Introductie

Hoe staat het ervoor met jouw bedrijfsdoelstellingen? Je wilt een gezonde levensstijl stimuleren, je wilt fitte werknemers, je wilt duurzamer zijn en de C02 uitstoot terugbrengen, daarnaast wil je ook goede mobiliteit opties bieden zodat je werknemers op tijd, ontspannen en vol energie binnenkomen. Lukt het?

Dat zijn nogal wat doelstellingen en je wil ook zeker niet achterlopen op andere bedrijven. Sterker nog, je geeft liever het goede voorbeeld.

Dan ben je nu in goede handen. Want bij Hellorider hebben wij een oplossing voor al deze goede voornemens: het fietsplan.

Want wist je dat fietsen naar het werk leidt tot fitte, gelukkige en productieve werknemers? Dat je je CO2 uitstoot enorm verminderd? Je zorgt voor minder files en meer openbare ruimte? We gaan ze een voor een de revue laten passeren.

Dit is waarom een fietsplan de oplossing is voor jouw bedrijfsdoelstellingen:

Een fietsende werknemer is een vitale werknemer

Met jouw vitaliteitsbeleid wil je je medewerkers motiveren tot een gezonde levensstijl. Misschien heb je stoppen met roken in je pakket, gezonder eten en sport. Dit zijn goede focuspunten die zeker de aandacht waard zijn.

Waar de meeste bedrijven wel mee kampen is dat zo’n plan opstellen niet het probleem is. De uitdaging is het motiveren van je medewerkers om vol te houden: dit kost blijvend energie. Je moet er aandacht aan blijven besteden wil het echt resultaten opleveren.

En heb je al een fietsplan in je vitaliteitsplan? Want fietsen naar het werk zorgt voor gelukkige werknemers die per jaar gemiddeld twee dagen minder ziek zijn. En het allermooiste is: je doet het dagelijks. Het is onderdeel van je routine en leidt automatisch tot gezondheidsvoordelen. Ongemerkt worden je werknemers fitter en komen ze vol energie aan op het werk.

En tijdens de fietsrit hebben ze zich al helemaal en op een ontspannen manier kunnen voorbereiden op de komende werkdag. Terwijl ze aan het einde van de werkdag de knop zo omfietsen en de dag van zich af laten glijden. En wat dacht je van de coronakilo’s? Kijk maar:

“Nu fietsen ruim 20 medewerkers bijna dagelijks naar het werk. Zij besparen een hoop geld, en gemiddeld valt men 6 kilo af in de eerste zes maanden!” – Zalsman, het Vitaalste bedrijf van Nederland in 2016.

Fun fact:

"Kleinere bedrijven hebben 20% vaker een fietsplan dan grotere bedrijven."

  • Dit komt waarschijnlijk door de kortere lijntjes
  • de directeur vervult ook de rol van ambassadeur
  • en er zitten nauwelijks kosten aan deze populaire secundaire arbeidsvoorwaarde

Op de fiets ben je veel mobieler

Met je mobiliteitsbeleid wil je duurzaam reisgedrag stimuleren en het je werknemers zo comfortabel mogelijk maken. Zet ze op de fiets en je doet allebei.

Hoeveel CO2 bespaar je door te fietsen?

Dit is zo’n 440 kg per jaar bij een afstand van 10 km. Een moderne auto stoot per kilometer zo’n 0,22 kg CO2 in de lucht. Een elektrische fiets die met grijze stroom wordt opgeladen stoot 0,007 kg uit, ofwel 97 procent lager dan een auto.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de werknemers nog geen 15 km van hun werk wonen. Combineer deze factoren en je hebt een enorme vermindering in CO2 uitstoot. Die doelen komen nu wel heel dichtbij.

En daarnaast vermijd je ook nog eens filerijden waardoor je werknemers op tijd en fit op het werk aankomen. Je zorgt voor minder uitstoot van andere vervuilende stoffen en veroorzaakt minder geluidsoverlast.

En wist je dat Nederland zo’n 37.000 kilometer fietspad heeft en fietssnelwegen voor lange afstanden. Biedt je medewerkers een fietsplan aan zodat ze voor een klein bedrag per maand op de Speed Pedelec kunnen komen en ze zijn zo op het werk – vaak sneller dan met de auto.

Wonen je werknemers verder weg? Promoot dan ook Park & Ride of laat ze een gedeelte van de OV-rit inruilen voor de fiets.

Zo zorg je ervoor dat vitale werknemers, slimme mobiliteit en CO2 vermindering naadloos samengaan. Een fietsplan kan een enorme bijdrage leveren aan het behalen van jouw bedrijfsdoelstellingen en dat staat natuurlijk gelijk goed op je bedrijfs-CV.

Zeg Hello tegen die behaalde doelen samen met Hellorider!

Meld je nu aan voor je nieuwe fietsplan.

Vraag de brochure aan voor meer informatie