Van a naar duurzaam: 5 tips om een elektrische fiets te leasen in Utrecht

Een elektrische fiets leasen kan ook in ons stadsie Utrecht. Het levert je niet alleen fitte medewerkers op, maar ook een productievere werkvloer en minder kosten en dat terwijl het je helemaal niets kost. 

Zorg jij als werkgever er al voor dat je medewerkers met de frisse wind mee naar het werk kunnen? Oftewel, bied jij al een fiets van de zaak aan? 

In dit artikel laten we je zien waarom juist Utrecht een fantastische stad is om per fiets te reizen naar het werk. 

Je leert: 

 • wat Utrecht toteen echte fietsstad maakt
 • de voordelen van een fietsplan 
 • waar je een e-bike kan leasen 
 • en de mooiste fietsroutes in en rond Utrecht

Fietsfeiten

 • Aantal fietspaden: 1800 km 
 • Drukste fietspaden: Top 3: Smakkelaarsveld, Vredenburg, Jaarbeursplein. 
 • Snelste fietspaden: fietssnelwegen naar Amersfoort, Veenendaal, Woerden en IJsselstein
 • Gemiddelde fietssnelheid: Utrecht 14,7 km/u

Must do: op de fiets naar het werk in Utrecht

Utrecht heeft grootse plannen. Waar veel steden inzetten op het keurmerk fietsstad zet gemeente Utrecht het in een hogere versnelling, en gaat voor de titel wereldfietsstad. Deze ambities laten ze niet alleen bij woorden, want de route naar wereldfietsstad is al helemaal uitgestippeld. 

Fietsen naar het werk binnen Utrecht: 

De laatste jaren zijn er bredere fietspaden aangelegd, tunnels, speciale fietsstraten en alternatieve routes die de grote drukte vermijden. Dit maakt Utrecht steeds aangenamer om met de fiets naar het werk te komen. En dat is ook nodig, want deze prachtige stad in het midden van het land heeft een heel grote tegenwerping als het op fietsen naar het werk aankomt: Utrecht staat in de top 3 van drukste straten van Nederland. Sterker nog, Utrecht bezet plaats 1, 2, 3. (Smakkelaarsveld, Vredenburg, Jaarbeursplein)

Maar daar is dus hard aan gewerkt de laatste jaren om deze knelpunten te kunnen omzeilen. Dus al gij die in Utreg werkt, vreest niet, met de nieuwe Herenroute, de fietsstraten langs de Vecht, door de Cremerstraat en via de Huizingalaan – Karel Doormanlaan, tussen Overvecht en Utrecht Science Park is de fiets nog steeds het ideale middel om op het werk te komen. 

Wil je graag de beste route berekenen? Kijk dan op de routeplanner van de fietsersbond

Quote: Elke dag rijden er ruim 125.000 fietsers via de binnenstad van Utrecht naar hun werk, school, universiteit, het station en de winkels.

Fietsen naar het werk buiten Utrecht:

Werk je buiten Utrecht? Ook dan is de fiets dé manier om naar het werk te gaan. Want speciaal voor de langere afstanden hebben ze snelfietspaden, ook wel fietssnelwegen genoemd, aangelegd. Nu denk je misschien snelfietspaden? Moet ik daar dan heel snel op fietsen of is dit speciaal voor speed pedelecs en andere high speed elektrische fietsen? 

Nee, dat is het zeker niet. Deze paden zijn er voor gemaakt om jou zo snel mogelijk van A naar B te brengen. De gemeente Utrecht omschrijft ze zo” 

“Op de snelfietsroutes krijgen fietsers vaker voorrang op auto’s en krijgen zij eerder groen bij verkeerslichten. De snelfietsroutes zijn breed en comfortabel en bestemd voor álle fietsers, dus je hoeft er niet per se snel te fietsen.” 

Hoe mooi is dat? Deze fietssnelwegen liggen tussen Utrecht en Amersfoort, Woerden, IJsselstein en Veenendaal. Dus ook als je buiten Utrecht werkt is die (elektrische) fiets nog steeds de beste optie. 

 Leuk weetje: Het allereerste fietspad in Nederland was op de Maliebaan en werd in 1885 geopend. 

Must know: de voordelen van een fietsplan

Bij Hellorider zetten we graag het ideale fietsplan voor je in elkaar. De voorwaarden maken we samen op, je krijgt je eigen digitale portaal en je mag je mails gewoon in ut Utregs versturen. 

Wat krijg je? 

 • productieve en gezonde werknemers
 • minder ziekteverzuim 
 • minder kosten (parkeren, je weet wel)

Wat kost het je? 

Helemaal niks. Er zitten geen kosten verbonden aan het meedoen met een fietsplan. Sterker nog, je kan er zelfs voor zorgen dat je zakelijke fietslease kostenneutraal aanbiedt. Hoe dat werkt lees je hier

Wat krijgen je medewerkers? 

Hun droomfiets wordt eindelijk bereikbaar. Ze betalen een vast bedrag per maand, in dit bedrag zit tevens pechhulp en verzekering zodat ze altijd zorgeloos op weg gaan. En je werknemer kan verspreid betalen waardoor ze niet in een keer een groot bedrag hoeven neer te tellen of jaren te sparen. En vergeet het belastingvoordeel niet dat soms wel op kan lopen tot honderden euro’s korting. 

Je leaset dus niet alleen een (elektrische) fiets, je least gemak!

Must go: waar kun je een elektrische fiets leasen in Utrecht?

De fietsdealers van Hellorider zitten door het hele land en dus ook in het prachtige Utrecht. En dat is handig, want dan kunnen je medewerkers gewoon naar de fietsenwinkel om de hoek; of ze nu kiezen voor een e-bike, een racefiets, een mountainbike, een supersnelle speed pedelec of de beste fiets voor woon- werkverkeer. Bij Hellorider kun je elke fiets leasen. 

En wist je ook dat hij onbeperkt privé gebruikt mag worden? Op die manier kunnen de lange-afstandswerkers nog steeds voor een deel gebruik maken van de reiskostenvergoeding én nog steeds de fiets pakken. WIN-WIN. 

Must explore: fietsroutes in en rond Utrecht

Onderzoek laat zien dat 49% van de Nederlanders graag recreatieve tochten maakt met een gemiddelde lengte van 20,4 km. En dat doe je natuurlijk het liefst op een mooie en comfortabele fiets – die je met een fietsplan met hoge korting kan aanschaffen via de baas. Dus heb jij nog geen fietsplan? Meld je dan nu aan. 

In en rond de regio zijn veel mooie fietsroutes te vinden. Of je nu graag de touristische route neemt, graag het groen ingaat of liever lang monumenten fietst. Utrecht heeft het allemaal in ons stadsie. Neem onderweg nog een lekker Utregs bakkie en geniet van wat deze stad je allemaal te bieden heeft. Dit zijn een paar van de populairste fietsroutes van de omgeving. 

Vraag nu meer informatie aan

Interesse? Vraag dan nu meer informatie aan voor jouw bedrijf.