Je nieuwe fietsplan promoten? Hier zijn 6 tips

Een fietsplan is een van de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarden. Wil je weten of er bij jouw bedrijf ook een wens is voor een fietsplan? Wij geven je een paar top fietsplan tips om erachter te
komen of jouw medewerkers het liefst met de wind in haren naar het werk komen en hoe je de rest ook in het zadel kan krijgen.

Hoe meer mensen horen over de gezondheidsvoordelen van fietsen, en hoe het hun leven kan veranderen, hoe groter de kans is dat ze het willen proberen. Promoot het fietsplan door het versturen van e-mails, het ophangen van posters en het uitdelen van flyers.

Zeg Hello tegen het makkelijkste fietsplan van Nederland, en vergroot het aantal Riders binnen jouw bedrijf. Hieronder de beste fietsplan tips!

Maak een speciale pagina op Intranet

Met een speciale pagina op je Intranet kun je in het kort uitleggen wat het fietsplan inhoudt, hoe het werkt en een link naar onze website Hellorider.com plaatsen, voor alle informatie die jouw medewerkers zoeken.

Verwijs ze bijvoorbeeld naar ons artikel over de beste fietsen van dit moment: https://hellorider.com/fietstest-fietsplan/

En leg uit dat het fietsplan een fiscaal vriendelijke optie is die je zo een korting van 30% oplevert ten opzichte van het kopen van een fiets. Daarnaast kan je verspreid betalen zonder enige rente en is die dure fiets eindelijk binnen je bereik.

Noem daarbij ook de gezondheidsvoordelen en je hebt een compleet plaatje geschetst van alle voordelen van fietsen naar het werk.

We doen het even voor (copy/paste gerust op je Intranetpagina):

  • Het fietsen naar het werk zorgt voor minder stress (bekijk ook hier)
  • Fietsen naar het werk laat zo die laatste kilo’s verdwijnen
  • Fietsen naar het werk maakt je productiever en scherper
  • Fietsen naar het werk maakt je gelukkiger – het zorgt voor een boost in je feelgood-hormonen.

Het intranet is een prima plek om je fietsplan te promoten en je medewerkers te laten weten wat jij te bieden hebt als werkgever. Want een fietsplan in je secundaire voorwaarden-pakket is fantastisch, maar als niemand het weet dan blijft je parkeerplaats nog steeds vol staan met vervuilende auto’s en jouw werkvloer vol met gestresste medewerkers.

Stuur een mail

93% procent van de mensen checkt zijn mail regelmatig. Meerdere keren per dag zelfs. Promotie per mail is daarom een goede manier om fietsen naar het werk een populariteitsboost te geven. Hang
vervolgens ook een poster met informatie bij de koffiemachine, en waarschijnlijk is jouw fietsplan in iedere koffiepauze het onderwerp van gesprek! Voor je het weet wil iedereen op de fiets naar het werk komen.

Je kan natuurlijk zelf een mail versturen of schrijf je in bij Hellorider en je ontvangt een compleet welkomstpakket van ons!

Goed voorbeeld, doet goed volgen

Senior leiders kunnen een enorme impact hebben op het geven van het goede voorbeeld als het gaat om gezonder gedrag. Door zelf naar het werk te fietsen en te praten over de gezondheidsvoordelen, kun je interesse wekken bij je werknemers en ze net over die streep trekken en op het zadel. Dit geldt met name voor kleinere bedrijven waarbij de lijnen korter zijn.

Daarnaast is fietsen naar het werk natuurlijk goed voor iedereen, vooral als je in een grote stad woont. Het vermindert de CO2 uitstoot en zorgt voor schonere lucht en daar profiteren we allemaal van.

Praat erover

Mond tot mond reclame is vaak een van de meest effectieve manieren om iets te promoten. Als medewerkers een collega fris en vol energie op het werk zien aankomen, die vol enthousiasme vertelt hoe fit en vrij hij zich voelt sinds hij de fileflauwtes heeft ingeruild voor de fantastische fiets, dan duurt het niet lang voor de volgende volgt en de volgende …

En het hoeft helemaal niet opvallend of ingewikkeld te zijn. Kom liever niet in de bangmakende lycrabroekjes, maar laat zien hoe makkelijk jij je laptop meeneemt op de fiets. En hoe je voorkomt dat je helemaal bezweet aankomt doordat je met het fietsplan een luxe e-bike hebt uitgekozen.

Geef route-advies

‘The number one reason people give for not cycling is fear of traffic’.- schrijft  The Cycle Scheme UK.

Deze belemmering kun je weghalen door te vertellen over je eigen route of een rustige route waarvan je weet dat een collega hem altijd fietst. Routes door parken, langs weilanden of door rustige buurten zijn niet altijd even bekend. Daarom is het goed om ze onder de aandacht te brengen.

De Fietsersbond heeft hier ook een handige tool voor, waar je je route online uit kan stippelen. Je vindt de routeplanner hier

Sommige van je medewerkers zullen misschien nog steeds moeite hebben met verkeer of gewoon omdat ze niet gewend zijn om vaak te fietsen. Denk dan aan het geven van een fietscursus waarbij hun gevoel van veiligheid wordt vergroot.

Organiseer een demodag

Organiseer samen met Hellorider een demodag waarbij de mooiste fietsen in verschillende klassen worden uitgestald. Iedereen kan een rondje doen, zijn favoriet uitproberen en vragen stellen.

Dit is het perfecte moment om te laten zien dat je met een fietsplan voordelig voor elke fiets, elk merk, in elke prijsklasse kan kiezen. Of het nu een Speed Pedelec van Stromer is of een elektrische bakfiets van Urban Arrow of je gaat gewoon voor de meest simpele van alle fietsen, de opoefiets. Met een fietsplan ben je sowieso voordeliger uit.

Laat zien dat jij de beste werkgever bent met een fietsplan. Door meer medewerkers voor de fiets te laten kiezen voor het woon-werkverkeer, heb je een grotere kans dat je de beste werknemers vasthoudt, de productiviteit en werksfeer verbetert en de kansen op aanhoudende economische groei op de lange termijn vergroot. En het kost je niets.

Klaar om je aan te melden? Registreer jouw bedrijf vandaag nog bij Hellorider.

Liever kijken? Bekijk de video!

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

Vraag de brochure aan voor meer informatie