wil je meer inspiratie op doen? Klik dan hier. Heb je nog geen fietsplan en wil je graag starten? Vraag hieronder de brochure aan!

Vraag de brochure aan voor meer informatie