Waarom juist Rotterdam de perfecte stad is om een elektrische fiets te leasen

Wie met een elektrische fiets door Rotterdam sjeest is zo op het werk. Zonder files, zonder stress, zonder ergernissen. Dat betekent dat je medewerkers vol energie aan de nieuwe werkdag beginnen en dus lekker productief op de werkvloer staan. Welke baas wil dat nou niet? 

En Rotterdam is bij uitstek de ideale stad om de fiets naar het werk te pakken. In dit artikel laten we je zien waarom juist Rottedam een fantastische stad is om een fietsplan aan te bieden en waarom jij als werkgever daar de grootste voordelen van hebt. 

Je leert: 

 • wat Rotterdam tot een echte fietsstad maakt
 • de voordelen van een fietsplan 
 • waar je een e-bike kan leasen 
 • en de mooiste fietsroutes in en rond Rotterdam 

Fiets feiten

 • Lengte fietspaden: 600 km 
 • Gemiddelde fietsmeters: 4,0 km
 • Snelste fietspaden: fietssnelwegen naar Den Haag (23km), Delft (10km), Dordrecht
 • Gemiddelde fietssnelheid: Rotterdam 13.8 km/u

Must do: op de fiets naar het werk in Rotterdam

Laten we gelijk maar goed aftrappen: Rotterdam staat op nummer 7 in de top 100 beste steden om in te fietsen (blijkt uit onderzoek van ScanMovers.com). En met 600 km aan fietspaden, 3 fietssnelwegen en allerlei fietsvernuftigheden mag Rotterdam zich met recht een echte fietsstad noemen en is daarom een uitstekende stad om met de fiets naar het werk te komen.

Dus Rotterdammer, ga toch fietsen! 

De gemeente maakt het fietsen naar het werk steeds makkelijker door: 

 • bredere fietspaden, 
 • meer doorstroming door stoplichten langer op groen, 
 • meer parkeerplekken. 

En dat doen ze met een reden, namelijk: “Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat als Rotterdammers 1 kilometer per uur sneller kunnen doorfietsen, dat jaarlijks zo’n 2,5 miljoen uur reistijdwinst oplevert, ofwel zo’n 26 miljoen euro.” aldus gemeente Rotterdam. 

Quote: “Rotterdammers fietsen in 2025 vaker en verder.”

Nu denk jij misschien: oh ja joh. En inderdaad Rotterdam heeft het zijn inwoners zo makkelijk mogelijk gemaakt. Dat doen ze met fietspaden waar het comfortabel sjezen is. Dit zijn de zogenaamde fietssnelwegen die rechtstreeks van Rotterdam naar Delft, Dordrecht en Den Haag gaan. En deze laatste is met zijn 23km gelijk de langste van Nederland. Maar daarnaast is de gemeente Rotterdam ook niet vies van slimme gadgets waardoor het leven van de fietser veel aangenamer wordt. 

Wat dacht je van: regensensoren die ervoor zorgen dat je door mag fietsen als fietsert als het, je snapt het al, regent. Of deze: op de stoplichten zitten warmtecamera’s die meten hoeveel mensen er voor het stoplicht staan. Is het lekker druk, dan mag je lekker doorrijden. Ja, dat fietsen naar het werk is in Rotterdam als kakken zonder douwen. 

Dus Rotterdamse werkgevers, waar wacht je nog op? Niet lullen, maarruh … een fietsplan aanbieden. Meld je vandaag nog aan! 

Must know: de voordelen van een fietsplan

Bij Hellorider zetten we graag het ideale fietsplan voor je in elkaar. De voorwaarden maken we samen op, je krijgt je eigen digitale portaal en je mag je mails gewoon lekker op z’n Rotterdams versturen. 

Wat krijg je? 

 • productieve en gezonde werknemers
 • minder ziekteverzuim 
 • minder kosten (parkeren, je weet wel)

Wat kost het je? 

Helemaal niks. Er zitten geen kosten verbonden aan het meedoen met een fietsplan. Sterker nog, je kan er zelfs voor zorgen dat je de fiets van de zaak kostenneutraal aanbiedt. Hoe dat werkt lees je hier

Wat krijgen je medewerkers? 

Hun droomfiets wordt eindelijk bereikbaar. Ze betalen een vast bedrag per maand, in dit bedrag zit tevens pechhulp en verzekering zodat ze altijd zorgeloos op weg gaan. En je werknemer kan verspreid betalen waardoor ze niet in een keer een groot bedrag hoeven neer te tellen of jaren te sparen. En vergeet het belastingvoordeel niet dat soms wel op kan lopen tot honderden euro’s korting. 

Je leaset dus niet alleen een (elektrische) fiets, je least gemak!

Must go: waar kun je een elektrische fiets leasen in Rotterdam?

De fietsendealers van Hellorider zitten door het hele land, dus ook in Rotterdam kan je naar de dealer om de hoek om een nieuwe fiets op te halen. Of het nu een racefiets, een mountainbike of een opoefiets is, bij Hellorider kan je elke fiets kiezen die je maar wilt. En dat is mooi, want je medewerkers mogen de fiets van de zaak ook onbeperkt privé gebruiken. 

"Dagelijks fietsen er ruim 12.000 mensen over de Erasmusbrug" 

Must explore: fietsroutes in en rond Rotterdam

Onderzoek laat zien dat 49% van de Nederlanders graag recreatieve tochten maakt met een gemiddelde lengte van 20,4 km. En dat is mooi als je in Rotterdam woont en/of werkt, want hier kan je alle kanten op: bewonder de architectuur van de stad, waai uit langs het water, ontdek de Rotterdamse haven of geniet van de natuur in de parken en buitengebieden. 

Hier zijn een paar top tips om Rotjeknor op de fiets te ontdekken (en neem gelijk een bakkie pleur onderweg 😉 ) 

 • leer Rotterdam kennen door de ogen van Rotterdammers. Met de gratis app: Rotterdam Routes kan je 23 km lang fietsen van het Oude Noorden tot de Markthal, en van de havens op Zuid tot de typisch Rotterdamse zaakjes in West. 
 • Hou je meer van groen dan kun je de parkenroute doen. Je komt hier alle parken, bossen, molens en landelijke weggetjes van Rotterdam tegen. 
 • Of kies voor de Kunstroute MV2 van 19 km waar natuur en cultuur samenkomen rondom de Tweede Maasvlakte.

Vraag de brochure aan voor meer informatie