Radiuz, alles-in-één aanbieder van mobiliteit voor werkgevers en -nemers, en Hellorider, aanbieder van leasefietsen voor werknemers, zijn een samenwerking overeengekomen. Hiermee breidt Radiuz het duurzame mobiliteitsaanbod verder uit en Hellorider versterkt haar positie in de markt omdat het ook voldoet aan de groeiende wens van werkgevers om de administratieve druk rondom mobiliteit te verlagen.

Wilfred Kiekebelt van Hellorider: “De lease-fiets is in opmars, vooral naar e-bikes is veel vraag; een gezond, veilig en efficiënt alternatief voor korte autoritten. Het bespaart parkeerplekken en parkeerkosten die eigenlijk onnodig bekostigd worden.”

Een logische samenwerking

Volgens CCO Jeanot Knols is de samenwerking een schot in de roos: ‘We zien een sterk toenemende vraag naar fietslease in combinatie met andere modaliteiten. Op dit moment is dat voor veel werkgevers nog erg ingewikkeld te realiseren door een grote regeldruk, die vanaf volgend jaar alleen maar zal toenemen. Met de samenwerking met Hellorider maken we multimodale duurzame mobiliteit nóg toegankelijker voor iedereen’.

Door de samenwerking tussen Radiuz en Hellorider krijgen werkgevers alle reisbewegingen in beeld waardoor de uitkering van een budget of een kilometervergoeding vlekkeloos verloopt. De Radiuz App weet wanneer een werknemer met de leasefiets, een eigen fiets of met een van de vele andere mobiliteitsopties reist. Dit laatste zal vanaf januari 2021 nog actueler zijn omdat de afschaffing van het reiskostenvergoedingsforfait zal leiden tot een grotere administratieve druk bij personeelszaken.

Complementair DNA

Radiuz en Hellorider zijn beiden onafhankelijke platforms met een gedeelde visie. Radiuz is dé innovatieve en onafhankelijk integrator van mobiliteitsdiensten en geeft gemak in vrijheid van reizen via deelconcepten, OV en andere vaak duurzame oplossingen. Het wordt ook mogelijk om de leasefiets en leaseauto in een mobilteitsbudget op te nemen.

Radiuz opereert zelfstandig en in samenwerking met verscheidene leasemaatschappijen. Hellorider is de merk-onafhankelijke fiets-lease-provider die voorleasemaatschappijen de fiets-lease-oplossingen aanbiedt. Hellorider is  actief in het zakelijke segment en focust daarbij sterk op vergaande software integraties in het fiets-ecosysteem, van dealernetwerk, payrolling serviceproviders tot leasemaatschappijen.

Ontwikkelingen in mobiliteit

Een steeds groter mobiliteitsaanbod, vernieuwde regelgeving en sterk veranderende mobiliteitsbehoeften dwingen werkgevers hun mobiliteitsbeleid te herzien.” aldus Christian Zielinski, salesmanager bij Radiuz. “Duurzaamheid, flexibiliteit en (administratief) gemak zijn essentieel in deze verschuiving. Werkgevers beroepen zich dan ook steeds vaker op één pakket van verschillende mobiliteitsvormen zoals (deel)auto, elektrische fiets en openbaar vervoer in plaats van de traditionele kilometervergoeding of auto van de zaak.” Multi-mobiliteits integrator Radiuz en leasefietsprovider Hellorider gaan een samenwerking aan om in een complete mobiliteitsoplossing te voorzien.

Meer weten over wat Hellorider voor jou kan betekenen? Lees hier meer!