De ultieme tips voor het leasen van een elektrische fiets in Eindhoven

Als je afgewerkt bent dan pak je toch de fiets naar huis. Want bij iedere werkgever kun je natuurlijk een (elektrische) fiets leasen. Bij jou nog niet? Lees dan gauw verder. 

Want medewerkers die op de fiets komen zijn veel fitter en creatiever en productiever. Het scheelt je ook nog eens geld en je hoeft er nauwelijks iets voor te doen. Dus waarom bied jij nog geen fietsplan aan? 

Bij Hellorider willen we dat heel Nederland straks op de fiets naar het werk gaat. Dat is goed voor de medewerkers en de werkgevers en het milieu en de gezondheid. Daarom hebben we een fietsplan op maat – ook voor Eindhovenaren. 

Want wist je dat de gemeente van Eindhoven het voornemen heeft om 40% van het verkeer op de fiets te zetten in jullie stad? 

Daarom laten we je in dit artikel zien waarom juist Eindhoven een fantastische stad is om je medewerkers op de fiets naar het werk te zetten. 

Je leert: 

 • wat Eindhoven tot een echte fietsstad maakt
 • de voordelen van een fietsplan 
 • waar je een e-bike kan leasen 
 • en de mooiste fietsroutes in en rond Eindhoven

Fietsfeiten Noord-Brabant

 • Lengte fietspaden: 5000 km 
 • Snelste fietspad: fietssnelweg van Eindhoven naar Helmond en Valkenswaard
 • Gemiddelde fietssnelheid: Noord-Brabant 18,7 km/u

Must do: op de fiets naar het werk in Eindhoven

Fietsen naar het werk staat in een hogere versnelling. En dat is niet vreemd, want als je als bedrijf je aanmeld bij een platform als Hellorider dan kun je kostenneutraal een op maat gemaakt fietsplan aan je werknemers aanbieden, die weer een fiets kunnen leasen tegen tenminste 35% korting. Dat is een WIN-WIN. 

Ook Eindhoven heeft dit gouden zadel ontdekt en is flink op de pedalen gaan staan om fietsen naar werk nog makkelijker te maken. En Eindhoven zou Einhoven niet zijn als ze niet een paar innovatieve foefjes voor de woon- werkfietser hebben bedacht. 

Fietsen naar het werk in Eindhoven: 

Wat dacht je van de Slowlane. Je hebt hem vast wel herkend aan de kringels op de rode fietspaden, oftewel de S van Slowlane. Dit vier meter brede fietspad is eind dit jaar af en 32 kilometer lang. 

Het is speciaal bedoeld om alle bedrijventerreinen van Brainport met elkaar te verbinden en gaat door Eindhoven, Veldhoven, Best en Son & Breugel, maar het grootste stuk ligt in Eindhoven. Bedrijventerreinen zoals Esp, Ekkersrijt, de High Tech Campus, de Hurk, het vliegveld en het centrum worden door de Slowlane met elkaar verbonden.

Dit superfietspad dient ook als Living Lab. Dat betekent dat het ook wordt gebruikt om proeven te doen en innovaties uit te testen. Dankzij deze functie is de Bikescout uitgevonden die nu op veel plaatsen in Nederland wordt gebruikt. Go Eindhoven! 

Met de Bikescout kunnen veel ongelukken voorkomen worden. De rotonde aan de Beemdstraat-Meerenakkerweg-Kasteellaan was enkele jaren geleden nog een ware jungle voor fietsers, maar met de Bikescout worden automobilisten gewaarschuwd als er fietsers aankomen. Sinds deze uitvinding zijn er geen ongelukken meer gebeurd op deze plek. 

Quote: Nederlanders fietsen per jaar 15 miljard km per jaar. Dit zijn 350 rondjes rond de aarde. 

Daarnaast heeft Eindhoven ook wat gedaan aan ergernis nr.1 voor fietsers: voor een rood stoplicht staan. Je staat daar maar te wachten, in de regen, tikkent met je vingers tegen je stuur, hoelang duurt het nog? De gemeente heeft hier een nieuwe schwung aan gegeven, met de Schwung app

De app staat in verbinding met het stoplicht en geeft van tevoren een seintje dat je eraan gesjeesd komt en als het ff meezit kan je zo doorsjezen met een groen licht. Of je hoeft in ieder geval minder lang te wachten. Zo kom je altijd sneller aan op het werk. 

