Je hebt besloten om een leasefiets aan te bieden. Het is goed voor je personeel, goed voor de productiviteit in je bedrijf en je wilt je steentje bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Maar waar let je nou op bij het kiezen van een partner voor een leasefiets? Wat zijn de addertjes onder het gras? Met deze checklist maak jij de beste keuze.

Elke A-merk (elektrische) fiets, elk merk, elke prijs

Je wilt je personeel de vrije keuze geven. De een is groot en lang en de ander klein en snel. Zo heeft iedereen een fiets nodig die bij hem past. Dus of het nu om een e-bike-de-luxe gaat, een supersnelle racefiets voor degene die in tien minuten op zijn werk wil zijn of de klassieke stadsfiets. Je wilt een partner kiezen die iedere (elektrische) fiets aanbiedt voor iedere werknemer. 

Het fietsplan is bij uitstek de gelegenheid om een dure fiets aan te schaffen: het scheelt al gauw zo’n 30% in de kosten, de bijtelling is maar 7% en het bedrag kan verspreid worden betaald. Daarom wil je een leasepartner die A-merken aanbiedt, zodat jouw medewerker op de Rolls Royce onder de fietsen aan kan komen.

Hello addertje onder het gras

Het kan natuurlijk zijn dat je werknemer eerder het bedrijf verlaat terwijl zijn leasecontract nog loopt. Dan is het afkopen van het contract wel zo fijn. En dit geldt ook voor wanneer het leasetermijn is afgelopen. Dus zorg ervoor dat de partner voor de leasefiets flexibel is in de overname van het contract of de overname van de fiets door de nieuwe werkgever of werknemer, anders blijf je straks met een fiets zitten.

Waar je hierbij op moet letten is wat de totale overnamesom van de fiets is. Kies voor een leasepartner die je de mogelijkheid biedt om de fiets over te nemen tegen de restwaarde die de fiets op dat moment heeft. Dat de overnamesom niet het hele leasetarief bedraagt van de leaseperiode. Veelal wordt de overnamesom vier maanden voor het aflopen van het contract vastgesteld, waarover je op dat moment bericht krijgt. Of in andere gevallen is de overnamesom van tevoren al bekend.

Let op lange lijsten met opsommingen als: dit vergoeden we niet, dit vergoeden soms en dit vergoeden we altijd. Een fiets moet het gewoon doen. Dat weet Nederland fietsland maar al te goed. En jij als werkgever wil je werknemers alleen het beste bieden. Als de fiets niet gerepareerd kan worden dan betekent dat, dat je medewerker de kans misloopt om fris en fit op het werk te komen. Kies daarom alleen voor een partner dat een all-in onderhouds- en reparatiebudget aanbiedt. Nog een uitstekende optie is de mobiele fietsservice voor enkele fietsmerken: fietsreparatie op locatie, waar en wanneer jij maar wilt.

Niemand wil een heel boekwerk doorlezen voor hij iets ondertekent. Een contract hoort dan ook kort en bondig te zijn. Wanneer je lange contracten worden aangeboden van vele pagina’s dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Hier zit een addertje onder het gras.

Als aanvulling hierop is het ook raadzaam om te letten op verborgen kosten. Een goede partner is open en transparant en altijd bereid om je vragen te beantwoorden.

Weinig moeite, groot resultaat

Het gemak van digitaal willen we allemaal. COVID of niet, een digitaal platform is altijd en overal te bereiken. Behalve wanneer je aan het fietsen bent, want dat mag niet. Met een digitaal en geautomatiseerd platform regel je de zaken met één druk op de knop en is jouw nieuwe fietsplan met het gemak van een swipe te bereiken.

Met een landelijk dekkend dealernetwerk is er altijd wel een lokale dealer in de buurt van jouw werknemer. Dit is handig voor reparaties, maar ook voor een testrit en voor degene die zijn nieuwe fiets gewoon even gezien en gevoeld wil hebben.

Met een eigen online en gepersonaliseerd dashboard heb je maandelijks een reportage met een overzicht van jouw loonadministratie en van je fietsende sportieve medewerkers. Op die manier kan je ten alle tijden alles terugvinden op één plek.

Ben je klaar om die leasefiets aan je secundaire arbeidsvoorwaarden toe te voegen? Neem dan vrijblijvend contact op met Hellorider.

Liever kijken? Bekijk de video!

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

Vraag de brochure aan voor meer informatie