Hoera voor Breda: 5 redenen om juist hier een (elektrische) fiets te leasen

Je medewerkers hun werkdag laten starten in de frisse buitenlucht in plaats van in de file? Zie je ze liever stressvrij en op tijd verschijnen in plaats van uren later door oponthoud? En heb je graag een werkvloer vol goede ideeën in plaats van frustratie en bezwete oksels? 

Dan wordt het tijd om je medewerkers te verleiden om naar het werk te fietsen. 

Een fietsplan zorgt voor fitte, creatieve en productieve werknemers die hun goede ideeën en plannen al op de fiets uitgedacht hebben. We mogen dan meer fietsen dan inwoners hebben in Nederland, op de fiets naar het werk komen staat nog in een lage versnelling. En dat terwijl een elektrische fiets leasen dé oplossing is voor al het woon- werkverkeer. 

Daarom laten we je in dit artikel zien waarom juist Breda een fantastische stad is om je medewerkers op de fiets naar het werk te zetten. 

Je leert: 

 • wat Breda tot een echte fietsstad maakt
 • de voordelen van een fietsplan 
 • waar je een e-bike kan leasen 
 • en de mooiste fietsroutes in en rond Breda

Fietsfeiten Noord-Brabant

 • Lengte fietspaden: 5000 km 
 • Snelste fietspad: fietssnelweg van Breda naar Etten-Leur
 • Gemiddelde fietssnelheid: Noord-Brabant 18,7 km/u

Must do: op de fiets naar het werk in Breda

In Noord-Brabant fietsen ze het snelst van heel Nederland. Dat betekent dat je zo op je werk bent als je met je vertrouwde stalen ros komt .Je komt nog sneller én droger aan wanneer je op de e-bike stapt en de verlichte snelfietsroute pakt om die woon-werk-kilometers af te leggen. Zeker als je werknemers buiten Breda wonen. 

Veel medewerkers zijn gewend om de auto te pakken. En gewoontes breek je niet zomaar, maar onderzoek laat zien dat het belonen van goed gedrag een goede stimulans is. En die is er, die beloning en daar hoef jij als werkgever niets voor te doen dat heeft de overheid al voor je gedaan. Want net als met de oh-zo-bekende lease-auto is er nu ook een fietsplan met belastingvoordeel. 

Het enige dat jij als werkgever hoeft te doen is je aan te melden bij Hellorider. Wij vertellen je graag alles over de fiscale regelingen en vergoedingen voor de zakelijke fiets en e-bike. 

Quote: Noord-Brabant heeft met zijn 5000 kilometer fietspad de meeste meters van Nederland en fiets het snelste, namelijk 18,7 km/u. 

En wist je dat … 

 • 30% van alle nieuw verkochte fietsen elektrisch is.
 • We in Nederland meer fietsers dan inwoners hebben (1,3).
 • We gezamenlijk 15 miljard kilometer per jaar fietsen.

(bron: fietsersbond.nl)

Must know: de voordelen van een fietsplan

Bij Hellorider zetten we graag het ideale fietsplan voor je in elkaar. De voorwaarden maken we samen op, je krijgt je eigen digitale portaal en je mag je mails gewoon op z’n Bredaas versturen. 

Wat krijg je? 

 • productieve en gezonde werknemers
 • minder ziekteverzuim 
 • minder kosten (parkeren, je weet wel)

Wat kost het je? 

Helemaal niks. Er zitten geen kosten verbonden aan het meedoen met een fietsplan. Sterker nog, je kan er zelfs voor zorgen dat je zakelijke fietslease kostenneutraal aanbiedt. Hoe dat werkt lees je hier

Wat krijgen je medewerkers? 

Hun droomfiets wordt eindelijk bereikbaar. Ze betalen een vast bedrag per maand, in dit bedrag zit tevens pechhulp en verzekering zodat ze altijd zorgeloos op weg gaan. En je werknemer kan verspreid betalen waardoor ze niet in een keer een groot bedrag hoeven neer te tellen of jaren te sparen. En vergeet het belastingvoordeel niet dat soms wel op kan lopen tot honderden euro’s korting. 

Je leaset dus niet alleen een (elektrische) fiets, je least gemak!

Must go: waar kun je een elektrische fiets leasen in Breda?

De fietsdealers van Hellorider zitten door het hele land en dus ook in het prachtige Breda. En dat is handig, want dan kunnen je medewerkers gewoon naar de fietsenwinkel om de hoek; of ze nu kiezen voor een e-bike, een racefiets, een mountainbike, een supersnelle speed pedelec of de beste fiets voor woon- werkverkeer. Bij Hellorider kun je elke fiets leasen. 

En wist je ook dat hij onbeperkt privé gebruikt mag worden? Dat betekent dat je medewerkers eindelijk die droomfiets kunnen bestijgen – maar dan wel tot 40% korting.

Must explore: fietsroutes in en rond Breda

Onderzoek laat zien dat 49% van de Nederlanders graag recreatieve tochten maakt met een gemiddelde lengte van 20,4 km. En met het grootste aantal kilometers aan fietspad – 5000 km – ligt een recreatief tochtje gewoon om de hoek. Combineer groen met de gezellige stad, want Breda ligt temidden van 4000 ha natuurgebied. En neem onderweg nog even een Eghte Bredasche kruidenbitter, een krokodel of een Nassaubol. 

Dit zijn de populairste fietsroutes: 

Vraag de brochure aan voor meer informatie