Introductie

Binnenkort maakt het niet uit als je de oplader van je E-Bike vergeet. Net als bij een telefoon of elektrische tandenborstel, zou het voor mensen ideaal zijn om draadloos de E-bike op te laden. Het Nederlandse bedrijf Tiler heeft hier een oplossing voor bedacht.

In dit artikel lees je hoe de uitvinding werkt, wat de voordelen zijn en hoe dit toevoegt aan de vele pluspunten van een E-Bike.

Impact van een draadloze E-Bike oplader

Het idee is vrij simpel. Je parkeert je fiets op een tegel en hij begint met opladen. Dit is mogelijk via inductie-techniek. Er zit in de tegel en de standaard een spoel die energie aan elkaar uitleveren. Het scheelt dat berijders de oplader of accu niet overal mee naar toe hoeven te nemen.

Momenteel werkt het bij 80% van de E-Bikes. Een groot voordeel is dat het even snel oplaadt als een gewone oplader. Verder neemt het weinig ruimte in en is het makkelijk te gebruiken. Het idee is om de kit te verkopen voor minder dan €100.

E-Bikes worden zo nog aantrekkelijker

Het leasen van een E-Bike wordt met deze uitvinding nog praktischer. Fietsen is goed voor je gezondheid, je hoeft je nooit zorgen te maken om benzineprijzen en binnenkort heb je ook geen oplader meer nodig. Lees hier meer over de voordelen van fietslease!

Vraag de brochure aan voor meer informatie

Ontvang vrijblijvend de brochure