Promoot je fietsplan: begin top-down

Aan alle bazen van Nederland: kom jij al op de fiets? Want je kan leuk tegen iedereen zeggen dat ze op de fiets moeten komen, maar ja, goed voorbeeld doet …

… iedereen op de fiets komen. Als jij een fietscultuur in je bedrijf wilt kweken. En dat wil je, want fietsende werknemers zijn gezonder, gelukkiger, fitter en ze kosten minder. Dan bereik je het meeste als je zelf laat zien hoe het moet.

In dit artikel geven we je vier redenen waarom alle bazen van Nederland voortaan met een stalen ros naar het werk moeten komen. (En die luchtvervuilende fileveroorzakende statusblik maar beter kunnen laten staan)

Op de fiets ben je statusneutraal

Zelfs in Nederland fietsland kennen we nog fiets vooroordelen. Wat dacht je van: fietsen naar het werk is voor de arme sloeber of je moet wel heel sportief zijn om iedere dag op het zadel te klimmen en deze: je bent een geitenwollensokkentypje dat zeker geen auto wilt.

Gelukkig heeft nagenoeg iedere Nederlander wel een fiets, of het nu een oud barrel is of een chique fiets met een gouden bel en trapondersteuning. Maar fietsen naar het werk: daar is nog werk aan de winkel.

En er is geen betere manier voor het wegtrappen van vooroordelen dan zelf het voorbeeld te geven. Laat zien dat fietsen naar het werk heerlijk is en voor iedereen is weggelegd. Zeker met een fietsplan, want dan kun je gelijk een comfortabele fiets voor je woon- werkverkeer uitzoeken terwijl het je honderden euro’s scheelt.

Hé, waar wacht je nog op?

Nog geen fietsplan? Schrijf je even snel in ->

De auto is gedegradeerd als statussymbool

Jongeren, zo blijkt uit onderzoek, kiezen vaker voor de fiets omdat hij goedkoper is dan de auto en sneller dan het OV. Dus de tijd dat de auto zich mag profileren als statussymbool is al lang voorbij.

En al die jongeren, aka Millennials, werken straks ook bij jou op kantoor. Dus een baas die met de fiets komt, een grote lach op zijn gezicht omdat hij alle filerijders voorbij zwaaide en vol energie de deur door stapt, dat is de baas van de toekomst.

En wat dacht je van een einde aan de parkeerpolitiek? Alle men in suits die hun eigen plek aan stoeptegels claimen onder het mom van privé parkeerplaats. Met de fiets komt iedereen met de wind in de haren en zeggen we vrolijk gedag tegen onze fietsvrienden.

Laat zien dat je een fietsplan hebt

Je bent te prijzen CEO, dat je een fietsplan hebt. Lekker bezig. Maar weet iedereen het? Heb je het aan die grote fietsbel gehangen dat jij een fietsvriendelijke werkgever bent die Nederland in zijn volle glorie naar het werk wil zien fietsen op de vroege morgen.

Nee? Dan hebben we hier de oplossing voor je. Stap zelf op die fiets. Want als de baas op de fiets komt, dan wordt iedereen nieuwsgierig. En je mag eindelijk legaal opscheppen. Vertel hoeveel euro’s je bespaard hebt met het fietsplan. Vertel wat jouw edele stalen ros je per maand kost. Vertel hoe leuk en heerlijk het is om iedere morgen op de fiets te komen. En dat iedereen het kan. Dankzij het fietsplan. Dat jij voor ze hebt geregeld.

Laat zien dat fietsen naar het werk voor iedereen is

Kom liever niet in bangmakende lycrabroekjes op bijpassend racemonster dat iedereen altijd van de weg rijdt. Laat liever zien dat fietsen naar je werk ontspannen en comfortabel is. Dat het geen probleem is om je laptop mee te nemen, omdat hij in zo’n handige houder kan.

En dat je helemaal niet bezweet aankomt op het werk zolang je op een normaal tempo fietst en dat het met een elektrische fiets nog beter gaat. En regen? Zelden! Die keren kan je op een hand tellen.

Geef liever de indruk dat fietsen naar je werk voor iedereen is. Als mensen jou zien fietsen dan denken ze: dat zou ik ook wel kunnen. Let dan maar eens op, steeds meer mensen zullen zich aanmelden voor het fietsplan.

Dan krijg jij er een fitte en productieve werkvloer voor terug en het enige dat je hoeft te doen is te fietsen naar het werk.

Nog een groot voordeel van het zelf naar je werk komen met de fiets van de zaak is dat je eerstehands ervaart wat de fietser nodig heeft. Zo kun je de nieuwe fietsers een warm welkom heten met prachtige fietsenrekken en andere faciliteiten. En ook al ben je een groot bedrijf, als je met de fiets komt worden de lijntjes in ene een stuk korter. Nou baas, waar wacht je nog op? Zet de pedal power onder je voeten.

Meld je nu aan bij Hellorider!

Ben je al aangemeld? We zijn blij met je. Vertel ons over je ervaring of misschien een leuke anekdote van de werkvloer: [email protected].

Vraag de brochure aan voor meer informatie