Introductie

Voor ieder bedrijf is er een passend fietsplan. Of je nu een extra benefit wil aanbieden, gezondheid onder je medewerkers wilt stimuleren of je hebt duurzaamheid bovenaan de agenda staan - een fietsplan past altijd binnen je plannen.

Daarom laten we bedrijven aan het woord die met fietslease het stalen ros al een erepodium hebben gegeven. Zeg Hello tegen deze riders en hun fietsplannen.

We trappen af met SuitSupply wiens parkeeroplossing net zo chique is als een driedelig pak.

Hoe hebben jullie het fietsplan ingepakt naar je medewerkers toe?

“Voor ons was het belangrijk dat we een extra benefit aan konden bieden aan zowel nieuwe als vaste medewerkers. Zo’n fietsplan maakt het toch aantrekkelijker om voor jou als werkgever te kiezen of te blijven kiezen.

Werknemers die meer dan een jaar bij ons werken komen automatisch in aanmerking voor het fietsplan. Ze krijgen dan een mail waarin ze op de hoogte worden gesteld en de mogelijkheid krijgen om voordelig een fiets te leasen.

En daarnaast willen we graag een gezonde lifestyle stimuleren onder onze medewerkers en healthy naar het werk komen is daar een belangrijk onderdeel van.”

Hoe hebben jullie de communicatie verder aangekleed?

“Wat erg goed werd ontvangen bij ons waren de infosessies. Hiervoor organiseerden we vanuit HR een moment waarop we uitgebreid uitleg gaven over wat het fietsplan nu precies inhoudt, hoe het werkt, hoe je je op kan geven en vooral ook wat de voordelen zijn.

Mensen konden dan ook hun vragen stellen en luisteren naar de vragen en opmerkingen van anderen wat toch altijd verhelderend werkt. Dit werd zeer gewaardeerd. En gaf veel duidelijkheid.

Achteraf stelden we dan nog een FAQ op die we op ons intranet zetten en mensen die niet aanwezig konden zijn kregen hem per mail. Dit scheelt ons bij HR natuurlijk ook weer mailtjes en vragen, en dus tijd.”

In welke stijl kunnen mensen hun fiets parkeren?

“SuitSupply zit in een nieuw gebouw en we hebben dan ook een hele mooie overdekte, verlichte en verwarmde fietsenstalling.

Onze medewerkers die op de fiets komen krijgen een tag om hem te kunnen openen, dus de fietsen staan altijd veilig. En nog mooier, we hebben zelfs een toilet en douches bij de stalling. Er zijn ook medewerkers die op de snelle fietsen komen zoals een racefiets en die vinden dit zeer prettig.

Daarnaast hebben we kluisjes op de etage zelf zodat ze eventueel hun spullen, extra bagage of batterij van een e-bike veilig kunnen opbergen.”

Welke fietsen zijn trendy?

“We zitten in Amsterdam en veel van onze medewerkers gebruiken de fietsen vaak voor in hun vrije tijd. En wat is er makkelijker dan een bakfiets in de stad. Daarom zijn de Urban Arrow en Lovens gewilde fietsen.”

Geven jullie extra accessoires als reiskostenvergoeding?

“Wij geven een werkgeversbijdrage voor iedereen die op de fiets naar het werk komt. En natuurlijk kun je de dagen die je niet op de fiets komt gewoon declareren en krijg je alsnog de standaard reiskostenvergoeding.”

Hoe past Hellorider als partner?

“Hellorider zat als gegoten. We hebben echt hele goede ervaringen. Ze zijn altijd behulpzaam, geven snel antwoord en we kunnen altijd met vragen terecht.

In het begin was het een klein beetje puzzelen met wat staat waar op het platform, maar als we dan belden werd alles nog eens netjes en duidelijk uitgelegd of iets aangepast als dat beter bij ons paste. Wij zijn echt heel positief over Hellorider.”

Tip van de expert:

Hoe fiets je het beste in pak naar het werk?

“Vanuit SuitSupply zeggen we: zorg dat je een pak uitkiest met stretch erin. Deze stoffen zijn soepel en rekken lekker mee. Dit fietst echt comfortabel.”

Vraag de brochure aan voor meer informatie