De benzineprijzen breken record na record en ondertussen fietst je buurman gratis naar het werk. Zeg, wordt het niet eens tijd dat jij het zadel bestijgt? 

Want die enorme statusbak begint toch echt zijn glans te verliezen. Buiten dat hij regelmatig gevuld moet worden met een aanzienlijk deel van je inkomen, is hij ook nog eens superslecht voor het milieu, voor je conditie en voor die bikinibody waar je nu al voor moet gaan sparen. 

Je kan natuurlijk een zuinig ritje doen, maar laten we eerlijk zijn een zuinig ritje eindigt snel als je met tranen in je ogen aan de benzinepomp staat en de hoge benzineprijzen ziet. Daarom pleiten wij bij Hellorider ervoor dat je die benzinepomp inruilt voor een fietspomp. 

Ga toch fietsen naar het werk

De grootste kosten zijn voor degene die iedere dag met de auto naar het werk gaan. Al slurpend die kilometers vreten dat merk je in de portemonnee en huishoudboekje, en dat betekent dat je in moet leveren op andere dingen. 

En die kilometervergoeding daar red je het niet meer mee. Dan kun je bij je werkgever langsgaan, maar zo’n vergoeding aanpassen is niet zo makkelijk als het lijkt. Je baas heeft nog steeds te maken met contracten en de belasting. 

Dus is de beste oplossing nog steeds de ene pomp in te ruilen voor de andere. Een fiets is goedkoop, snel (denk aan geen files), schoon en supergezond voor je. En met een fietsplan is een nieuwe fiets ook nog eens veel goedkoper. 

Aanrader: 6 meest gestelde vragen over het fietsplan

Je krijgt een flinke korting op je gloednieuwe fiets omdat je via je salaris betaalt en daarnaast kan je kosteloos verspreid betalen. En de baas? Die kan kiezen voor kostenneutraal of hij kan de besparing omzetten in een fietsvergoeding waardoor het nog goedkoper wordt voor de werknemer. Dat is WIN-WIN-WIN. 

Het is niet voor niets dat we hier bij Hellorider zoveel nieuwe aanmeldingen krijgen.

En aanmelden dat doe je hier.

Hak je kosten door midden

Staan de zweetdruppels gelijk op je voorhoofd als je al denkt aan fietsen? Dan kun je er ook voor kiezen om een paar dagen per week met de fiets te komen. De dagen dat je wel met de auto komt kun je nog steeds een vergoeding voor krijgen. Of je werkgever is zo gul dat hij ook een fietsreiskostenvergoeding instelt. 

Doe je aan hybride werken? Kom dan op de dagen dat je wel naar het werk gaat op de fiets. Heerlijk met de wind in de haren en het zonnetje op je gezicht. 

Hellorider onderzocht onder 2000 medewerkers de bereidheid om met de fiets te komen. En 60% gaf aan om liever de dure auto in te ruilen voor dat oude vertrouwde stalen ros. En vaak ben je nog sneller op het werk ook. 

Even een voorbeeldje van hoeveel je kan besparen: gemiddeld genomen legt een werknemer 10 kilometer naar werk af met de auto. Stel, je laat 3 dagen per week de auto staan, dan bespaart dit 531 euro aan benzinekosten per jaar. 

Let maar op: 45 werkweken x 3 dagen x 10 x 2 = 2700 km. Een gemiddelde personenauto uit 2017 verbruikt 1 liter benzine op 12,2 km. Bij een benzineprijs van 2,40 Euro zijn de jaarlijkse kosten 2700 / 12,2 x 2,40 = 531 Euro. En dan hebben we het alleen nog maar over de benzinekosten en niet over onderhoud en dergelijke. 

Hak je reis doormidden 

Woon je nu gewoon te ver van je werk om met de fiets te gaan, dan kun je er ook voor kiezen om een gedeelte van de reis met de fiets te doen. Stal bijvoorbeeld je fiets op een station halverwege zodat je je auto daar achter kan laten en verder kan reizen met je fiets. 

Dat scheelt je benzinekosten en het is ook nog eens gezond voor jezelf en voor je slanke taille. Maar nog beter is om een mooie snelle fiets aan te schaffen - bijvoorbeeld een speed pedelec - en de autosnelweg in te ruilen voor de fietssnelweg. 

We schreven al eerder een artikel over deze gouden combi: Snel op het werk met e-bikes en fietssnelwegen.

Ga toch fietsen in je vrije tijd

Wist je dat je je gloednieuwe fiets ook onbeperkt in je vrije tijd kan gebruiken met het fietsplan? Dat is dubbel goedkoop. 

En wist je dat je iedere fiets van ieder merk in iedere prijsklasse uit kan kiezen? Bij Hellorider kan het allemaal. Wat dacht je van een Urban Arrow of een VanMoof? 

En wist je dat ons pakket helemaal compleet is, inclusief verzekering, pechhulp, onderhoud en reparaties? Bij Hellorider houden we van fietslease zonder gedoe. Dat is zorgeloos fietsen voor jou en een opluchting voor je portemonnee. 

Biedt jouw werkgever nog geen fietslease aan? Geef hem vandaag nog op. 

Of ben je werkgever en wil je graag je medewerkers in het zonnetje en op de fiets zetten? Meld je dan vandaag nog aan bij Hellorider en binnen een week zitten ze op de fiets. 

Vraag de brochure aan voor meer informatie