Introductie

Kruitbosch heeft een belang genomen in Hellorider, het onafhankelijke fietsleaseplatform dat zich richt op de grootzakelijke markt van leasefietsen en begin april 2020 werd afgesplitst uit International Bike Group (IBG).

Kruitbosch is geen onbekende in de fietsmarkt. Het familiebedrijf is al 65 jaar actief in de fietsbranche, onder meer met groothandelsactiviteiten en de eigen succesvolle fietsmerken Cortina en Alpina. Naast Kruitbosch zijn ook investeringsmaatschappij NPM Capital en het management aandeelhouders in het recent verzelfstandigde Hellorider.

Enige onafhankelijke leaseplatform in de markt

Hellorider is in het grootzakelijke leasesegment het enige onafhankelijke platform waar werkgevers, autoleasemaatschappijen, fietsmerken en fietsdealers samenkomen. Zodra grote autoleasemaatschappijen zich aansluiten, verbindt Hellorider ze aan fietsmerken en een sterk dealernetwerk.

Volgens Chris Kruitbosch, algemeen directeur van Kruitbosch, is het Hellorider platform een uitgelezen kans voor individuele fietsdealers om toegang te krijgen tot de markt van zakelijke leasefietsen. “Ook in deze uitdagende tijden is het belangrijk naar de toekomst te blijven kijken. In de grootzakelijke fietsleasemarkt komen een aantal zaken samen in de discussies over bereikbaarheid, duurzaamheid en vitaliteit. En natuurlijk de fiscaalgunstige bijtellingsregeling van 7% die het financieel zeer aantrekkelijk maakt voor werknemers om een fiets van de zaak te nemen. Daarbij is de e-bike een goed mobiliteitsalternatief geworden voor het afleggen van woon-werk afstanden en kunnen bedrijven met een leasefiets van de zaak een visitekaartje van ‘goed werkgeverschap’ afgeven aan hun medewerkers. Kortom, de grootzakelijke leasefietsmarkt biedt veel toekomstperspectief. En in combinatie met de unieke positie die Hellorider heeft zijn er volop mogelijkheden om fietslease in Nederland tot een succes te maken.”

Nieuwe aandeelhouder

Davy Louwers, sinds 1 april 2020 directeur van Hellorider, zegt in een toelichting: “We zijn verheugd dat Kruitbosch als strategische aandeelhouder aan boord is. Het bedrijf is innovatief, toonaangevend en heeft veel ervaring en kennis in de fietsbranche. Daarbij werkt Kruitbosch nauw samen met een professioneel en omvangrijk dealernetwerk dat wij graag willen toevoegen aan ons platform.”

Leasepartners van Hellorider

In september 2019 kondigde LeasePlan als eerste grote autoleasemaatschappij aan gebruik te gaan maken van het Hellorider leaseplatform. Inmiddels is fietslease een belangrijk onderdeel van hun mobiliteitspropositie voor grote werkgevers.

Vanaf dat moment hebben ook diverse fietsmerken, fietsdealers en leasemaatschappijen interesse getoond om toegang te krijgen tot het platform om zo hun eigen producten en diensten naar de grootzakelijke markt te kunnen brengen.

Vraag de brochure aan voor meer informatie