Promoplan: zo weet je of er interesse is in een fietsplan

Leuk zo’n fietsplan. Maar hoe begin je? Hoe zet je het op? En hoe weet je of er interesse in is?

Bij Hellorider maken we je het graag zo makkelijk mogelijk. Daarom hebben we de weg al voor je uitgestippeld. Er zijn drie tussenstops om bij het ultieme fietsplan te komen dat je leidt naar productieve, gezonde en gelukkige werknemers. Ten eerste, schrijf je in bij Hellorider. Ten tweede, zorg voor een omgeving waar fietsers zich welkom voelen. En vergeet vooral ook de derde niet: promoot de voordelen van fietsen naar het werk!

1. Schrijf je in

Schrijf je in bij Hellorider en binnen een dag en met een druk op de knop zitten jouw werknemers voortaan op de fiets naar het werk, zonder files, zonder haast, zonder gedoe.

Je krijgt een digitaal platform dat helemaal naar jouw wensen voor je wordt ingericht en waar wij je medewerkers persoonlijk op uitnodigen. Het enige dat zij nog hoeven te doen is hun favoriete fiets uitkiezen.

De beste fietsen hebben wij alvast voor je uitgezocht. Plaats de link naar dit artikel op je intranet: De beste fietsen op een rijtje – lease ze met een fietsplan.

De voordelen van een fietsplan zijn niet alleen voor de werkgever. Ook de werknemer wordt er beter van. We zetten ze nog eens op een rijtje:

  • Je krijgt minstens 30% korting ten opzichte van het kopen van een nieuwe fiets.
  • Je kan verspreid betalen over een periode van 36 maanden, zonder dat het je enige rente kost.
  • Zo is die dure fiets in ene wél bereikbaar
  • Je mag de fiets ook (alleen) privé gebruiken
  • Onderzoek laat zien dat je gezonder en productiever bent als je met de fiets naar het werk komt.

Deze voordelen wil je natuurlijk aan iedereen vertellen. Zowel je nieuwe werknemers als degene die al een tijdje bij je werken. Dit kun je doen door deze voordelen te communiceren in mails, op het notitiebord, op intranet, op posters en flyers. En als je nog meer wilt doen om te promoten lees dan dit artikel: Zo krijg je je medewerkers op de fiets!

Protip: sommige mensen vinden het lastig om te beginnen of anderen fietsen liever samen. Waarom start je geen fietsgroep waar collega’s elkaar kunnen vinden voor advies, een fietsdate of gewoon een goed gesprek over de laatste fietsaccessoires?

2. Zorg goed voor je fietsers

Om een omgeving te creëren waar fietsers zich welkom voelen is het natuurlijk goed om te weten wat ze nodig hebben. De fiets krijgen ze via het fietsplan, maar hoe zit het met parkeerplekken en extra spullen die ze misschien mee moeten nemen op de fiets.

Het is goed om ook hier rekening mee te houden, zo laat je zien dat je fietsen naar het werk echt belangrijk vindt. Als het gaat om parkeerplekken denk dan bijvoorbeeld niet alleen aan fietsenrekken. Een fiets moet ook veilig staan, verlicht, het liefst beschut tegen de regen en op een goede plek in plaats van een donker eng hoekje.

Want je medewerkers hebben waarschijnlijk die langgedroomde fiets gekocht die ze met het fietsplan wel konden betalen. En je wilt natuurlijk niet je dure Speed Pedelec in een onguur steegje hoeven parkeren. Zorg daarom voor de beste plekken, voor de beste fietsen.

Waar je ook aan kan denken zijn grote spiegels in de entreehal voor degene die even die wind uit hun haren willen kammen. En een garderobe, lockers of een plek om de spullen kwijt te kunnen zoals regenjassen of extra schoenen.

Zo laat je zien dat je een echte voorstander bent van het fietsen voor woon- werkverkeer.

3. Promoot de voordelen

Je hebt je nu aangemeld, je medewerkers weten dat ze een goede fiets voor een nog betere prijs aan kunnen schaffen en je hebt de voordelen op een rijtje staan. Dan is er nog maar een ding over op je to do-lijstje: promoot!

Hang die poster op, maak die pagina aan op Intranet, stuur die mail rond, schrijf het op het notitiebord, zet het in het personeelshandboek, schreeuw het van de daken en deel de brochures van Hellorider uit.

Hoe meer mensen weten over het fietsplan, hoe meer mensen mee willen doen.

Bonus: geef een beloning

Medewerkers die op de fiets komen zijn vaak punctueler, productiever en ze zijn gemiddeld twee dagen per jaar minder ziek dan hun autorijdende collega’s. Ze besparen je dus geld. Waarom zou je ze hier niet voor belonen? Een beloning in de vorm van een digitale cadeaubon, een eCode of een eGift is snel, makkelijk en kostenefficiënt.

Het mooie aan het fietsplan van Hellorider is dat je geen minimum aantal deelnemers nodig hebt. Zelfs al heb je maar een iemand op de lijst, dan kun je nog steeds beginnen. Want iedere reis begint bij een startpunt dat je uiteindelijk leidt naar het eindresultaat: zoveel mogelijk werknemers op de fiets naar het werk. En wist je al dat een fietsplan een van de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarden is?

Dus wat let je? Schrijf je nu in bij Hellorider en ga voor een gezonde en productieve werkvloer.

Vraag de brochure aan voor meer informatie