Introductie

Kom je moe aan op je werk en sta je veel in files? Ben je gestrest of geïrriteerd? Langdurig reizen met de auto zorgt hier namelijk voor. Als je met de auto naar werk rijdt, bestaat de kans dat je in een file komt te zitten en te laat komt. Afgelopen jaar is dit een steeds groter probleem geworden.

In dit artikel lees je hoe de files sinds Covid-19 zijn veranderd en welke belangrijke stap de overheid heeft genomen om dit probleem op te lossen.

Oplopende reistijden zorgen voor meer files

2022 was het jaar met de meeste files. Op 3 november de langste avondspits ooit van 1.227 kilometer. Je hebt misschien zelf ook meer drukte op de weg meegemaakt. Files zijn over het algemeen met 17% gestegen, met een verhoging van 26% file in Noord-Holland sinds 2019. Dit heeft niet alleen te maken met het opheffen van de corona-maatregelen. Zo is het aantal auto’s sinds 2019 ook toegenomen met 360.000.

Fietssnelwegen als alternatief

Nederland heeft ongeveer 35.000 kilometer aan fietspad. De overheid haakt hierop in en probeert veel mensen over te halen om met de fiets op werk te komen. Misschien heb je er wel eens van gehoord, de Nederlandse fietssnelwegen. Het zijn lange fietspaden van hoge kwaliteit waarmee fietsen naar werk nog aantrekkelijker wordt. Lees meer over het belang van fietssnelwegen en hoe je als werkgever goedkoper uit kan zijn!

Met de grote toename van auto’s en verkeersdrukte, wordt fietsen een steeds betere optie. Het is goedkoper dan het leasen van een auto, je biedt je werknemers meer opties en een gezondere levensstijl. Tot slot ontvang je als werkgever ook een belastingvoordeel.

Vraag de brochure aan voor meer informatie