Fietsen naar het werk buiten Eindhoven: 

Speciaal voor de forenzen die verder moeten reizen voor hun werk zijn de  autosnelwegen ingeruild voor fietssnelwegen. Op deze snelfietsroutes kan je lekker doorfietsen doordat er minder obstakels zijn, je voorrang krijgt op de auto’s, ze hebben voornamelijk flauwe bochten en meestal fiets je door het groen. 

Dus met een fietssnelweg ruil je asfalt in voor groen, ergernissen voor de wind in je haren, files voor snelheden en coronakilo’s voor fit en gezond zijn. Eindhoven heeft er al twee en er staan er nog twee op de planning (Weert en ‘s Hertogenbosch). 

Snelfietsroute Eindhoven – Helmond: Deze route gaat van station tot station ( Eindhoven, Nuenen, Geldrop- Mierlo en Helmond) en is 13,7 km lang. Hij loopt parallel aan de A270 dwars door een groen recreatiegebied. En dankzij de fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart in Helmond kom je makkelijk en snel bij het station. 

Snelfietsroute Eindhoven – Waalre – Valkenswaard: Deze route is 6 km lang en loopt van de High Tech Campus in Eindhoven naar de markt in Valkenswaard. Onderweg gaat de route langs Aalst in de gemeente Waalre.

Zet jij je bedrijf op de kaart als fietsvriendelijk met fitte werknemers? Meld je dan vandaag nog aan bij Hellorider. 

Ben je nog niet helemaal tevreden met het Eindhovense fietsdesign van de gemeente. Neem dan eens contact op met jullie eigen fietsburgemeester!   

"Noord-Brabant heeft met zijn 5000 kilometer fietspad de meeste meters van Nederland en fiets het snelste, namelijk 18,7 km/u."

Must know: de voordelen van een fietsplan

Bij Hellorider zetten we graag het ideale fietsplan voor je in elkaar. De voorwaarden maken we samen op, je krijgt je eigen digitale portaal en je mag je mails gewoon in het plat Eindhovens versturen. 

Wat krijg je? 

 • productieve en gezonde werknemers
 • minder ziekteverzuim 
 • minder kosten (parkeren, je weet wel)

Wat kost het je? 

Helemaal niks. Er zitten geen kosten verbonden aan het meedoen met een fietsplan. Sterker nog, je kan er zelfs voor zorgen dat je zakelijke fietslease kostenneutraal aanbiedt. Hoe dat werkt lees je hier

Wat krijgen je medewerkers? 

Hun droomfiets wordt eindelijk bereikbaar. Ze betalen een vast bedrag per maand, in dit bedrag zit tevens pechhulp, onderhoud en verzekering zodat ze altijd zorgeloos op weg gaan. En je werknemer kan verspreid betalen waardoor ze niet in een keer een groot bedrag hoeven neer te tellen of jaren te sparen. En vergeet het belastingvoordeel niet dat soms wel op kan lopen tot honderden euro’s korting. 

Je leaset dus niet alleen een (elektrische) fiets, je least gemak!

Must go: waar kun je een elektrische fiets leasen in Eindhoven?

De fietsendealers van Hellorider zitten door het hele land en dus ook in het moderne Eindhoven. En dat is handig, want dan kunnen je medewerkers gewoon naar de fietsenwinkel om de hoek; of ze nu kiezen voor een e-bike, een racefiets, een mountainbike, een supersnelle speed pedelec of de beste fiets voor woon- werkverkeer. Bij Hellorider kun je elke fiets leasen. 

En wist je ook dat hij onbeperkt privé gebruikt mag worden? Dat betekent dat je medewerkers eindelijk die droomfiets kunnen bestijgen – maar dan wel met tenminste 35% korting. 

"Wanneer je alle fietsen in Nederland naast elkaar zet krijg je een rij van hier tot Australië en weer terug!"

Must explore: fietsroutes in en rond Eindhoven

Onderzoek laat zien dat 49% van de Nederlanders graag recreatieve tochten maakt met een gemiddelde lengte van 20,4 km. En met het grootste aantal kilometers aan fietspad – 5000 km – ligt een recreatief tochtje gewoon om de hoek. Combineer groen met architectuur en design waar Eindhoven om bekend staat. En neem onderweg nog even een Eindhovens goeije slokse.

Dit zijn de populairste fietsroutes: 

 • Innovatie in Eindhoven: de oude Philipsgebouwen, De Blob, de High Tech Campus. Alles wat Eindhoven tot Eindhoven maakt. 28 km. 
 • De Van Goghroute: spring maar achterop bij Van Gogh en bezoek 14 locaties waar hij heeft geschilderd.  
 • Eindhoven en omgeving: lekker cultureel en met heel veel groen. 

Vraag de brochure aan voor meer informatie