Introductie

Wellicht zat je al langer met de gedachte om een e-bike aan te schaffen. Dan bezoek je met vol enthousiasme een fietsenwinkel en kom je erachter dat het best een grote investering is. Om in één keer duizenden euro’s te verbrassen voor een e-bike is natuurlijk niet binnen een dag besloten.  Gelukkig wordt de drempel om een e-bike aan te schaffen binnenkort een stuk verlaagd.

Een e-bike leasen voor een vast bedrag per maand

Misschien dat het je is ontgaan, maar wist je dat je vanaf 2020 een elektrische fiets kunt leasen bij je werkgever? Mocht je werkgever het aanbieden en de e-bike volledig vergoeden, kun je een e-bike leasen en zelfs privé gebruiken voor minder dan 10 euro per maand! Dat is nog eens goedkoop leasen! 

Hoe het zo goedkoop kan? Het leasen van een fiets van de zaak was altijd al mogelijk, maar het nadeel was dat voor privégebruik een administratie moest worden bijgehouden. Aangezien dit nogal een uitdaging bleek voor veel werkgevers, heeft de overheid besloten dit te vergemakkelijken met een vast jaarlijks bijtellingspercentage. Dit komt erop neer dat je vanaf 2020 over 7% van de aanschafprijs belasting betaalt via je loonstrookje. Afhankelijk van je belastingschijf is het sommetje dus:

7% van de aanschafprijs / 12 maanden * je belastingtarief 

Een ideale manier om goedkoop op een e-bike te kunnen rijden, zonder dat je in één keer een groot bedrag moet afstaan. 

Extra voordelen fietslease

Het is daarnaast niet alleen heel fijn om goedkoop een e-bike te leasen via je werk, ook de service en onderhoud zijn dan geregeld. Wanneer je mankementen hebt aan je fiets of je fiets is aan onderhoud toe dan valt dat binnen de leaseregelingsverzekering die je met je werkgever hebt afgestemd. Je hoeft dus geen zorgen te maken over extra verborgen kosten. Is je werkgever nog niet aangesloten bij een leasepartij van hellorider? Laat het ons weten!

Vraag de brochure aan voor meer informatie