Introductie

Zowel ter bevordering van de leefkwaliteit als uit een behoefte aan meer ruimte en schonere lucht zijn er in heel Nederland al tientallen steden te vinden die voor een autoluw centrum hebben gekozen. En zoals BNR radio vorig jaar al constateerde met Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid TU Delft, zijn er vrijwel alleen maar positieve effecten. Ook voor ondernemers!

Ondanks dat het misschien in Amsterdam pas recentelijk het nieuws haalde, hebben we een top 10 samengesteld van steden waar er al sprake is van (plannen voor) een beperkte bereikbaarheid van het centrum per auto. De oplossingen verschillen, maar de doelstellingen en alternatieve invulling hebben ze vrijwel allemaal gemeen. Meer voetgangers, fietsers en groen!

Top 10 steden met een autoluwe ambities

Met zoveel ambitie zien we het zonnig in! Stel je maar eens voor dat het centrum van steden niet langer gevuld is met auto’s, maar waar voetgangers en fietsers centraal staan. Uiteraard brengt dit logistieke uitdagingen met zich mee, maar laat dat niet in de weg staan van het potentieel aan duurzame mobiliteit dat het biedt!

Stuk voor stuk zijn het steden waar ondernemers en werknemers bijvoorbeeld profijt kunnen hebben van een elektrische fiets. Die ze helpt in korte tijd toch aanzienlijke afstanden te overbruggen.

Ook voor transport van kleine ladingen en bezorgdiensten kunnen bijvoorbeeld elektrische bakfietsen een uitkomst zijn. Zo hoeven ze zich niet druk te maken om de beperkte toegangswegen en tijden. Daarnaast kunnen ze klanten altijd van hun aangeschafte artikelen voorzien. De mogelijkheden zijn eindeloos. Let’s go green together!

Vraag de brochure aan voor meer informatie