Introductie

Het is tegenwoordig populair voor bedrijven om hun inzet voor het klimaat te tonen door bomen te planten en zichzelf klimaatneutraal te noemen. Maar is het planten van bomen voldoende om een bedrijf klimaatneutraal te noemen?

Helaas is het antwoord nee. Het planten van bomen kan een belangrijk onderdeel zijn van klimaatbeheersing, maar het is niet de enige oplossing. Bovendien zijn er veel bedrijven die bomen planten als een manier om hun imago te verbeteren, terwijl ze in werkelijkheid nog steeds een grote ecologische voetafdruk hebben.

Gevolgen van bomen planten

Bedrijven die zichzelf klimaatneutraal willen noemen, moeten hun hele bedrijfsvoering onder de loep nemen en kijken waar ze hun uitstoot kunnen verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door over te schakelen op duurzame energiebronnen, energie-efficiënte apparatuur te gebruiken of fietslease aan te bieden.

Bovendien moeten bedrijven ervoor zorgen dat de bomen die ze planten duurzaam worden beheerd. Bomen platen voor een imago-boost wordt niet als duurzaam gezien. Bomen kunnen koolstof opnemen en opslaan. Als deze niet worden gekapt of goed beheerd, dan kan alle opgenomen koolstof weer vrijkomen in de atmosfeer.

Vervolgstappen

Dus wat kunnen bedrijven doen als ze echt klimaatneutraal willen zijn? Ten eerste moeten ze hun uitstoot verminderen en efficiënter worden. Vervolgens kunnen ze kijken naar manieren om hun resterende uitstoot te compenseren door bijvoorbeeld te investeren in fietslease. Fietslease is namelijk een uitstekende manier om de duurzaamheid en vitaliteit van je bedrijf te verhogen. Er zijn veel voordelen van fietslease, waaronder ook een belastingvoordeel.

Kortom, het planten van bomen is een belangrijke stap in de richting van klimaatbeheersing, maar het is niet voldoende voor bedrijven om zichzelf klimaatneutraal te noemen. Bedrijven moeten hun hele bedrijfsvoering evalueren en zich inzetten voor een duurzame toekomst om echt bij te dragen aan een beter klimaat.

Vraag de brochure aan voor meer informatie