Hello Rider! Donderdag 19 mei is het "Fiets naar je werk dag". Tijd dus om die vervuilende statusbak in te ruilen voor je betrouwbare stalen ros, want op deze dag gaat Nederland massaal op de fiets naar het werk. 

En jij als bedrijf kan natuurlijk je medewerkers een duwtje in de rug geven door deze dag te promoten op de werkvloer. Je doet mee samen met nog zo’n 4000 andere bedrijven en overheden. Dat wil je toch niet missen? 

Wat is "Fiets naar je werk dag"? 

Op "Fiets naar je werk dag" fiets je naar je werk die dag. Je verruilt dus je vierwieler voor een tweewieler en geniet van de frisse lucht en vogeltjes die fluiten, terwijl de kilometers naar kantoor vanzelf onder je voeten verdwijnen. 

Fietsen naar je werk is gezond, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Deze dag is daarom ook speciaal in het leven geroepen om zoveel mogelijk mensen te stimuleren de fiets te pakken. 

Wie kan er meedoen? 

"Fiets naar je werk dag" is voor iedereen. Of je nu helemaal nooit met de fiets komt of je hebt een permanente zadelprint in je pantalon staan. 

Deze dag heeft maar één doel: zoveel mogelijk mensen het genot van fietsen laten ervaren. Vaak hoeft het maar een klein setje te zijn om te ontdekken dat hoe heerlijk het is om fris en helder op kantoor aan te komen. 

Je verruilt immers de filedampen voor fluitende vogeltjes en een gezonde blos op je wangen (en een slanke taille). En die ervaring zorgt ervoor dat veel mensen vaker op de fiets komen naar het werk. 

En voor degene die thuiswerken is het #thuiswerkrondje bedacht. Door tijdens de pauze de leasefiets te pakken voor een rondje laat je de motor ook weer op en kan je vol energie de rest van de middag verder werken. 

Hoe kan ik de "Fiets naar je werk dag" promoten?

Stap een is om al je medewerkers te informeren over deze dag. Stuur ze een mailtje, zet het op intranet, in je projectmanagement tool en hang het op bij het koffieautomaat en het toilet. 

Nog beter: laat iedereen weten dat je zelf op deze dag naar het werk gaat fietsen. Heb het er over in de wandelgangen en maak op deze manier zoveel mogelijk mensen enthousiast, want goed voorbeeld doet goed… 

Het allerbeste: beloon je medewerkers die deze dag de fiets pakken door bijvoorbeeld een lekker ontbijt of smoothie klaar te hebben bij binnenkomst. Sommige bedrijven regelen ook een fietsenmaker van om de hoek, die deze dag aanwezig is om kleine reparaties te doen of advies te geven. 

Pro-tip: regel ook een infosessie over het fietsplan waar je uitlegt wat de voordelen zijn, wat je medewerkers moeten doen om zich aan te melden en dat ze uit elke fiets kunnen kiezen die ze willen, altijd verzekerd zijn en pechhulp onderweg krijgen. 

Hulp nodig bij zo'n infosessie? Of bied je nog geen fietsplan aan? Neem dan contact met Hellorider op en wij helpen je op weg. 

Waarom wil je meedoen met de "Fiets naar je werk" dag? 

Zie de "Fiets naar je werk dag" als een opstapje. Vaak worden mensen zo enthousiast of denken ze juist: nou, dat viel reuze mee. Dat kan ik best vaker doen. 

En dat doen ze dan ook. Meer mensen pakken regelmatig de fiets naar kantoor en dat leidt weer tot een fitte en productieve werkvloer. Zo kan één dag ervoor zorgen dat de werkprestaties in een hogere versnelling komen. 

Naast de vele voordelen is er ook een website voor zowel als bedrijven als particulieren. Hier kan je je inschrijven om mee te dingen naar een gratis fiets. Daarnaast kun je ook doneren aan een goed doel en zo een ondernemer in Oeganda een fiets bezorgen. Kijk op deze website voor meer info: https://www.fietsnaarjewerkdag.nl/

Aanbevolen: 5 manieren om meer medewerkers op de fiets te krijgen 

3 tips om een fietsplan in te zetten als duurzaam doel

fietsen is gezond: 6 voordelen voor zowel werknemer als werkgever

Waarom zou je fietsen naar je werk? 

De drie voordelen van fietsen naar je werk: 

  1. Je bespaart geld omdat je medewerkers minder vaak ziek zijn, gemiddeld 1,3 dagen per jaar. Je bent minder kwijt aan parkeerkosten en het is natuurlijk een stuk goedkoper dan een leaseauto van de zaak of zelfs een OV-abonnement. 
  2. Het is duurzaam. Het levert je namelijk een flinke CO2-reductie op, zo'n 2,4 miljoen ton per jaar als we alleen al kleine ritjes van 7,5 km voortaan met de fiets zouden doen. 
  3. Het is gezond want fietsen naar het werk zorgt voor minder stress doordat je lekker in de buitenlucht en fysiek bezig bent. Het maakt je zo’n 13% fitter en fysiek 10 jaar jonger dan je collega, blijkt uit onderzoek. Daarnaast maakt het ook je medewerkers scherper, productiever en creatiever. En dat leidt natuurlijk weer tot betere werkresultaten. 

Zo is een fietsplan precies wat ieder bedrijf nodig heeft. En de "Fiets naar je werk dag" kan nu net die aanmoediging zijn voor medewerkers om vaker de fiets te pakken waar jij als werkgever dan natuurlijk de vruchten van mag plukken. Win-Win dus. 

Vraag de brochure aan voor meer informatie