Laat je medewerkers een elektrische leasen in Den Haag

Den Haag is een mooie stad en iedereen gaat er op de elektrische fiets – die allemaal geleased worden met een fietsplan. Want dat scheelt honderden euro’s, kost jou als werkgever helemaal niets maar levert je wel fitte en productieve medewerkers op. Wat wil je nog meer? 

Het wordt tijd om je medewerkers te verleiden om naar het werk te fietsen. 

Daarom laten we je in dit artikel zien waarom juist Den Haag een fantastische stad om een fietsplan aan te bieden. 

Je leert: 

 • wat Den Haag tot een echte fietsstad maakt
 • de voordelen van een fietsplan 
 • waar je een e-bike kan leasen 
 • en de mooiste fietsroutes in en rond Den Haag

Fietsfeiten Zuid-Holland

 • Lengte fietspaden: 4800 km 
 • Snelste fietspaden: fietssnelwegen van Den Haag naar Rotterdam, Leiden en Zoetermeer.
 • Gemiddelde fietssnelheid: 15,8 km/u

Must do: op de fiets naar het werk in Den Haag

Wat maakt Den Haag zo’n goede stad om de fiets naar het werk te pakken? Laten we dit eens op een rijtje zetten: 

 • beter in de buitenlucht dan in de file 
 • beter op tijd dan vast in het verkeer
 • liever frisse ideeën dan vele frustraties 

Wie in een grote stad woont of werkt kent het wel. Je doet drie keer zo lang over een afstand die je eigenlijk in een zucht af had kunnen leggen. Je staat voortdurend vast, de weg ligt weer eens open, een auto voor je die de weg niet kent, en verkeer verkeer en nog eens verkeer. Hoe voorkom je dit? Inderdaad, biedt een fietsplan aan en laat je medewerkers voortaan op de fiets van hun dromen komen. 

En dat is geen straf in Den Haag, want de gemeente werkt al jaren aan een plan om tegen 2040 50% van al het verkeer op de fiets te zetten. Daarvoor hebben ze oude fietspaden gepimpt – dit zijn de zogenaamde sterfietsroutes – je krijgt vaker voorrang bij de stoplichten, fietspaden zijn verbreed en je kan de autosnelweg inruilen voor de fietssnelwegen. Deze snelfietspaden zijn extra brede fietspaden met zo min mogelijk obstakels waardoor je lekker kunt doorfietsen en zo min mogelijk hoeft te stoppen. 

Den Haag heeft er maar liefst drie:

Den Haag – Rotterdam: Dit is een route van 23km en brengt je van centrum naar centrum. 

Den Haag – Zoetermeer: Sta je vaak in de file tussen Zoetermeer en Den Haag? Pak dan deze snelfietsroute die aan de noordzijde van de A12 ligt. 

Den Haag – Leiden:  Tussen Leiden en Den haag liggen maar liefst twee routes. De Velostrada van 11 km en de Via44. De Velostrada is een groene route die al veel fietsers aantrekt. Het aantal is maar liefst 50% tot 75% gestegen. 

De binnenstad van Den Haag kent ook een groot voordeel. Je mag namelijk overal fietsen. Waar sommige gemeenten de fietser aan de kant zetten in bepaalde zones doet Den Haag niet moeilijk. Fietsen mag je gewoon overal. 

En met al die gepimpte paden (doorfietsroutes) die zijn verbreed, omgeleid naar rustigere wijken en straten en aangevuld waar er stukken ontbraken, kunnen je medewerkers in alle rust op het werk komen. Dat is pas een goed begin van de dag! 

En Den Haag heeft nog een extraatje. Speciaal voor de beginners of de geen-fietshelden is er fietsles voor volwassenen

"Wist je dat … ruim 25% van alle Nederlanders op de fiets naar het werk gaat."

Must know: de voordelen van een fietsplan

Bij Hellorider zetten we graag het ideale fietsplan voor je in elkaar. De voorwaarden maken we samen op, je krijgt je eigen digitale portaal en je mag je mails gewoon lekkâh Haags versturen. 

Wat krijg je? 

 • productieve en gezonde werknemers
 • minder ziekteverzuim 
 • minder kosten (parkeren, je weet wel)

Wat kost het je? 

Helemaal niks. Er zitten geen kosten verbonden aan het meedoen met een fietsplan. Sterker nog, je kan er zelfs voor zorgen dat je zakelijke fietslease kostenneutraal aanbiedt. Hoe dat werkt lees je hier

Wil je uitrekenen hoeveel je kan besparen als werkgever? Doe dan de fietscalculatortest van de fietsersbond

Wat krijgen je medewerkers? 

Hun droomfiets wordt eindelijk bereikbaar. Ze betalen een vast bedrag per maand, in dit bedrag zit tevens pechhulp en verzekering zodat ze altijd zorgeloos op weg gaan. En je werknemer kan verspreid betalen waardoor ze niet in een keer een groot bedrag hoeven neer te tellen of jaren te sparen. En vergeet het belastingvoordeel niet dat soms wel op kan lopen tot honderden euro’s korting. 

Je leaset dus niet alleen een (elektrische) fiets, je least gemak!

Must go: waar kun je een elektrische fiets leasen in Den Haag?

De fietsdealers van Hellorider zitten door het hele land en dus ook in het prachtige Den Haag. En dat is handig, want dan kunnen je medewerkers gewoon naar de fietsenwinkel om de hoek; of ze nu kiezen voor een e-bike, een racefiets, een mountainbike, een supersnelle speed pedelec of de beste fiets voor woon- werkverkeer. Bij Hellorider kun je elke fiets leasen. 

En wist je ook dat hij onbeperkt privé gebruikt mag worden? Dat betekent dat je medewerkers eindelijk die droomfiets kunnen bestijgen – maar dan wel met tenminste 35% korting. 

"Na een half uur fietsen heb je 1 kroket verbrand."

Must explore: fietsroutes in en rond Den Haag

Duinen, strand, politiek, koninklijke connecties, het Malieveld, cultuur, landgoederen, parken. You name it. Den Haag heeft het allemaal. En op een droomfiets die je baas voor je heeft geregeld fietst het natuurlijk nog lekkerder. Dus laat je medewerkers zien wat Den Haag nog meer te bieden heeft op die fiets. En wist je dat onderzoek laat zien dat 49% van de Nederlanders graag recreatieve tochten maakt met een gemiddelde lengte van 20,4 km. Het is maar goed dat je die fiets van de zaak ook altijd privé mag gebruiken. 


Dit zijn de populairste fietsroutes van Den Haag: 

Vraag de brochure aan voor meer informatie