Introductie

Je koos voor vrijheid toen je ondernemer werd. Je wilde zelf je tijden bepalen, de plek waar je werkt en alleen nog met de leukste klanten werken. En nu sta je in lange files te wachten, je weet nooit exact wanneer je aankomt en je komt gestressed aan door al dat verkeer om je heen.

Dat is niet wat je voor ogen had, toch? Pak liever de fiets. En een fiets leasen als ZZP’er rij je zorgeloos, snel en voor tenminste 30% korting. Kom maar op met die wind in je haren en vrijheid op de fiets. Dat is waar je voor kiest als ondernemer.

Vraag nu meer informatie aan voor zelfstandig ondernemers

Je fiscaal vriendelijke vriend

Je stalen ros is ook je fiscaal vriendelijke vriend. Want je de belasting betaalt mee aan jouw fiets en daardoor betaal jij veel minder voor die pedal power die je zo van A naar B brengt. Dit is hoe een fiets leasen als ZZP’er werkt:

 • De maandelijkse kosten van je lease fiets mag je opgeven als bedrijfsuitgave en daardoor van je winst aftrekken. Dat betekent dus belastingvoordeel. Leuker kunnen ze het niet maken, toch?
 • Je betaalt altijd een bijtelling van 7%. Dit is standaard vastgelegd. In ruil hiervoor mag je je fiets altijd en overal gebruiken, ook (alleen) privé. Geen kilometers meer bijhouden dus.
 • Je kan je fiets ook combineren met je andere lease- of privé-vervoermiddelen, zoals je auto of een OV-kaart. 

Zo is de fiets aftrekbaar

Wil je weten hoe die korting eruit ziet? Stel je kiest voor een fiets van €2000,- en je hebt een inkomen van zo’n €3500,- p/m. Dan betaal je in dit voorbeeld maar netto €45,08 per maand en bespaar je dus uiteindelijk €813 op je prachtige nieuwe fiets.

Dat is een leuke korting die je krijgt bovenop de vrijheid van gaan en staan waar je maar wilt en altijd de wind in je haren die je de beste ideeën brengt. Want wist je dat bewegen je creatiever maakt, zo sla je twee vliegen in één klap.

Met onze calculator kan je ook zelf je eigen besparing uitrekenen.

Dit moet je ook weten

De leasekosten worden gezien als zakelijke kosten waardoor je winstbelasting lager uitkomt en dat levert je weer een mooie korting op. Toch zijn er ook een paar dingetjes waar je rekening mee moet houden. We zetten ze voor je op een rijtje:

 • Je mag de btw van de maandelijkse leasefactuur aftrekken tot een maximum van €130 per 36 maanden. Dit corrigeer je in de btw-afdracht aan het einde van het boekjaar.
 • Je kan geen netto reiskostenvergoeding meer claimen over de dagen dat je de leasefiets gebruikt.
 • Je hebt geen recht op de kleinschalige investerings aftrek (KIA), milieu-investeringsaftrek (MIA) en de VAMIL omdat het bij Hellorider om operational lease gaat.

Waarom zou je leasen en niet kopen?

Natuurlijk kan je ook kopen. In dat geval reken je het tot bedrijfsvermogen en ben je verplicht tenminste 10% van je kilometers zakelijk te fietsen. Dat betekent een administratie bijhouden en een grote uitgave in een keer.

Wanneer je leaset heb je hier allemaal geen omkijken naar. Simpel gezegd, alles wordt voor je geregeld. Wat voor alles? Nou dit:

 • voor een vast bedrag per maand fiets je veel goedkoper
 • je krijgt van ons digitaal het bonnetje voor in je administratie waar alles op staat
 • 3 jaar garantie in plaats van 2 jaar
 • je kan de fiets onbeperkt gebruiken, ook (alleen) privé
 • geen administratieve rompslomp
 • bij het leasen van een fiets is er geen BKR-registratie

De voordelen van een fiets leasen als ZZP’er

 • Zorgeloos onderweg – met het all-in onderhouds- en reparatieabonnement en onze pechhulp ben je 24/7 verzekerd van hulp, waar je ook bent.
 • Vrije keuze – kies uit elke fiets, elk merk, elke prijs. Jouw favoriet zit er altijd bij. Reis je veel tussen steden in? Denk dan eens aan een Speed Pedelec die je kan leasen voor een paar tientjes per maand. We hebben zo’n 37.000 kilometer aan fietspaden en fietssnelwegen in Nederland. Wedden dat je sneller bent dan met de auto!
 • Geen verborgen kosten – want daar houden wij niet van en jij ook niet. Met een fiets van de zaak ZZP betaal je iedere maand een vast bedrag en kom je nooit voor verrassingen te staan.
 • Geen grote uitgave in een keer – zo kan je beter investeren in je onderneming en meer uit je zaak halen.
 • Een uitstekend overnamebod – je kan je vertrouwde fiets voor een leuk prijsje overnemen aan het einde van de looptijd.
 • Alles digitaal geregeld – Coronaproof. Bankproof. Tijdproof. Regel alles vanaf je computer en je hoeft niet eens de deur uit.
 • Snel geregeld – Binnen 3 dagen op de fiets en de vrijheid in.
 • Hello klanten! – Voortaan heb jij geen benzine- of parkeerkosten meer. Hoef je niet meer te zoeken naar een parkeerplek en kom je fris en vol energie aan bij je klanten.
 • Hello goed voor je gezondheid en het milieu – Fietsen maakt gezonder, gelukkiger en productiever. Het zorgt voor schonere lucht en je laat zien dat je je beste duurzame beentje voor zet.

Of je nu gaat voor een opoefiets, een supersnelle Pedelec, de Rolls Royce onder de fietsen of je ziet jezelf wel als verse muntthee bakfietsouder: met een leasefiets als ZPP’er heb je alle vrijheid. Zowel op de weg als in de keuze van jouw stalen ros. Daarom stellen we alleen de beste deals voor jou samen bij Hellorider.

Meld je vandaag nog aan en voeg nog meer vrijheid toe aan je ondernemen!