Introductie

De elektrische fiets of e-bike is inmiddels net zo ingeburgerd als de opoefiets en bakfiets. Het is zelfs zo dat 40% procent van alle fietsen die nieuw gekocht worden elektrisch zijn. En dat zijn niet alleen ouderen, maar ook jongeren zie je op elektrische beach cruisers en roadsters de fietspaden bezetten. 

Wie denkt dat e-biken valsspelen is heeft er vast nog nooit op eentje gezeten. Want ze zijn comfortabel maar wel sportief. En ze komen tegenwoordig in de mooiste versies. 

Waarom zou jij als werkgever je de e-bike een push moeten geven op de werkvloer? Wat heeft de werkgever aan werknemers die op de elektrische fiets komen? En wat kun je doen om ze een nudge te geven? 

Dat gaan we je uitleggen. 

De voordelen van een zakelijke e-bike leasen

Fietsen naar het werk is natuurlijk hartstikke gezond. Je hebt minder kans op ziekteverzuim, je medewerkers worden productiever, fitter, creatiever en blijer. Voeg daar nog eens de e-bike aan toe en je kan het lijstje zo verlengen: 

  • je komt nauwelijks bezweet aan op je werk
  • het kost je minder inspanning, maar je beweegt wel 
  • het scheelt je reistijd
  • en je kan langere afstanden afleggen 

Misschien ben jij al een groot voorstander van een fiets leasen via het werk en bied je daarom ook een fietsplan aan. En dit plan stimuleer je al onder je medewerkers en het liefst zie je zo veel mogelijk werknemers de fiets pakken. Maar ken je ook de excuses van je werknemers? De smoesjes? De uitvluchten?

Bij Hellorider hebben we al veel fietsstimulering kilometers op onze banden staan. Wij kennen ze inmiddels wel. Let maar op. 

Ik ben niet fit genoeg 

❌ Met de e-bike krijg je trapondersteuning en wordt het fietsen veel lichter, ook bij een eventueel heuveltje of bij het optrekken bij een stoplicht. Die inspanning is een stuk minder, maar je krijgt toch lekker beweging. WIN-WIN. 

Ik woon te ver weg 

❌ Met een elektrische fiets ga je gewoon sneller. Aan het uiterlijk van de fiets kan je het niet altijd zien, maar als er een fiets de andere fietsers voorbij sjeest dan weet je het wel. Dat is een elektrische fiets. En als je een andere fiets ziet die weer de e-bike voorbij raast, dan hebben we het over een high speed e-bike, oftewel een speed pedelec.

Dus ver weg wonen gaat niet meer op. Ook zijn er al honderden fietssnelwegen die je van buiten zo de stad inbrengen, zonder obstakels. Want dat is precies waarom ze zijn aangelegd, om de fietser zo snel en comfortabel mogelijk te laten fietsen naar het werk. 

Ik wil niet bezweet aankomen

❌ Dat doe je ook nauwelijks met een e-bike. Er zit niet voor niets een motor op je fiets. Dus voor alle mannen in pak en alle dames in mantelpak, of iedereen die niet met van die ronde vlekken onder zijn oksels aan wil komen. Neem een e-bike. 

Dan komt nu de grote vraag: is een e-bike leasen echt zoveel goedkoper dan er eentje kopen? 

Waarom een e-bike leasen met een fietsplan?

De overheid heeft niet voor niets de fietsregeling op de schop genomen en het een stuk aantrekkelijker gemaakt. Dat doen ze om je ook daadwerkelijk op de fiets te krijgen. Dus wat zijn nou de belastingvoordelen van een e-bike leasen? 

  1. je kan verspreid betalen zonder rente
  2. je betaalt een vast bedrag per maand 
  3. je krijgt tot wel 35% korting 

Dit is op zich is al een reden om een fietsplan voor je medewerkers aan te bieden. Het kost jou niets en het kost hen minder – voor de fiets. En hoe duurder de fiets, hoe meer voordeel. Op die manier kun je dus goedkoper een e-bike leasen. 

Dit voordeel krijg je niet als je een tweedehands auto rijdt. Je kan dan misschien voor hetzelfde geld een occasion kopen, maar met de kosten voor reparaties en onderhoud is het een stuk goedkoper om een e-bike te rijden. Waar onderhoud en reparatie en pechhulp ook nog eens bij het leasen inbegrepen zijn. 

Benieuwd hoe je een fietsplan kostenneutraal aanbiedt? Dat lees je hier

Alle belastingvoordelen voor het fietsplan op een rijtje? Die lees je hier

"Een e-bike leasen met een fietsplan is goedkoper dan een tweedehands auto rijden."

Zet je werknemers in het e-bike zadel

Er is eigenlijk maar een echte manier om je medewerkers te overtuigen van een e-bike. Daarvoor moet je ze in het zadel krijgen. Want je overtuigt pas echt met een testrit. Dus waarom organiseer je niet een demodag samen met Hellorider en een van aangesloten dealers. Onze dealers zitten door het hele land, dus ook bij jouw bedrijf om de hoek. 

Een testrit zegt nou eenmaal meer dan 1000 woorden. Meld je aan voor een demodag! 

De elektrische fiets is het ideale middel om de achterblijvers over de streep te trekken. Voor iedereen die niet durft, die niet zeker weet of hij wel wil of zelfs degene die door een beperking het een hele uitdaging vindt. Bij Hellorider kun je elke fiets, van elk merk en elke prijs leasen. Onze missie is om (bijna) iedereen op de fiets naar het werk te krijgen. Daarom raden we je ook altijd aan om op de juiste fiets voor jou te stappen. Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen om een fitte en gezonde werkvloer te krijgen? Neem dan vandaag nog contact op.

Vraag de brochure aan voor meer informatie