Introductie

Het is retedruk bij Giant Store Veenstra in Groningen. Als ik André bel staat hij alleen op de zaak met een hele rij fietsen voor zich die nog gedaan moeten worden: we staan meestal met z’n tweeën maar we hebben werk voor vijf. Dat is goed voor de zaak, maar voor je lichaam iets minder. Gelukkig wil hij toch wat tijd vrijmaken om wat top tips te geven van een echte fietsexpert. 

Waar moet je op letten als je een fiets uitkiest?

“Ga vooral voor kwaliteit. Kijk naar een stevig frame en voorvork en koop een fiets waar je lang mee kan doen. Je kan volgens ons beter iets meer uitgeven aan een duurzaam model die langer dan 5 jaar meegaat, dan een goedkopere uitkiezen waar je misschien die 5 jaar niet eens mee haalt. 

Kies dus echt een stevige fiets uit. Het kost iets meer, maar je krijgt er veel meer voor terug. Zo’n e-bike van 1300 euro klinkt leuk, maar voor een duurzaam model ben je vaak toch iets meer kwijt maar daar krijg je wel een heel mooie en stabiele fiets voor terug waar je echt wat aan hebt. 

We zien dat veel mensen het fietsplan gebruiken om die goede fiets te kopen. Want ja, met het stukje salaris dat je inlevert krijg je natuurlijk een mooi belastingvoordeel.” 

Waarom hebben jullie besloten om fietslease aan te bieden?

“Wij vinden dat fietslease er gewoon bijhoort. Het is een onderdeel van een compleet pakket: de gewone verkoop, het fietsplan, fietslease. Met een zo volledig mogelijk aanbod lever je ook een service aan je klanten. Daarom hebben we er ook voor gekozen om fietslease bij Veenstra aan te bieden.”

Wat vinden jullie van de samenwerking met Hellorider?

“Wij zijn heel tevreden over Hellorider. Het contact is altijd goed geweest en als je belt nemen ze snel op en word je goed te woord gestaan. We ervaren het echt als een fijne samenwerking.”

Welke fiets is het populairst om mee naar je werk te fietsen?

“Dat is toch echt de e-bike. Ze zijn sowieso enorm populair de afgelopen jaren en dat is niet alleen voor woon- werkverkeer. Maar voor naar je werk zijn de tourmodellen van de e-bike vanwege het comfort en gemak wel favoriet.” 

Belangrijke vraag: wat is jullie beste onderhoudstip?

“Je moet je fiets eigenlijk net zo behandelen als je auto. Geef hem ieder jaar een kleine beurt, zorg dat hij schoon is en blijft, smeer je ketting af en toe en het allerbelangrijkste: houd je banden op spanning. 

Dit is toch wel de meest gemaakte fout die wij binnen zien komen. Banden die niet op spanning worden gehouden. En dat is gewoon zonde, want zeker met een e-bike scheelt dit gewoon in je actieradius. Je kan er langer mee rijden als je banden hard genoeg zijn. Net als je auto. 

Vaak komen mensen binnen met een klacht en dan zien we al dat er scheurtjes in de banden zitten en dergelijke, en dan weet je al: die banden zijn niet op spanning gehouden. En dat betekent dat je weer onnodig kosten krijgt. Dus pomp gewoon regelmatig je banden op. Zo simpel is het. Dan gaat je fiets langer mee. Het is niet voor niets dat de fietspomp een van ons meest verkochte accessoires is. 

En hou hem ook schoon. Je wast ook regelmatig je auto met sop en wax en alles erop en eraan. Terwijl je fiets onder het vuil blijft zitten wat bijt en gewoon niet goed is voor je fiets.” 

En wat is jouw favoriete fiets, André?

“Ik zeg altijd: De mooiste fiets is de fiets die verkocht is.” 

Vraag de brochure aan voor meer informatie