Introductie


Jouw fietsplan heb je tot in de puntjes uitgewerkt. Je hebt het mooiste en beste leaseplan dat er is en je hebt kosten nog moeite gespaard om je medewerkers op die fiets te krijgen.

Ze hebben zich dan ook massaal opgegeven. Je bent hard op weg om een echte fietsvriendelijke werkgever te zijn en je bedrijfsdoelstellingen springen spontaan op groen.

Tot er een medewerker weggaat …

Nog voordat het contract is afgelopen. Heb je nu al die moeite voor niks gedaan? Je hebt toch een pakket waar je u tegen zegt! En nu blijf je met een fiets zitten. Of niet?

In dit soort gevallen bestaan er bepaalde regelingen die jij kan treffen als werkgever en die je van tevoren in de voorwaarden (die je samen met Hellorider maakt) laat opnemen. Maak je dus geen zorgen. Je hoeft helemaal niet met die fiets te blijven zitten.

  • Optie 1 is namelijk een ander erop laten zitten.
  • Optie 2 is de medewerker betaalt het resterende termijn.
  • Optie 3 is een coulanceregeling in speciale gevallen.

We gaan er hier wat dieper op in:

De fiets komt op andermans naam

Het laatste dat je wilt is dat je zelf met een fiets komt te zitten waar je niets mee kan of dat je (ex)medewerker een flinke kostenpost staat te wachten. De mooiste oplossing is daarom om de leasefiets op de naam van een collega over te zetten.

Misschien is er een collega die eigenlijk wel een leasefiets wil, maar nog terugdeinst voor een leaseperiode van 36 maanden. Dan is dit de ideale oplossing.

Bij Hellorider wordt dit voor je geregeld. Wij zetten de fiets kosteloos op de naam van de collega die vanaf dat moment vrolijk op de fiets naar het werk kan. Heb je iemand op de werkvloer die wel een fiets wil leasen? Laat hem dan eens dit artikel lezen over de voordelen van het fietsen naar het werk.

De werknemer betaalt de resterende termijnen

Wie draait er op voor de kosten bij het vroegtijdig stopzetten van het leasecontract?

Jij als werkgever bent verantwoordelijk voor de resterende leasetermijnen, maar deze kun je verrekenen met de werknemer. Wanneer je dit in de voorwaarden op laat nemen die worden ondertekend nog voordat de fiets geleast wordt, dan betaalt de werknemer de resterende maanden die nog op het leasecontract staan. Gaat je medewerker bijvoorbeeld na 20 maanden uit dienst, dan moet hij nog 16 maanden afbetalen.

Rekenvoorbeeld: Stel de leasekosten per maand zijn € 70 en er staan nog 16 maanden open. Dan begint de som met: 16×70= € 1120.

Het kan zo zijn dat de leasemaatschappij met de werkgever heeft afgesproken dat niet de volledige openstaande leasebedragen in rekening gebracht worden. Dat schilt dan ook in de kosten bij voortijdig beëindigen.

Hiermee kom je uit op een eindbedrag van € 1120. Je mag dit verrekenen in de eindafrekening. De medewerker kan vervolgens er ook voor kiezen om de fiets over te nemen of deze naar de dealer te brengen. Hellorider zal rechtsreeks de medewerker een aanbod hiervoor doen.

Je maakt gebruik van een coulanceregeling

In sommige gevallen kan het zijn dat een medewerker een speciale reden heeft waarom hij weg moet. Wanneer er sprake is van een bijzondere reden van vertrek kan een leasemaatschappij een coulanceregeling aanbieden. Omdat het om uitzonderingsgevallen gaat wordt er per situatie gekeken naar de mogelijkheden en wordt er actief naar een oplossing gezocht die het beste aansluit bij beide partijen.

Een regeling voor fietslease op maat

Mocht jouw medewerker voortijdig een andere route besluiten te volgen, dan hoeft dat geen hobbel op de weg te zijn. Zorg gewoon dat je van tevoren nagedacht hebt over hoe je dit wilt oplossen en welke voorwaarden je aan vroegtijdige beëindiging van het leasecontract wilt stellen. Dan blijf je beiden met een goed gevoel achter en fietst iedereen nog even vrolijk verder.

Bij Hellorider zijn we voorstander van fietslease op maat en zien we graag dat ieder bedrijf een fietsregeling kan aanbieden zonder gedoe. Wil je meer informatie over wat we allemaal voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op of vraag het leasepakket aan.

Vraag de brochure aan voor meer informatie