Introductie

Fietsen wordt steeds populairder als vervoersmiddel en dat is niet gek. Fietsen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wist je dat fietslease voordeliger kan zijn dan het kopen van een fiets? In deze blog vertellen wij je alles over de voordeligheid van fietslease.

Profiteren van kostenbesparing

Als je als werknemer een fiets van de zaak krijgt, hoef je hier geen belasting over te betalen. Dat betekent dat je veel geld bespaart ten opzichte van het kopen van een fiets. Maar niet alleen als werknemer kun je profiteren van de voordeligheid van fietslease, ook als werkgever zijn er voordelen.

Ook ben je als werkgever geen financieel eigenaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om aansprakelijkheid, hier zijn leasemaatschappijen namelijk voor. Daarnaast kun je als werkgever ook profiteren van het feit dat fietsende werknemers minder vaak ziek zijn en meer productief zijn. Dit kan weer leiden tot kostenbesparing en hogere omzet.

Voordeligheid van onderhoud

Bovendien biedt Hellorider inbegrepen onderhoud aan, waardoor je als bedrijf geen extra kosten hebt voor het onderhouden van de fietsen. Hierbij zit onderhoud, 24/7 ANWB pechhulp en verzekering voor schade en diefstal. Dit is voordeliger dan het zelf aanschaffen van fietsen en deze onderhouden.

Overweeg fietslease

Maar hoe zit het met de kosten van fietslease? Het leasen van een fiets kan al vanaf een paar euro per maand, afhankelijk van het type fiets en de duur van het leasecontract. Dit is vaak voordeliger dan het kopen van een nieuwe fiets, zeker als je bedenkt dat je als werknemer geen belasting hoeft te betalen over de fiets van de zaak.

Kortom, fietslease kan voordeliger zijn dan het kopen van een fiets en biedt zowel voor werknemers als werkgevers voordelen. Fietsende werknemers zijn gezonder en productiever, wat kan leiden tot kostenbesparing en hogere omzet. Daarnaast zijn onderhoudscontracten vaak inbegrepen bij fietslease, waardoor je als bedrijf geen extra kosten hebt. Overweeg daarom als bedrijf zeker om fietslease aan te bieden aan je werknemers.

Vraag de brochure aan voor meer informatie