Introductie

De oude regeling maakte het administratief lastig om het überhaupt aantrekkelijk te maken. Je moest namelijk al je privé kilometers bijhouden, hoe dan? Geen zorgen vanaf 1 januari 2020 is daar verandering in gekomen. 

Een leasefiets van de zaak zonder rompslomp

Je vraagt je vast af; ‘Kan dat niet makkelijker?’. Jazeker, net als de lease regeling voor auto’s kun je vanaf 2020 eenzelfde regeling hanteren voor een fiets van de zaak. Dit betekent dat je niet meer hoeft bij te houden hoeveel kilometers je privé de fiets gebruikt, maar een vaste bijtelling van 7% gaat betalen per maand. De ideale uitkomst om je fiets van de zaak voor zowel naar je werk als privé te kunnen gebruiken.  

Extra voordelen aan een fiets van de zaak

Naast dat je geen over gecompliceerde administratieve zaken meer hoeft bij te houden, zijn er uiteraard meerdere voordelen bij het leasen van een fiets van de zaak.  

  • Je betaalt maar een klein vast bedrag per maand om de fiets ook voor privé te gebruiken; 
  • Geen file check meer elke ochtend; 
  • Geen gestress meer over de zoektocht naar een parkeerplek; 
  • Het is milieuvriendelijk; 
  • Je helpt je gezondheid ook een handje, omdat je in beweging blijft; 
  • Je kunt daarnaast ook de auto van de zaak behouden.  

Fiets leasen: wat kost het?

Stel je hebt een inkomen van € 32.000,- en je krijgt een e-bike van je werkgever ter waarde van € 2.000,-. Aangezien je je fiets uiteraard ook voor privé wilt gebruiken betaal je jaarlijks een vast bijtellingsbedrag (7%) van € 140,-. Tevens betaal je voor je fiets aan jaarbedrag van € 59,- aan belasting. Dit betekent dat je minder dan
€ 17,- per maand betaalt voor een topfiets van de zaak welke je ook gewoon voor privé kunt gebruiken. Ideaal toch!? 

Check wel eerst of er mogelijkheden zijn om een fiets van de zaak te krijgen bij je huidige werkgever. Is deze mogelijkheid er nog niet? Leg het dan voor bij je leidinggevende, want wie wil dit nou niet? 

Vraag de brochure aan voor meer informatie