Of je nu nieuwe werknemers welkom wilt heten of je wilt je huidige werknemers altijd goed op de hoogte houden, een personeelshandboek is dé plek om te laten zien we je bent en wat je te bieden hebt als bedrijf. Bedrijven met een goed personeelshandboek krijgen werknemers die tevredener zijn op het werk en meer betrokken en productiever zijn. Doe daar je fietsplan bij, met zijn vele voordelen voor zowel werkgever als werknemer, en je hebt de perfecte basis voor een goedlopend bedrijf.

Dus wat zet je nou in je personeelshandboek? Eigenlijk moet je het zien als nog een plek om fietsen naar het werk te promoten waarbij je een toelichting geeft op de regeling, specifieke voorwaarden aantipt en advies geeft over wat ze zelf moeten doen. Hellorider maakt het je weer makkelijk en zet alles nog even voor je op een rij.

Beantwoord deze vragen in je fietsplan personeelshandboek:

Hoe werkt het fietsplan?

Niet iedere werknemer zal weten wat het fietsplan precies inhoudt en hoe het werkt. Het is daarom goed om op te nemen dat de werknemer de fiets financiert met 7% bijtelling op zijn brutosalaris en dat hij/zij door deze regeling een fiscaal voordeel ontvangt tot wel 30% ten opzichte van het kopen van een fiets.

Wil je een werkgeversbijdrage doen? Geef aan wat en hoe hoog deze bijdrage is. Je kan er namelijk voor kiezen om het voordeel dat je als bedrijf ontvangt wanneer je de leasefiets kostenneutraal aanbiedt terug te geven aan de werknemer. Hierdoor loopt het voordeel voor je werknemer op tot wel 80%.

Wil je weten hoe je een fietsplan kostenneutraal aanbiedt? Hellorider helpt je op weg en schreef er een artikel over. Lees het hier.

Hoe meld ik mij aan?

Als een werknemer denkt: "Ja, ik wil een fiets van de zaak leasen", dan wil hij natuurlijk ook weten hoe hij zich aanmeldt. Maak hier een mini stappenplan van om het zo overzichtelijk mogelijk te maken. Bij Hellorider werkt het als volgt:

  1. Je nodigt je medewerker uit via ons platform. Dit doe je met één druk op de knop.
  2. In de mail die je werknemer krijgt, staat een unieke pincode waarmee ze naar de fietsendealer van hun keuze gaan en hun fiets uitkiezen. Of ze kunnen hun favoriete fiets natuurlijk ook online bestellen.
  3. Als alles in orde is, hoeft alleen nog het afleverbewijs getekend te worden.

En voortaan komen jouw medewerkers fris en vol energie op het werk aan. Zo makkelijk is het.

Wat zijn de voorwaarden?

Iedereen wil graag weten waar hij aan toe is. Het is daarom goed om de voorwaarden van je fietsplan op te nemen is je personeelshandboek. Hierbij kan je denken aan:

  • Is er een maximumbedrag en zo ja, hoe hoog is dit bedrag?
  • Wat is de looptijd van het leasecontract? Bij Hellorider is dit 36 maanden.
  • Wat gebeurt er als ik voortijdig uit dienst treed?
  • Wat gebeurt er met mijn reiskostenvergoeding?
  • Wat is de werkgeversbijdrage?

Deze voorwaarden staan ook in je digitale platform van Hellorider. Deze stellen we samen op en zijn altijd op maat gemaakt. Wil je weten welke minimale afspraken er in je voorwaarden moeten staan? Lees dan het artikel.

Wat zit allemaal bij het fietsplan inbegrepen?

Dit is goed om te weten, want hoe meer er in het pakket zit, hoe minder je werknemer zelf hoeft te regelen. Bij Hellorider geloven we in all-in: een fietsplan zonder gedoe, maar met Everyday Freedom.

Daarom zit bij ons alles in het pakket, denk aan: de fietsverzekering, pechhulp van de ANWB waardoor je waar en wanneer je maar hulp nodig hebt, die altijd dichtbij is, reparatie en onderhoud, een dik kettingslot, heb je een Speed Pedelec dan krijg je er ook een WA verzekering bij en je kan kiezen voor elke fiets, van elk merk, voor elke prijs.

Dat is een zorgeloos fietsplan. Vrij van gedoe. Maar met vrije keuze.

Zet in jouw personeelshandboek wat er in het fietsplan zit dat je aanbiedt, dan kan er niet achteraf onenigheid ontstaan of onduidelijkheid, want een verwarde lezer trek je niet over de streep. En uiteindelijk wil jij die productieve en fitte werkvloer en een fietsplan zet al je werknemers in de volgende versnelling.

Waar vind ik meer info?

Er kunnen altijd vragen zijn. De meeste staan op de website van Hellorider (hellorider.com) zet dit adres er dus bij. En verwijs ze naar HR voor bedrijfsgerelateerde vragen.

Hoe duidelijker en vollediger je bent in je personeelshandboek, hoe minder vragen je zelf krijgt en dat scheelt weer tijd. Die tijd besteed je natuurlijk liever aan het promoten van je fietsplan, met bijvoorbeeld een demodag, posters en mailings.

Vraag naar het promoplan van Hellorider en neem je medewerkers mee op je nieuwe fiets(plan)!

Liever kijken? Bekijk de video!

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

Vraag de brochure aan voor meer informatie